UTA Arad

Balint: „Nu avem scuze, am fost penibili cu toții, în frunte cu mine! Nu ne merităm suporterii”





UTA își complică și mai mult situația în Superligă după ce a pierdut pe teren proporiu, 1-2, cu CS Mioveni, în cadrul etapei a 23-a. Arădenii își puneau mari speranțe în prima victorie după 12 runde de secetă în fața „lanternei roșii”, dar au făcut un meci modest, pe gazonul praf al Aradului. Belgianul Benchaib a făcut diferența pentru echipa lui Dică, în minutele 9 și 44, în timp ce muntenegreanul Milosevic a aprins prea târziu speranța în tabăra gazdelor, în minutul 81. Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Balint: „Nu avem absolut nici o scuză”

La final, Laszlo Balint a scos în evidență comportamentul colectiv al echipei sale din debutul partidei, unul pe care i-a fost greu să-l descrie în cuvinte. „Indiferent din ce perspectivă privim acest meci, nu avem absolut nici o scuză. În primele 25-30 de minute mi-e greu să găsesc un termen pentru a descrie comportamentul colectiv al echipei. M-a durut foarte tare ca ne-au depășit la dorință, la spirit. Le-am și spus acum băieților că poți să începi prost, să fii condus și să revii, cum s-a întâmplat la Craiova, dar a doua oară nu-ți mai iese. Aici îmi reproșez că am început foarte prost acest joc, chiar dacă am pus presiune. Am avut faze fixe, dar și aici atitudinea face diferența, depinde de cum ataci zona.  Dar, am văzut jucători pasivi, nu mi-au arătat că vor să ajungă la minge, în general a fost multă pasivitate la abordarea duelurilor. Au fost mulți jucători sub nivelul importanței acestui joc, aici e durerea mea cea mai mare. Adversarul, aflat într-o situație mult mai nefericită decât a noastră, și-au dorit mai mult. Știu că folosesc un clișeu, dar asta s-a întâmplat la începutul meciului. Am reacționat la pauză, dar, repet, nu merge se revii mereu, mai ales că adversarul a avut 0-2, după un penalty făcut cumva iresponsabil. Trebuie să băgăm capul în pământ, să acceptăm că azi la prima treime a meciului am fost penibili cu toții, în frunte cu mine. E un moment în care nu avem scuză, dar nu vreau să aruncăm prosopul. Dacă am fi câștigat acum, nu puteam spune că suntem salvați. La fel spun acum, dacă am piedut, nu suntem condamnați. Lupta e lungă, trebuie să credem până la final, e o structură a competiție care oferă șanse mari pentru fiecare echipă. Însă da, noi nu reușim să câștigăm de mult și deja devine o problemă mare”, a menționat Laszlo Balint la finalul disputei cu Mioveniul. Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

„Îmi reproșez faptul că nu am reușit – poate – să îi fac înțeleagă cu adevărat importanța acestui joc”

Întrebat de ce crede că jucătorii săi au avut probleme de atitudine și de ce se include în categoria penibili după eșecul cu Mioveniul, antrenorul „Bătrânei Doamne” a adăugat: „Nivelul de combativitate trebuia să fie foarte ridicat, meciul aici a fost câștigat încă din prima repriză. Ei s-au apărat bine în a doua parte, au fundași centrali buni, iar pe un teren greu e dificil să desfaci un adversar care se apără aglomerat. Eu nu pot să spun că doar jucătorii au fost penibili, eu sunt antrenor, îmi reproșez multe. În primul rând, faptul că nu am reușit – poate – să îi fac înțeleagă cu adevărat importanța acestui joc. Cred că erau jucători care se raportau la repriza a doua de la Craiova și s-au gândit că totul va veni de la sine. Asta e o problemă pe care mi-o reproșez, am avut discuții individuale cu ei, o discuție deschisă cu tot lotul. Le-am spus că trebuie să fim hotărâți în tot ceea ce facem, trebuie să fim foarte agresivi și nu mă refer doar la dueluri, ci și <<la dă și pleacă>>. Trebuia să avem mobilitate, deplasare în teren, să dezeechilibrăm adversarul. Am suferit și pentru mine e principalul aspect pe care trebuie să-l analizez. De ce la Craiova echipa s-a exprimat foarte bine pentru prima ligă, iar  azi, în primele„ 30 de minute, am evoluat foarte slab”.

Trebuie să băgăm capul în pământ și să acceptăm critici de la fani

Nu mai departe de finalul meciului de la Craiova, Laszlo Balint le promitea suporterilor utiști care au făcut deplasarea că elevii săi vor da totul pentru a scoate echipa din situația grea din clasament, iar astăzi a venit eșecul cu ultima clasată. „Trebuie să băgăm capul în pământ și să acceptăm critici de la fani. Nu ne merităm suporterii. Asta este realitatea acestui sezon, nu vorbesc doar de seara asta. Fanii sunt fantastici, atmosfera extraordinară de la început la sfârșit, oamenii aceștia ne-au încurajat, au crezut în noi și noi trebuie să găsim soluțiile să ne ridicăm la nivelul lor. Ne-au aplaudat, ne-au încurajat, există critici de la ei perfect justificate și trebuie să le acceptăm. Trebuie să băgăm capul în pământ, să ducem această luptă, indiferent cum și cu cine, până la final. Eu nu mi-am schimbat crezul, ce am spus la Craiova rămâne valabil. Echipa asta va lupta să se mențină în prima ligă și sunt convins că vom reuși, chiar dacă acum multă lume nu are încredere și speranță. Și pentru mine e cel mai greu moment al carierei, dar nu cedez și nu las jucătorii să cedeze. Și dacă trebuie să jucăm pe bulevard, fac totul cu cine poate și arată la antrenamente că merită să îmbrace tricoul acestei echipe”, a mai afirmat „principalul” arădenilor.

UTA rămâne pe penultimul loc în clasamentul Superligii, cu 20 de puncte, doar cu 5 mai mult decât CS Mioveni, adversarul în fața căruia a pierdut azi. Vinerea viitoare, arădenii joacă la Ploiești, cu Chindia, acolo unde trupa lui Toni Petrea s-a impus cu 2-1 în fața Petrolului, din postura de echipă oaspete.

20 comentarii

  1. Faceți transferuri dacă vreți să nu retrogradați! Și neapărat un portar care să ofere siguranță! Dacă vine Pufi cum se aude e bine, mai trebuie și pe postul lui Batha, și reziliat cu Keseru, care pe lângă că e slab , a stricat și vestiarul cu aerele lui!

    0
    0
    1. Politica AFC UTA si a lui Meszar , si a lui Falca este retrogradarea UT-ei in acest an , fara investitii de capital in aceasta echipa , pentru ca mai apoi, vine campania electorala in care Promovarea UT-ei i Liga 1 va fi pe platforma program a partidelor care vor concura la Primaria Arad.Daca anul acesta retrogradeaza UTA, mai dureaza cel putin 10 ani pana va reveni in Liga 1

      0
      0
  2. Cel mai important lucru in aceste momente grele este sa fim alături de echipă, sa adunăm puncte din următoarele 3 meciuri ca apoi vin meciuri foarte grele, avem nevoie de puncte și moral bun pt play out ca altfel o sa fie foarte greu , Haide UTA , luptați pentru voi , pentru noi , pentru oraș, pentru tricoul pe care l purtați, sa nu mai criticăm echipă in momentul de față pentru ca este intr un moment rău, sa nu i îngropăm cu totul , neapărat 7 puncte din următoarele 3 jocuri ⚽

    0
    0
    1. Când ai obținut ultima victorie în Cuaternar, care sa fie, oare, sursa optimismului exagerat al unora? Domnule Balint daca mai băgați capul în pământ vreo 4-5 etape, cum o fi?

      0
      0
  3. UTA e gata ca și retrogradata , nu ca nu ar avea șanse dar nu se poate mai sus . Balinț a greșit total primul 11, nu poți sa ți pe banca 4 jucatori experimentați și sa te bazezi pe cei care sint blazați ,plictisiți !

    0
    0
  4. Balint vorbește frumos…..dar are puterea, știința sa scoată corabia la mal ? Noi nu avem portari ! A-ți văzut ce portar a avut Mioveni ? Chiar nu se vede ca jucătorul Keseru își încasează salariul pe degeaba ? Chiar nu se vede ca acest gazon ne încurcă, nu ne ajuta !!!! Ar trebuii, super repede sa găsim alt stadion unde sa jucam !!!

    0
    0
  5. Responsabilizarea de fiecare data e și ineficienta și desuet. Responsabilizare e contractul, și el nu unul dintre cele modeste. Drama Aradului, e drama calității fotbalului local care urca modest de la anonimat, doar pana la liga 3 Ce jucător împrumutat și a revenit cu plus? Putem spune ca împrumutul e dat afara. Mai mult nici juniori de perspectiva nu sunt arădeni. Subliniem ca la un localnic, în cazul calității, o înfrângere e drama familiala. Conducerea a greșit pe la durata unor contracte. Cu greu dai unul afara, fără compensații. Petrescu, nu salariulnegociaza o jumătate de an. Negociază aceste schimbări frecvente pe care le impune patronatului. Nu i-a plăcut Roger, a luat pe Otele. Aici trebuie învățat chiar cu riscul unei pierderi de categorie. Este și timpul unpei economii legale de bani, care se dovedesc de pe acum aruncați în vânt. Presa considera pe Dica un,, kamikaze ” De fapt acesta este Balint, care a beneficiat de pregătire, de bani, care cautioneaza jucători cu randament slab. Putem crede în oameni, dar oameni cum au alte atâtea formații, deși nu sunt plătiți Au trecut de etapa scuzelor și a promisiunilor fără acoperire. Rămâne perioadainjumatatirii punctelor. În nici un caz a înjumătățire speranțelor.

    0
    0
    1. După cum spunea Stendhal, daca nu mă înșel, ,,să muncim, căci munca este mama plăcerii; dar să nu ne întristăm niciodată. Să ne gândim serios înainte de a lua o hotărâre, dar, odată hotărâţi, să nu ne răzgândim. Cu perseverenţă învingem totul.”
      Dar mai e valabil in aceste vremi de restriște, mai muncește cineva din placerea ancestrală a făuritorilor de talente, a slefuitorilor de diamante de 200 de carate? Mai exista perseverenta mergând până la încăpățânarea de a ajunge la țintă propusă și chiar dincolo de ea?

      0
      0
  6. Gyuszi, avem impresia că Keseru e un șmecheraș venit la Arad…nici nu stie unde a venit, intr-un oraș in care n-am mai văzut fotbalisti și câștigă bani muuuulti pe nimic. Ce prestează el e nimic. A distrus și vestiarul, se pare. De ce nu mergi pe acel model cum ai inceput în liga 2 când băteai la Petrolul 3-0 si 6-0 in deplasare. adică, cu jucători modesti, bătăiosi, tineri. Tu ai nevoie de jucători care te ascultă nu de vedete care fac cum vor pe teren. Nu e târziu, fă curățenie si ia pe lângă tine jucători cu care poti lucra. Ai si in academie, la Pecica, nu trebuie să mergi până la marginile pământului. Nu mai supărtăm atâtea umilinte. Cred că si conducerea trebuie să plece, e limitată. Degeaba sărim toți in cap la Gyuszi dacă conducerea e praf.

    0
    0
  7. UTA din punct de vedere sportiv e retrogradata fara nici un dubiu. Nu stiu ce altceva mai poate fi facut. De 3 ani de zile mergem din rau in mai rau. Finalul nu poate sa fie decat unul singur.

    0
    0
  8. Da Giuszi, asa e ! As mai intreba si de ce Erico nu joaca titular, de ce am ajuns ca Hoxalari sa fie coordonator de joc, sa trimita centrari plouate in mijlocul unui careu advers supraaglomerat ? De ce Iacob ne da emotii meci de meci ? (pina si statistica spune ca mai aperi cate un 11 m din greseala). De ce se insista cu Batha si Keseru, iar pe Godwin l-am imprumutat ? Despre atitudinea jucatorilor ai zis tu…Apoi ar mai fi acest gazon de mizerie care reflecta simbolic vreo 20 de ani in care Aradul e in decadere, cu lucruri facute de mantuiala, de oameni nepriceputi, toate sub conducerea unei administratii corupte si fara pic de mandrie locala ! Doar acei frumosi suporteri si SCU au crezut in simbolul UTA, inca din Liga 4 si nu au lasat Aradul ala frumos de pe vremuri sa moara. Dar acum, ma intreb…ce-a mai ramas ?!

    0
    0
  9. Domnul Gyuszi te rog frumos Pleaca ca esti un dezastru!!! Scoate capu din pamant, ca sa vezi pe unde trebuie sa pleci. Esti cel mai slab antrenor care a fost la UTA!!!

    0
    0
  10. Domnule Balint, esti antrenor bun ,dupa parerea mea,dar ori te sapa Conducerea lui Meszar, ori te sapa jucatorii.Nu vezi , ca antrenor, ca Batha pedaleaza in gol, ca Keseru, este balerin , ca Postolachi se caca pe el cand este unu contra unu in faza de finalizare si centreaza a proasta, nu avem pe lateral oameni care sa dea centrari.Zau, ma gandesc ce faceti voi la antrenamente, ca unul contra unul nimic, centrari nimic, suturi pe spatiul portii nimic, lovituri libere din preajma careului nimic.Sa n-ai un sut pe spatiul portii intr-o repriza intreaga, maxim doua intr-un meci, si alea lobatela portarul advers.M-ai las-o in mamamamei ei de echipa.Sloganul lui Falca , Meszar este retrogradarea in Liga 2 :

    0
    0
  11. Benga, R. Pop, Barbosa, Milosevic ?
    Postolachi, o umbră palidă a meciului anterior, determinat dar cu șuturi total ratate.
    Stahl era mult mai potrivit pe bandă decât Postolachi, mai ales pe un asemenea „teren”!
    Benzar și ceilalți au centrat ori în primul om, ori au înălțat și îndepărtat mingile de gura porții!
    Pe asemenea teren mocirlos centrările șutate la semiînălțime erau cea mai bună soluție!
    Se spune că speranța moare ultima…

    0
    0
  12. La noi este mult bla bla si zero fapte ! Tot timpul meciul urmator facem si dregem dar de ce nu in acest meci?

    0
    0
  13. Daca nu ati vrut investitie privata la UTA! UTA lui Meszar si Falca nu e facuta sa dainuie, sa scrie istorie, sa ajunga in CL, etc…., e pt a fi folosita in diverse manevre politice si materiale. Momentan, imi mentin parerea ca multi jucatori s-au plafonat! Atata pot! Voi credeti ca Bara ia singur UTA!? Cu ce!? Cu banii de pensie!? Tot cu Meszar ramanem! Acum, doar o minune ne mai scapa de retrogradare! E momentul sa credem in echipa! In echipa sportiva, jucatori si antrenori!

    0
    0
  14. „…trebuie să câștigăm, nu contează cum!”
    Domnule antrenor al UTA-ei, nu am câștigat, chiar am pierdut.
    Cu un prim 11 ales pe criterii de valoare și determinare, fără pcr și relații de rudenie între antrenor și jucători, putem face 8 puncte în restul etapelor rămase din retur și anume cu:
    Chindia 3p, Botoșani 3p, Hermannstadt 1p și Farul 1p.
    În play out putem avea o echipă închegată pe principii corecte și rămânem în Superliga !!

    0
    0
  15. „…trebuie să câștigăm, nu contează cum!”
    Domnule antrenor al UTA-ei, nu am câștigat, chiar am pierdut.
    Cu un prim 11 ales pe criterii de valoare și determinare, fără pcr și relații de rudenie între antrenor și jucători, putem face 8 puncte în restul etapelor rămase din retur și anume cu:
    Chindia 3p, Botoșani 3p, Hermannstadt 1p și Farul 1p.
    În play out putem avea o echipă închegată pe principii corecte și rămânem în Superliga !!

    0
    0
  16. Da sunt sigur că de la următorul meci o să vă schimbați în atitudine și o să discutati între voi în vestiar, sunt convins că pâna acum nu vați dat seama că sunteți în căcat, acum o să vă treziți??????????

    0
    0
  17. Domnule Balint îl aveți pe Erico și jucați cu pasivul Chindris .Care e moale ,lent ,nu are răutatea unui fundaș adevărat .Apoi îl aveți pe Paul Anton care are selecții la echipa națională și meciuri jucate titular și jucați cu acest Batha .Domnule Balint așa lovește băiatul acela albanez mingea parca e dușman cu ea, tot timpul precipitat ,grăbit ,speriat ..degeaba fuge ..și calul fuge domnule Balint ..dar lapte nu da niciodată .Cate centrări bune da și Vuckevic domnule Balint pe meci ?.Majoritatea in primul om și peste poartă ..întâmplător una buna din 10 .Ce tot insistați cu actorul ăla din poarta care e preocupat doar de gesturi și comentarii la arbitrii .Oare nu mai bine investeam in Motorul și jucam pe o suprafață mai ok unde puteam pune mingea jos ?in locul carpelii acesteia de gazon ?Daca nu vă treziți finalul este Liga 2 din păcate …Forzza UTA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button