Șoimii Lipova

Lipova îl „repatriază” pe Denis Rusu și mai aduce un portar crescut de FCSB!





Șoimii Lipova mai realizează două transferuri după cele ale lui Enciu, Popovici, Jichici, Grigoriu și Angheli, iar unul dintre ale are o însemnătate specială. La formația de pe malul Mureșului revine după doi ani și jumătate Denis Rusu, mijlocașul de 21 de ani cedat de divizionara terță UTA-ei și, după un sezon, la CFR Cluj.

Rusu: „Pot spune că m-am întors acasă și vreau din tot sufletul să promovăm”

De acolo, cariera fotbalistului originar din Avram Iancu (județul Bihor) a luat-o pe o pantă descendentă. Tânărul fotbalist nu a jucat niciun minut pentru campioana României, iar la Chindia, echipa din Superligă la care a fost împrumutat ulterior, doar 10 minute. Apoi, CFR-ul l-a împrumutat tocmai în Liga a 3-a, la Unirea Ungheni, unde nici Flavius Sabău, fostul său antrenor de la Lipova, nu l-a utilizat mereu. Rusu a apărut pe teren în 10 meciuri, din postura de rezervă sau titular, a marcat un singur gol în Cupă și a reușit trei asisturi în campionat. „M-am întors cu drag în județul Arad, unde m-am simțit foarte bine și am avut satisfacții imense cu Șoimii, unde am crescut și apoi la UTA, unde am debutat în Liga 1. M-am bucurat de simpatia suporterilor ambelor echipe și, la rândul meu, îi asigur că am un respect deosebit pentru ei. Pot spune că m-am întors acasă și vreau din tot sufletul să promovăm, este obiectivul tuturor de la Lipova, l-am simțit din prima zi. Vreau să-mi ajut echipa cât pot mai bine. Mă simt bine fizic, evident că nu sunt încă la 100%, dar voi fi tot mai bine în săptămânile următoare. Îi cunosc pe majoritatea colegilor, m-au primit bine și ei și stafful tehnic astăzi la primul antrenament, mâine voi și juca în primul amical. Aștept cu nerăbdare să îmbrac din nou tricoul Șoimilor și să pășesc pe noul stadion din Lipova. Sper că suporterii nu m-au uitat, am nevoie de încurajările lor și le promit să dau totul pentru a-i face fericiți”, ne-a declarat Rusu la revenirea la Lipova.

Poiană: „Mi-ar place să promovez cu Șoimii, am fost informat că toată lumea se gândește la performanță”

Și cealaltă achiziție a ultimelor zile a „șoimilor” revine la o formație din județul nostru, dar după 6 ani de zile, când jucase pentru Sebiș. Portarul Ionuț Poiană (25 de ani) e din București, a fost crescut de FCSB, ajungând până în finala Campionatului Național de Juniori C din sezonul 2012-2013, pierdută în fața Viitorului lui Hagi). Totodată, Poiană a fost și o prezenţă constantă la naţionala U16, condusă de Florin Răducioiu. Apoi a jucat la Luceafărul Oradea, Național Sebiș, Turris, FCSB și Unirea Slobozia. „Am fost la Slobozia în ultimii trei ani, am apărat mai mult în primul an. După venirea antrenorul Adrian Mihalcea nu am fost solicitat prea mult, dar în play-off-ul din campionatul trecut am apărat 7-8 meciuri. În vară am fost în probe la Chiajna, dar nu am rămas, m-am pregătit individual în această toamnă. Am venit liber de contract la Lipova, știu în mare parte seria de pe vremea când am fost la Sebiș. Vreau să apăr, să ajut echipa ca să avem rezultate foarte bune. Mi-ar place să promovez cu Șoimii, am fost informat că toată lumea se gândește la performanță și condițiile sunt excelente din toate punctele de vedere. Voi ajunge de luni la echipă, abia aștept să-mi cunosc colegii și să mă revăd cu Marco Enciu și Sebastian Susan, cu care am împărțit vestiarul la Național Sebiș”, ne-a declarat noul concurent pe post al lui Raul Buta (19 ani).

Șoimii Lipova o întâlnește miercuri, începând cu ora 16, pe „Motorul” pe UTA U18 în primul amical al iernii.

8 comentarii

  1. Bine ai ajuns Rusule,chiar nemaipomenit!asa se întâmplă când te manipulează un om care nu a ridicat o minge de la sol,nu îți era ție bine la Uta, ,,ai vrut cfr”…plătești acuma ca la Stili nici asa nu joci dacă ai stat pe banca și la Sabau! Bafta

    0
    0
    1. Doamne cum le stii tu pe toate . Eu zic sa iti vezi de gainile tale si sa lasi omul in pace. Asa-i trebuia sa stea pe 4000 lei sa fi tu si altii multumit. Bine ca la Mar adus dupa el sa putut da 2000 euro lunar salar si nu a jucat o secunda intr-un an competitional iar la copilul asta care a fost un jucator exponential nu i sa dat nici macar 1000. Asa ca vezi de treaba ta . Bine ca aplecat ca putut sa joace si Miculescu si asa a facut si Uta bani frumosi.

      0
      0
    2. Te intreb un singur lucru…..ai salar 4000 de lei. Esti ofertat cu un salar de 10000 pe luna plus o prima de instalare . Apropo nu ma lua cu sentimentalisme (gen iubesti echipa)
      Rusu nu a fost crescut la juniori de la UTA . Deci ce alegi ? Eu vorbesc strict la salariu . ????????? Mmmmmm……sah !

      0
      0
  2. Acum îmi dau seama defapt cine ești cu adevărat,,gicule „…ai dreptate dacă nu pleca el nu juca Miculescu:))) și când pomenești atata de bani cred ca tu ai fost cel care a câștigat cel mai mult din acest transfer REUSIT!
    La vârsta lui eu zic ca e normal sa joace constant după aia banii,dar când sa pus interesele lui ,,Gicu” pe primul loc a ajuns iar la liga 3 a.

    0
    0
    1. Stii pe naiba cine sunt . Eu nu aveam de unde sa castig din nici un transfer ca nu sunt in cadrul nici unui club . Sunt un simplu suporter atat al Utei cat si a Soimilor dar care vede realist problemele . Asa ca nu mai bate campii. Era normal sa joace constant dar sa si fie platit . Au fost la Uta jucatori care au fost adusi si erau accidentati si nu au jucat 1 minut, ba mai mult au reziliat si au mai luat si bani. Copilul asta trebuia apreciat atunci . Acum lasati-l in pace sa redevina ce era candva . Eu castig sufleteste cand castiga UTA si SOIMII.

      0
      0
  3. Din simpla curiozitate am deschis stirea…pentru mine, ca suporter UTA, jucatorul Denis Rusu este un capitol incheiat. Nu inteleg de ce mai deschideti subiectul, cei care sunteti utisti. Baiatul a plecat de ceva timp, acum nu mai are nici o treaba cu UTA si nici UTA cu el, sau cu Lipova. Sa fie sanatos, si sa isi relanseze cariera..

    0
    0
  4. si ăsta e un fel de Răzvan Riviș, care ,,a ars” repede. s-a nascut talent si moare sperantă! dacă tu si la Ungheni esti rezervă, nu cred că mai poate cineva avea așteptări de la tine! pt fotbalul din ziua de azi când se joacă mult pe forță si dueluri fizice, tipul ăsta de minion nu face mare brânză!

    0
    0
    1. Stai linistit ca la Ungheni comanda in vestiar primarul . Doar nu crezi ca antrenorul. Ala e papusa. Acolo primarul striga din tribuna scoate-l pe ala baga pe ala . Se pricep oamenii la fotbal enorm daca au crezut ca il ia pe Rusu si el singur promoveaza echipa . Nu-i asa tata . Poti aduce pe Rusu rusilor daca te ingroapa portarul sau unii joaca doar pt ei . Nici acolo nu e roza treaba . Tot un sat fara caini e. Pardon au primar.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button