ACB Ineu

Dan Mâneran a revenit cu gol pentru „satelitul” Ineului, dar cu Ghiroda gradul de dificultate crește: „Mobilizare și concentrare!”





ACB Ineu a ratat startul în noul an cu două eșecuri fără gol marcat, ambele pe terenuri străine, la Lipova (0-1) și Dudeștii Vechi (0-2, în fața Pobedei). Cum Periamul a mișcat clasamentul, formația din Țara Zărandului a căzut pe loc direct retrogradabil și foamea de puncte este mare.

Înainte de a intra în play-out, „alb-albaștrii” debutează în 2023 și în fața propriilor suținători cu un meci de risc maxim. Vineri, de la ora 15, pe „Central” vine CSC Ghiroda și Giarmata Vii, a treia forță a seriei a 8-a a Ligii a III-a, care-și va disputa un loc la barajul de promovare cu Reșița, Lipova și Crișul.

Cristian Sculici și Teodor Mihuț au o armă în plus pentru restul sezonului, unul dintre cei mai buni oameni în sezonul promovării din Liga 4-a. Dan Mâneran a revenit pe gazon ieri, pentru echipa „satelit”, în disputa cu Sântana și a și marcat dintr-un penalty obținut chiar de el. Ineu II-Bocsig a avut 2-0 pe tabelă, dar Unirea avea să întoarcă meciul: 2-3. „Sunt destul de bine după cele 6 luni și 2 săptămâni de când stau pentru ruptura de ligamente de care m-am operat. Poate am revenit prea repede, căci fizic nu stau foarte bine dar încerc să-mi ajut echipa, așa cum am făcut-o cu Sântana. Am avut 2-0, nu-mi dau seama cum de-am scăpat această victorie. Probabil, tinerețea multor colegi a făcut să nu gestionăm bine finalul de meci”, susține experimentatul atacant originar chiar din Bocsig.

Acum, Ineul strânge rândurile pentru vizita echipei lui Sorin Bălu, care, după ce a pierdut rău la Reșița (0-4), a bătut-o la limită pe Pecica runda trecută. „Întâlnim o echipă foarte bună de play-off și trebuie să ne mobilizăm cu toții dacă vrem să scoatem punct sau puncte înainte de debutul play-outului. Urmează apoi duelurile de foc cu echipe de valoare simțitor egală și cred că putem câștiga cu oricine, iar la final să ne îndeplinim obiectivul, salvarea de la retrogradare. Lotul este valoros, suntem câțiva jucători experimentați, dar și mullți tineri cu calitate care cresc lângă noi. Ne vom concentra să nu mai repetăm erorile de finalurile de meci care ne-au mâncat în acest sezon o mulțime de puncte”, a adăugat Dan Mâneran.

Pentru ineuani revin pe gazon Șerban și Zdrențan (suspendați cu Pobeda), în timp ce Hulbăr și D. Varga încă au probleme medicale.

Formații probabile:

Ineu: Merșca – Spătaru, Cahill, Șerban, Nica – Zdrențan – Banam, D. Călin, Ndoye, Kuoadio – Toure.

Ghiroda: Mosoarcă – Vasluian, Hescko, Stupu, Coroiu – Precup, Schinteie – Mancaș, Făgărășanu, Velcan – Bădăuță.

Arbitri: Dan Dreve (Cluj-Napoca) – Flavius Seiche (Sânmihaiu Almaşului – Sălaj), Ioan Cozorici (Zalău)

Observatori: Cosmin Danciu (Hunedoara), Cristian Gîț (Deva).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button