UTA Arad

Balint, un nou atac la adresa arbitrilor: „Penalty mai evident decât ăsta nu cred că poate fi, înseamnă că trebuie să schimbăm regulile”







UTA s-a mai ridicat la nivelul unei pretendente la titlu, dar rezultatul a fost același ca și cu Farul sau CFR Cluj, înfrângere la limită și la Craiova: 1-2. Batha a deschis tabela pe „Ion Oblemenco” dintr-o fază fixă (min. 39), dar Universitatea a întors meciul în primele 20 de minute ale reprizei secunde. Arădenii au avut mari ocazii de egalare, inclusiv o bară transversală a lui Otele, dar au cerut și un penalty în cel de-al doilea minut de prelungire, când portarul Popescu îi agață cu mâna piciorul drept lui Pășcălău.


Am avut și neșansă, în ultima vreme se pare că avem parte de asemenea chestii”


De altfel, Laszlo Balint a acuzat din nou arbitrajul, pentru a doua deplasare la rând, după cea de la Cluj, cu CFR. „Le-am spus la pauză jucătorilor că e important să trecem cu bine de primele 10-15 minute și apoi să stăpânim puțin mijlocul terenului. Am fost egalați mult prea repede dintr-o naivitate foarte mare, chestie care s-a întâmplat și în prima repriză, nereușind să ținem linia. E adevărat, am avut și neșansă, în ultima vreme se pare că avem parte de asemenea chestii,. Șut deviat la golul egalizator, apoi bara lui Otele, nu putea să fie doi centimetri mai jos…Plus penalty-ul, evident, în minutul 92-93. Nici nu știu ce să mai spun, sunt atât de dezamăgit, este a doua deplasare consecutivă când simțim efectiv că merităm mai mult și plecăm fără nici un punct.  În primul rând, trebuie să văd ce s-a întâmplat mai puțin bine, pentru că din punct de vedere defensiv au fost niște probleme destul de mari și am dat spații pe care nu trebuia să le dăm unor jucători care au calitate pe asemenea momente și s-a văzut. Și în prima repriză au fost niște probleme și în a doua repriză, dar consider că ultimele 10-15 minute au fost în totalitate ale noastre. La ce ocazii am avut cred că meritam mai mult din acest joc”, și-a început antrenorul „roș-albilor” discursul de la flash-interviuri.

„Un copil de 17 ani nu poate simula niciodată în careu, pur și simplu a fost prins de picior”

Tehnicianul „roș-albilor” a și explicat faza din prelungiri, aducând în fața jurnaliștilor și mărturia jucătorului căzut la pământ în careul craiovenilor. „Am vorbit și cu copilul, cu Patrick Pașcalău, mi-a zis că el a încercat să urmărească mingea și portarul efectiv l-a prins de picior, din spate. Nu știu cum ar fi putut el să simuleze, pentru că el era cu spatele la portar, nu avea cum să vadă că se întâmplă ceva, pur și simplu l-a prins de picior. Ori dacă nici asta nu este o neregulă, înseamnă că trebuie să schimbăm regulile”, a adăugat Balint, care mai susține că a avut o scurtă discuție cu Ionuț Coza. „Arbitrul de rezervă a spus că el nu a văzut și că de la VAR s-a confirmat că nu a fost penalty și că decizia corectă e continuarea jocului. Dacă dânșii așa au considerat, înseamnă că trebuie să schimbăm regulile. Penalty mai evident decât ăsta nu cred că poate fi. Sunt dezamăgit, dar nu o să dezarmez, clar, pentru că urmează un play-out în care trebuie să fim foarte foarte puternici. Și dacă va trebui să ne luptăm împotriva unor asemenea nedreptăți, pentru că eu consider că și ce s-a întâmplat astăzi este o nedreptate…Adică dacă a fost penalty, dă penalty. Dacă a fost penalty pentru Craiova, dă penalty pentru Craiova, atât am pretenția. Lucrurile care sunt evidente și nu le vede arbitrul…de aia avem VAR. Dacă vine cineva, un specialist și să îmi spună: <<Bă, uite, s-a luat decizia asta pentru că regulamentar așa trebuie>> Bun, accept, înseamnă că lucrurile sunt ok. Dar în momentul în care portarul plonjează efectiv pe piciorul copilului, copilul nu mai poate să urmărească mingea. E un copil de 17 ani, gândiți-vă că nu o să simuleze niciodată în careu”, mai consideră Balint.



„Să mi se spună să nu mai antrenez intensitatea, agresivitatea la antrenamente, cum vrem să ridicăm nivelul fotbalului românesc”

Acesta nu s-a oprit aici și a mai adus în discuție un aspect legat, cumva, de arbitraje. „Aș mai vrea punctez un lucru. Lumea ne-a luat la ochi că suntem o echipă foarte agresivă și că jucăm foarte tare și suntem blamați pentru chestia asta. În tot acest timp, ne dorim ca fotbalul românesc să crească în intensitate, să crească în agresivitate. Eu recunosc, antrenez treaba asta la antrenamente, intenstitate, agresivitate, le spun jucătorilor că nu accept să iasă din antrenament pe contuzii, pe lovituri, tocmai pentru că ne dorim să fim bărbați și să practicăm un joc bărbătesc. Nu am încurajat niciodată jucătorii să lovească fără minge sau să se ducă să faulteze grosolan, pur și simplu am pretenția și cerința de la jucătorii mei să avem intensitate orice duel pentru minge, să avem bărbăție în tot ceea ce facem. Și văd că suntem penalizați. Absolut fiecare contact se fluieră împotriva noastră. Poate am fost luați la ochi că suntem o echipă foarte agresivă. Bun, atunci să ni se spună la nivel de strategie națională <<Bă, oameni buni, nu mai jucați agresiv. Nu mai jucați bărbătește. Mergeți, tatonați>> și atunci să vedem cum ridicăm noi nivelul fotbalului românesc? Cum ridicăm timpul efectiv de joc? Pentru că este o problemă foarte mare, la nivelul timpului efectiv de joc suntem cel mai jos, stăm aproape cel mai prost la acest capitol în Europa. Și atunci, cum? Dacă fluierăm orice, orice duel corp la corp…Absolut orice se fluieră. Și astăzi, practic orice contact a fost fluierat. Nu spun că pentru noi sau pentru ei. Este maniera de arbitraj a domnului Cătălin Popa, nu o contest, dar atunci măcar noi să știm că așa se întâmplă. Și atunci nici eu, la antrenament, nu o să mai cer intensitate, nu o să mai cer agresivitate și atunci o să fim așa, lejer”, a mai transmis Laszlo Balint.

13 comentarii

  1. Mister Balint cu pregătire fizica peste medie , pregătirea fazelor fixe , moralul ridicat , să fie feriți de e accidentări , poate rămânem în această ligă de toată jena . Eu va susțin , baftă !

    0
    0
  2. Mister ,eu nu am văzut a fi penalty, dar unii au deja pregătit discursul daca se retrogradează. De vina vor fi arbitrajele și conspirația mai marilor fotbalului românesc, aceștia nemaidorind că UTA sa fie in liga 1. Nu înțeleg de ce dar daca așa zic specialiștii, precis așa e.

    0
    0
    1. Bine desteptu pamantului,a inteles toata lumea ca esti miezu de pe sportarad,poate ar trebui sa-ti schimbi si dioptriile ca sa vezi totusi ca a fost penalty cat casa…

      0
      0
      1. Nu a fost penalti ci mai degrabă seamănă cu o simulare o căzătură prea forțată ! Începem deja sa ne plângem de milă ?

        0
        0
      2. Calm, domnule, calm. Fara jigniri, se poate? E opinia mea contra opiniei matale. E dreptul matale sa crezi că a fost penalty. Eu cred că nu a fost. Pot, sau e obligatoriu sa am aceeași părere?

        0
        0
    2. Atunci de ce este delegat un arbitru care este președintele AJF Arges să arbitreze meciul UTE-i din moment ce UTA se lupta la retrogradare cu 2 echipe din acel județ

      0
      0
  3. Tot amanam performanta, pana ce schimbam antrenorul, pana ce facem noi transferi, pana ce trecem de serial „complicata” de 4 meciuri, pana pana pana. Voi nu v-ati saturat de tot atatea amanari? Nu putem de azi avea 5 meciuri consecutive cu victorie categorica, indiferent de adversar? Cine mai suntem pana la urma? Minaur Zlatna e aici? Ne tot batem in piept cu un meci de acum 50 de ani, de atunci nu mai stim fotbal.
    Vreau 5 viictorii consecutive. Punct.

    Domnule Lucian, de ce ati retras banerul cu UDMR, era chiar in tema.

    0
    0
    1. În acea dimineata, la 8,30 am schimbat tema de la sportarad, am pus o varianta noua a unei teme pe care am folosit-o exact in perioada acelor alegeri electorale, cand aveam reclame platite cu contract de la PNL, USR si UDMR, amplasate in pozitiile negociate. In momentul in care s-a afisat noua tema, situl a preluat de la varianta veche a temei headerul, cu sigla veche, bannerul din dreapta cu un mesaj de la un candidat UDMR si meniul in culorile rosu-gri. Timp de cateva minute, pana am pus noul logo si s-a renuntat la pozitia de banner din header, s-a propagat acel cap de site. Indiferent ce articol a fost accesat in acele cateva minute, cititorilor le-a aparut in partea de sus acel banner cu sigla veche. Un anumit cititor asiduu al sitului nostru si care se trezeste cu o anumita persoana in gand a recitit acel articol la cafeaua de dimineata si a surprins o situatie hazlie oarecum legata de continutul articolului in care se scria intr-un comunicat ca UTA (deci nu un candidat UDMR la primarie) nu este asociata cu politica si bannerul afisat acum 3 ani. Printul domnului cititor a facut se pare un pic de senzatie pe facebook, noi nu avem nici un merit, cum a aparut, asa a disparut in cateva minute.

      0
      0
  4. Un tânăr de 17 ani nu poate simula? Mister, du-te la un meci de copii de 8-9 ani, se simulează la greu. Cei mai mulți antrenori îi învață asta.
    Tare argument, auzi că nu poate simula un jucător de 17 ani!

    0
    0
  5. Nu este adevarat, nici vorba de simulare, SE VEDE CLAR PE MAI MULTE RELUARI CAND PORTARUL LOR PLONJEAZA DUPA MINGE SI CU MANA STANGA IL AGATA PE PASCALAU , ce naiba s-a vazut destul de clar !!! Nu avea cum PASCALAU sa simuleze pt. ca, el era in fata portarului si nu avea cum sa simuleze indreptandu-se spre a da in minge. Cum naiba vad unii invers ? FURT PE FATA. Sa nu uitam ca, arbitru este din PITESTI si asta spune multe !!! Astia chiar o vrea pe UTA. in Liga 2a ?!

    0
    0
  6. Cum poti sa judeci pe nedrept un copil de 17 ani cand se vede clar ca, NU A SIMULAT ? Nu este frumos sa il amagesti si sa il pui intr-o situatie neplacuta !!!

    0
    0
  7. Bun este parerea ta ,gresita negresita asta este , doar atat ,nu te apuci sa dai in acest copil nevinovat acuzandu-l un fel de smecher cand el a tratat faza cat se poate de corect !!! Nu este OK. din partea ta.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button