UTA Arad

Zăpada pe „Francisc Neuman” – îndepărtată…la lopată, UTA are mari emoții privind condițiile de joc cu Mioveniul!





Emoțiile cresc la Arad cu privire la organizarea în condiții decente a meciului dintre UTA și CS Mioveni. De azi noapte ninge în vestul țării, iar stratul de zăpadă de pe gazonul (și așa cu mari probleme) al arenei „Francisc Neuman” era de 20 de centimetri la orele dimineții. Cu toate că prognoza meteo anunța ninsoarea, instalația de degivrare a rămas închisă, iar acum angajații Recons îndepărtează zăpada…la lopată. Până la această oră, mai mult de jumătate de suprafața de teren a fost curățată.

Mehelean: „Rămânem la stadion cât trebuie”

Nicolae Mehelean susține că era inoportună deschiderea căldurii la nivelul terenului și că va face tot posibilul pentru ca elevii lui Laszlo Balint să-și poată urmări scopul în disputa cu argeșenii lui Nicolae Dică, cele trei puncte. „Dacă am fi pornit sistemul de degivrare de aseară, să zicem, toată zăpada ce s-ar fi topit ar fi intrat în gazon și l-ar fi stricat și mai mult. Se știe că avem o problemă în acest sens, adică apa în exces nu e absorbită total de gazon, așa că acționăm cum putem acum. Avem oameni la stadion, care dau zăpada la o parte și vor rămâne acolo cât timp e nevoie, poate și la noapte. Dacă am băga utilajele pe teren am face și mai rău, căci gazonul s-ar strica rapid sub greutatea lor. Asta e situația, facem tot posibilul ca UTA să joace în condiții bune mâine”, afirmă directorul Recons.

Probleme și cu infiltrațiile la vestiare

Gruparea fanion a Aradului e – cumva – cu Sabia lui Damocles deasupra capului și asta pentru că Liga Profesionistă de Fotbal, la intervenția televiziunilor, a vorbit într-o scrisoare chiar și despre posibilitatea de a retrage omologarea arenei de 14 milioane de euro a Aradului în cazul în care suprafața de joc nu va fi suferi îmbunătățiri. Firma ce administrează stadionul a montat 943 de metri patrați de rulouri de gazon noi, dar acum UTA e și la mila condițiilor meteo și mai ales a celor care au luat și iau decizii de joi seara încoace.

Altfel, nici infiltrațiile nu le dau pace utiștilor. Pe culoarele, dar și în vestiarele arenei „Francisc Neuman” au reapărut gălețile, mopurile și cârpele care încearcă să îndepărteze zăpada transformată în apă ce a intrat pe la tribuna I. Problemele izvorâte din proiectarea greșită a arenei se știu de trei ani de zile, dar nu s-a făcut încă nimic pentru remedierea lor.

Ce riscă UTA?

Așadar, UTA are mari bătăi de cap înainte meciului de mâine, cu ultima clasată în Superligă, în fața căreia e chemată să încheie seria de 12 meciuri consecutive fără victorie. Dacă brigada de arbitri observă mâine, la ora 14,30 (când ar trebui să se audă primul fluier al meciului de la Arad) că terenul e impracticabil e posibil ca partida să fie reprogramată pentru a doua zi la aceeași oră. Iar dacă nici atunci organizatorii nu pot asigura condiții de joc, echipa riscă să piardă la masa verde meciul.

10 comentarii

  1. Au știut că vine ninsoarea de ce nu au montat prelată protectoare aseară cum au pus și iarna trecută și azi doar o ridicau să îndepărteze zăpada.

    0
    0
  2. Oare UTA plateste aceeasi chirie catre primarie ca si cum ar fi totul perfect?Nu de altceva dar nu ar trebui sa plateasca deloc chirie,cel mult utilitatile..

    0
    0
    1. Digi e de vina și pt zăpadă căzută și pentru ineficiența instalației de degivrare. Cat despre stabilirea orei de disputare a meciurilor, ce sa mai zic? Bani, audienta, publicitate și iar bani.
      Prin astfel de scâncete și plânsete cu sughițuri nu sunteți cu nimic mai buni decât cei care se pretind a fi ,,singuri împotriva tuturor”. Mai lăsați mania persecuției de o parte!
      Hai UTA!

      0
      0
  3. Haide totuși să nu exagerăm… ăia nu sunt 20cm de zăpadă nici dacă ne mai naștem de 3 ori… dacă era atât nici cred că nu era loc să fie depozitată pe margini… să fim realiști totuși

    0
    0
  4. Domnilor sunteti nebuni, nu va merge ruleta bine, acolo zapada are maxim 5 cm, sau poate la stadion a nins altfel decat in oras. Goana dupa senzational te tampeste. Hai UTA!

    0
    0
  5. Problema e ca nu inghesta terenul musteste iarasi daca ar fi inghetat nu mai era asa noroi precipitatile vor continua si sambata iar sistemul de preluare a apei in exces e colmatat deci sta apa nu se dreneaza deloc asa ca parerea mea e ca terenul va fi ptaf acum sa vedem daca arbitri vor lasa meciul sa inceapa

    0
    0
  6. ,,Rămânem la stadion cat e nevoie” .
    Ceva de genul ,,pe aici nu se trece”, ,,cu lancea, ca Horea”. Sau parca ne-am pregati de lupta contra inundațiilor din 1970, sa zicem. Stadion penibil, conducători idem, declarații ibidem.
    Te-ar apuca râsul, dar nu e de ras. Un stadion aproape nou sa se prezinte în halul în care e.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button