Progresul Pecica

Un egal cu Periamul le-a ajuns pecicanilor să intre în play-out de pe locul 5! Bozian: „Nu întotdeauna echipa mai bună câștigă”


Progresul Pecica își juca șansa de a termina sezonul regular pe locul 5 chiar acasă, în compania codașei Avântul Periam, având de recuperat un punct în fața Pobedei Star Bîșnov, care avea de doi lei speranțe într-un rezultat pozitiv la Lipova. A ieșit o remiză, 1-1, ce le permite „galben-albaștrilor” să-și atingă primul obiectiv stagional și  să înceapă cu două meciuri pe arena „Pădurice” play-outul Ligii a III-a.

Mureșan a concretizat startul mai bun al timișenilor cu golul de 0-1, din minutul 13, însă pecicanii au revenit relativ repede în joc (min. 33), prin localnicul Răchită. În special în partea a doua s-a jucat numai la o poartă, cea a Periamului, dar Mihai, Borcea, Bozian sau Puie nu au avut inspirație la finalizare. Totodată, arbitrii i-au anulat un gol lui Câmpan pe motiv de offside, dar dubiile sunt mari. „Am început foarte slab jocul, cu gol și ocazie mare în contul celor de la Periam, după care care ne-am revenit, am pus stăpânire totală pe joc și, după părerea mea, am fi meritat să câștigăm. Doar că nu întotdeauna echipa mai bună câștigă, ci mai ai nevoie și de luciditate și chiar liniște în ultimii 20-25 de metri și mai ales în fața porții. Astea ne-au lipsit nouă azi ca să luăm toate punctele și să fim și mai liniștiți la intrarea în play-out. Sigur, nu e niciun capăt de țară nici cu un egal, doar că e păcat că nu am legat jocul bun, de după minutul 20 și cu o victorie”, afirmă Bogdan Bozian, jucător și antrenor, alături de Mihai Petcuț, al pecicanilor.

Peste o săptămână, Pecica găduiește „lanterna” din Cermei, după care o înfruntă tot acasă pe Pobeda Star Bîșnov. „Ca și premiu de consolare că am ratat prezența în play-off e doar locul 5 și eu zic că avem prima șansă la el. Am văzut că vine Buziașul puternic din urmă, de fapt mă așteptam de la o echipă antrenată de Cosmin Petruescu, dar eu zic că avem calitatea necesară să ne menținem până la final pe locul 5. Ne-am dori puțină mai multă maturitate în joc inclusiv de la copii, căci au trecut 6-7 luni peste ei la Liga 3-a și trebuie să-și confirme și în acest fel progresul”, a adăugat experimentatul mijlocaș ofensiv, care în cariera sa a îmbrăcat tricoul celor mari rivale din vest, UTA și Poli.

De menționat că pecicanii au avut astăzi o bancă destul de scurtă și asta pentru că juniorii Bănățan, Szep, Matyus sau Belea au avut meci cu echipa a doua, în Liga a V-a, iar Stanciu a fost bolnav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button