Șoimii Lipova

David Petruț a plecat de la FCSB și a semnat cu Lipova: „Simt că aici pot progresa și mai mult, sunt pregătit să fac față oricărei provocări”




După ce a renunțat la serviciile lui Grigoriu, care s-a întors la Dumbrăvița, Șoimii Lipova s-a reorientat spre un alt junior. De această dată este vorba despre David Petruț (18 ani), un fotbalist arădean crescut de Dinu Donca la CSȘ Gloria, în aceeași generație cu Cătălin Vulturar, fotbalist vândut de UTA la Lecce în vara lui 2020. Tot de la echipa fanion a Aradului a plecat și Petruț, dar cu doi ani mai devreme, în direcția FCSB. A fost remarcat la selecția regională pentru Liga Speranțelor, de la Tărlungeni.


La gruparea prezidată de Gigi Becali, tânărul fundaș a evoluat în Liga Elitelor la toate categoriile de vârstă  (U15, U16, U17, U19), dar și pentru FCSB II, în Liga a 3-a. Între timp s-a și dezvoltat mult din punct de vedere fizic, având o înălțime la 1,88 metri la 18 ani împliniți pe 11 noiembrie. „Am vrut să mă întorc acasă și s-a ivit și oportunitatea de a juca la Șoimii Lipova cu care am și semnat până în vara anului viitor. Știam că sunt profesioniști, cred că după UTA, stau cel mai bine la nivel organizatoric și condiții. Totul este la superlativ și cred că aici pot progresa și mai mult. Știu că evoluez pe un post pretențios pentru un junior, ccel de fundaș central, dar sper să prind un loc de titular. Mă voi pregăti cât se poate de serios și, dacă antrenorul va considera că merit, sunt pregătit să fac față oricărei provocări. Am deja trei amicale jucate, mi s-a părut că m-am integrat bine, este un grup unit și m-au adoptat rapid. Din ce am văzut, în zona Aradului sunt mai mulți jucători cu experiență la echipele din Liga 3-a și rezultă un nivel foarte bun al jocului. Antrenamentele sunt complexe, se bazează pe dezvoltare a unui joc de construcție, se mulează pe calitățile mele și pe ceea ce am jucat în anii petrecuți la FCSB”, a spus Petruț, nepotul lui Alin Petruț, fostul atacant al celor de la UTA sau Telecom.

Adrian Abrudean are ocazia să-l vadă din nou la treabă pe noul său fundaș mâine, în amicalul de pe „Motorul”, cu Lotus Băile Felix, ce va începe la ora 17,30.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button