Șoimii Lipova

Lipova rezolvă derby-ul cu Ineul dintr-o fază fixă, în minutele finale! Abrudean: „Merșca – omul meciului, victoria a fost muncită și meritată” + FOTO!Șoimii Lipova a avut probleme pe teren propriu cu ambele formații arădene din coada clasamentului seriei a 8-a a Ligii a III-a, dar a rămas cu toate punctele după goluri marcate pe final, mai precis în minutele 87. Cu Cermeiul a marcat Românu, iar astăzi, cu Ineul, Sabău, după o fază fixă bătută de Pamfile.


Exceptând primele 10 minute, lipovanii au fost mereu la controlul jocului și a avut dublul ocaziilor clare față de ACB Ineu. Evident, jocul s-ar fi jucat altfel, dacă Ndoye, Mâneran și Florea nu ar fi ratat din poziții excelente, dar, una peste alta, succesul „șoimilor” nu poate fi pus la îndoială. „O partidă dificilă, știam acest lucru. Ineul este o echipă incomodă, cu jucători tineri,  jucători de culoare care au în genă calități native din punct de vedere atletic. Terenul a fost destul de greu, dar era  primul joc oficial al anului, care întotdeauna are altă intensitate față de jocurile de pregătire.  Era important să luăm cele trei puncte astăzi, iar pentru aceasta îi felicit pe băieți. Au făcut multă risipă de efort și cred că victoria este pe deplin meritată. Într-adevăr, și cei de la Ineu au avut două contraatacuri periculoase, dar și noi am avut multe situații în care puteam să deschidem scorul, portarul Cosmin Merșca a fost omul meciului. Una peste alta, este o victorie muncită, meritată, foarte importantă”, a spus Adrian Abrudean la finalul disputei cu echipa la care a evoluat inclusiv la nivelul Ligii a 2-a și pe care a antrenat-o în Liga 3-a.


Exceptându-l pe portarul Poiană și fundașul Angheli, toate achizițiile iernii au jucat pentru lipovani astăzi. Petruț, Popovici și Jichici din primul minut, iar Denis Rusu la mijlocul reprizei secunde. „S-au mișcat în nota echipei, sunt convins că își vor pune amprenta pe jocul nostru, s-au antrenat și integrat foarte bine în colectivul nostru. Mă bucur pentru transferurile reușite și sunt convins că vom face o treabă bună în continuare”, a adăugat „Știli”.

Lipovanii au trecut la un sistem de joc cu trei fundași centrali, dar și trei atacanți. „Am jucat așa în ultimele partide de pregătire, iar azi am dezvoltat jocul destul de bine, am dus mingea mult margine, dar nu am avut finalitate la multele situații create. Degeaba controlezi jocul, dacă nu marchezi, dar am sperat până la final, eram convins că vom marca. Până la urmă, are mai puțină importanță atunci când câștigi jocul și nici marchează. A dat gol un fundaș, Sabău este un jucător important pentru noi, foarte serios, care se pregătește foarte bine, ca și ceilalți. Mă bucur pentru reușita lui de trei puncte, dar toți băieții au luptat de la început până la final și le mulțumesc pentru asta”, a mai afirmat Abrudean.

Șoimii Lipova – ACB Ineu 1-0

Cum s-a marcat golul:

1-0 (min. 87): Pamfile execută o lovitură liberă din stânga și Sergiu Sabău reia cu capul în plasă fără marcaj.

Lipova: Buta – Petruț (85 Bulza), Sabău, Abel Popa – Cristiu (64 Claj), Susan, D. Pop, Pamfile – Popovici, Jichici (64 D. Rusu), Gavrilă (90 Giosu). Rezerve neutilizate: Poiană – Nagy, Angheli, A. Rusu.

ACB Ineu: Merșca – Spătaru, Cahill, Șerban, Nica – Zdrențan – Banam (46 Denis Mâneran), Ndoye (76 Rucăreanu), Călin (46 David Florea), Kouadio (46 Udrescu) – Toure (76 Goia). Rezerve neutilizate: Tulcan – Narsesovici, V. Roșu, Jurj

Arbitri: Mircea Ardelean (Arad) – Cristian Buzzi (Oţelu Roşu), Răzvan Toader (Zăvoi – Caraş Severin)

Observatori: Constantin Făniță, Ionel Poclid (ambii din Timişoara)

Galerie FOTO Lipova – Ineu 1-0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button