UTA Arad

Sabău, înainte de partida cu UTA: „Noi nu avem forța lor fizică, dar avem inteligență, știm să jucăm fotbal”





„Implantul” Ioan Ovidiu Sabău a reușit la Universitatea Cluj. După ce Eugen Neagoe a rupt ușa și a semnat cu Universitatea Craiova, conducerea „sepcilor roșii” a fost inspirată cu numirea fostului mijlocaș al Generației de Aur. Cu Sabău pe bancă, „alb-negrii” au adăugat în clasamentul Superligii 18 puncte din 30 posibile și astăzi ocupă locul trei în play-out, la 6 lungimi de undă de adversarul de sâmbătă, aflat pe poziție direct retrogradabilă.

„Nu e un meci decisiv, însă unul foarte important”

U. Cluj a bătut-o cu 2-0 pe FC Argeș înainte de pauza cauzată de meciurile echipei naționale și speră într-un rezultat pozitiv și la Arad, cu UTA. „Am avut o perioadă în care ne-am pregătit destul de bine, am avut încredere și entuziasm după ultimul joc. Au apărut mici probleme de sănătate, încercăm să recuperăm anumiți jucători. Pentru UTA poate nu e un meci decisiv, însă unul foarte important. De altfel, și pentru noi e la fel. Trebuie să fim concentrați pe obiectivul nostru, să nu cedăm. Tot timpul am atras atenția, e nevoie de acea stare de spirit care te ajută să progresezi. Noi am arătat bine atunci când ne-am și pregătit foarte bine. Cred că așa va trebui să arătăm și la Arad, trebuie să avem încredere să jucăm fotbal, să nu ne fie teamă”, a spus Ioan Ovidiu Sabău în conferința de presă ce a precedat deplasarea de pe Mureș.

„E o caracteristică a lor să joace la limită, acum depinde și de cine arbitrează, de manieră”

Ca și alți tehnicieni din Superligă, „principalul” lui „U” a vorbit despre jocul mai bărbătesc al arădenilor. „Am întețeles că UTA e o echipă agresivă, care joacă dur. E o carcateristică a lor, asta știu să facă, să lupte pentru fiecare minge, să-și câștige duelurile unu la unu și să joace la limită, acuma depinde și cine va arbitra și maniera de arbitraj. Dar, pe lânga asta, noi trebuie să știm cum să abordăm astfel de dueluri, să tăiem elanul adversarului. Noi nu avem forța lor fizică, dar avem inteligență, știm să jucăm fotbal. Arătăm ca o echipă discplinată, cu entuziasm. Trebuie ca toți jucătorii să fie implicați și să dea tot. Din punct de vedere fizic și al organizării, UTA a arătat destul de bine. Au fost unele meciuri în care au pierdut pe final, dar rămân o echipă care nu abandonează lupta niciodată. Nu trebuie să mergem acolo cu o stare de mulțumire dată de faptul că stăm bine în clasament sau că am putea juca un baraj de cupe europene. Cu un joc pierdut ești la diferență foarte mică de ultimele clasate. Eu sunt conștient că obiectivul nu e realizat și sper să înțeleagă asta și jucătorii”, a adăugat Sabău, care s-a declarat dezamăgit de faptul că formația sa a fost programată să joace la amiază (ora 12) și crede că evoluția jucătorilor va fi influențată de acest aspect.

Tescan joacă împotriva fostei echipe după primul gol în Superligă: „La nivel de grup arătăm mai bine decât ei”

Absent o bună parte din sezon, Dragoș Tescan (23 de ani) a intrat cu FC Argeș și a înscris primul său în Superligă chiar înainte de duelul cu formația la care a debutat în elita în vara lui 2020. „Va fi un meci ca oricare altul. Consider că echipele din play-out sunt de valori apropiate. E clar că publicul îi împinge de la spate și au făcut multe puncte acasă. Mi-aș dori ca noi să avem o stare de spirit bună. Cred că și ora jocului va influența ritmul să desfășurarea partidei, dar spre să tranșăm în favoarea noastră jocul. Ei joacă de câteva meciuri sub presiune, nici noi nu suntem într-o zonă confortabilă, nu ne-am atins încă obiectivul. Ne dorim victoria și indiferent de modul în care se va desfășura meciul, punctele sunt importante. La nivel de grup arătăm mai bine decât ei, suntem mai uniți și sper să se vadă și sâmbătă. Ne dorim să ne salvăm și, de ce nu, să jucăm acel baraj de cupe europene. Punctele sunt importante, nu cine va marca”, a declarat Tescan, care a bifat doar patru partide în acest sezon la „U”, dar a fost unul dintre oamenii importanți în sezonul promovării, inclusiv cu un gol în barajul cu Dinamo.

Sabău – patru victorii din patru împotriva UTA-ei în Liga 1

Ioan Ovidiu Sabău poate fi considerat o „bestia nera” pentru „Bătrâna Doamnă”. „Moțul” a câștigat de patru ori din patru încercări împotriva arădenilor în Liga 1 pe când o antrena pe Gloria Bistrița, în sezoanele 2006-2008. Fosta echipă a lui Jean Pădureanu s-a impus de două ori cu 1-0 la Arad, scor repetat o dată și la Bistrița, pe lângă un alt succes cu 2-1. În schimb, Sabău nu are un istoric al duelurilor cu Laszlo Balint, asta și pentru că fostul mijlocaș nu a mai antrenat din sezonul 2013-2014, la ASA Târgu Mureș. „De la antrenor la antrenor în meci direct nu-mi aduc aminte să-l fi întâlnit, dar nu are importanță. Eu am un respect deosebit pentru Neluțu Sabău, este o figură marcantă a fotbalului românesc, atât prin ceea ce a reușit ca fotbalist, dar și ca antrenor. Chiar dacă într-adevăr, revenirea lui în această iarnă s-a petrecut după o perioadă destul de lungă în care a stat departe de această meserie și chiar departe de gazon”, a spus Balint despre omologul său de pe banca lui U. Cluj.

În fine, tehnicianul lui U. a anunțat absența atacantului Thiam la Arad, pe motive de ordin medical. Totodată, Nistor și Filip sunt incerți, iar Ze Gomes e recuperat.

Un comentariu

  1. Observ o oarecare infatuare in declaratiile clujenilor care au uitat se pare de felul in care au pierdut unele meciuri jucate recent. Noi nu trebuie sa îi batem cu 5-0 si un 1-0 e bun, nu conteaza cum doar victorie sa fie. Iar zdreanta de Chipciu probabil va intra cu bodyguardzi pe teren saracu că ai nostrii joaca dur, iar el e o printesa…e ciudat sa declare asa ceva un jucator care a jucat tot timpul destul de dur.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button