Șoimii Lipova

Să dă startul în play-offul Ligii a 3-a, lipovanul Jichici – față în față cu foștii colegi de la Ghiroda: „Vrem să rupem puțin clasamentul”





Unul dintre obiectivele începutului de an la Șoimii Lipova a fost acela de a rămâne cel puțin pe locul 2 în clasamentul seriei a 8-a a Ligii a III-a și de a începe play-offul acasă, în fața celor de la Ghiroda și Giarmata Vii, probabil principala contracandidată la un loc la barajul de promovare în Liga a 2-a. Cel puțin la prima vedere, liderul CSM Reșița pare a avea ceva în plus față de urmăritoarele sale. Deocamdată, „roș-negrii” au 3, respectiv 6 puncte față de formațiile din județele Arad și Timiș, dar cu 27 de puncte încă joc orice e posibil.

Primele două clasate au avantajul terenului propriu pentru confruntările din weekend, ce deschid balul în play-off, iar Petrișor Jichici își reîntâlnește formația pe care a părăsit-o în această iarnă cu destinația Lipova.Îi cunosc bine pe cei de la Ghiroda, am jucat la ei un an și jumătate ultima oară, iar înainte alți doi ani. Știu și grupul pe de rost, au valoare, dar îmi doresc să luăm noi cele trei puncte. Am ales în iarnă o schimbare pentru o nouă experiență și consider că am ales bine pentru că Lipova m-a dorit foate mult și vreau din tot sufletul să o răsplătesc cu meciuri bune și cât mai multe realizări. La fel făcusem la Ghiroda anul trecut, marcasem 12 goluri din poziția de mijlocaș ofensiv, am fost golgeterul seriei și am ajuns la baraj cu ei. Asta vreau să fac și în această primăvară la Lipova, mai ales că avem toate atuurile. Formăm un colectiv frumos, acum avem și acest minunat stadion, avem spectatori pătimași, împreună cu ei sper să avem rezultate bune. Avem o victorie în fața Ghirodei și una în minus față de Reșița, clasamentul e strâns, sper – însă – ca sâmbătă să-l rupem puțin, ca să zic așa. Cred că putem să tranșăm calificarea mai repede și să ajungem din timp la baraj, iar meciul din această săptămână este deja foarte important în sensul acesta. Știu că poate lumea se aștepta la mai multe goluri de la noi cu Ineu sau Pobeda, dar obiectivul era victoria în ambele meciuri în fața unor formații care s-au apărat tot meciul. Am avut mereu posesia și multe ocazii de gol, aș semna acum pentru un rezultat de 1-0 și cu Ghiroda”, susține fotbalistul de 28 de ani, titularizat de Adrian Abrudean în două dintre cele trei partide din acest start de an în Liga a 3-a.

Accidentat înainte de meciul cu Buziașul, Cristiu încă nu și-a revenit complet și e singura absență a Lipovei pentru confruntarea de sâmbătă, de la ora 17, cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, de pe noua arenă „Șoimii”. Formația lui Sorin Bălu vine cu un moral bun pe Mureș, după două victorii la zero cu alte două formații arădene, Pecica și Ineu.

Formații probabile:

Lipova: Buta – D. Pop, S. Sabău, A. Popa – Clej,  Susan, Jichici, Pamfile – Popovici, Modan, Bulza.

Ghiroda: Mosoarcă – Bîrlovean, Hescko, Stupu, Ilie – Precup, Schinteie – Mancaș, Făgărășanu, Mura – Bădăuță.

Arbitri: Andrei Fodor (Deva) – Claudiu Doarvoas (Mintia – Hunedoara), Cristian Bumb (Băcia – Hunedoara)

Observatori: Octavian Sovre (Satu Mare), Antonie Burtea (Reşiţa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button