Șoimii Lipova

E derby la vârful din C8, la Lipova „acostează” Reșița! Abrudean: „Avem sentimentul că putem scoate mai mult cu ei decât în meciurile anterioare”







Prima rundă din returul play-offului a fost în oglindă cu cea ce dat startul cursei spre locurile de baraj în C8. Reșița și Lipova le-au bătut pe Crișul și Ghiroda, chiar mai clar decât acum trei săptămâni, cu 5-1, respectiv 3-1,  în deplasare și par a avea un avans liniștitor în fruntea clasamentului. Cel puțin bănățenii au 9 puncte distanță față de locul 3 al ghirozenilor, în timp ce „șoimii” sunt ceva mai expuși la doar 4 lungimi de undă în față.



Abrudean: „M-aș bucura ca stadionul să fie plin pentru că echipa merită să fie susținută”

Tocmai de aceea derby-ul de vineri, de la ora 17, pe noua arenă lipovană e foarte important în special pentru gruparea gazdă, care simtă că e vremea să accelereze și să nu-i mai dea ocazia trupei lui Sorin Bălu să-i pună în discuție cel puțin poziția secundă. „La Ghiroda am reușit o victorie mare pentru noi, meritată, dar trebuie să avem constanță și continuitate, indiferent de adversarul cu care jucăm. Cu Reșița va fi o partidă extrem de dificilă, cum sunt toate partidele din play-off, dar avem sentimentul ca echipă că puteam scoate mai mult decât am scos din partidele anterioare jucate cu CSM. Vineri vom încerca să facem o partidă bună și ne dorim extrem de mult să câștigăm. Reșița este un adversar foarte echilibrat în toate compartimentele, are mulți jucători de calitate în componență, un antrenor priceput și un club care vrea să promoveze, dar aceste lucruri sper să ne ambiționeze și mai mult. Avem și noi atuurile noastre, în primul rând spiritul de echipă și organizarea jocului, iar detaliile vor face diferența, sper în favoarea noastră. M-aș bucura ca stadionul să fie plin pentru că echipa merită să fie susținută. Chiar avem nevoie de sprijinul suporterilor și le promit că nu-i vom dezamăgi. Jucătorii își vor da ultima picătură de energie pe teren”, ne-a declarat Adrian Abrudean, antrenorul Lipovei, care nu va putea în continuare pe Cristiu (accidentat).



Cheregi: „Respectăm adversarul, dar o victorie ne-ar consolida poziția din frunte”

„Roș-negrii” din Valea Domanului vin pentru al doilea weekend la rând în județul nostru. De această dată nu vor ajunge pe malul Crișului Alb, ci pe cel al Mureșului, unde îi așteaptă singura contracandidată la locul 1. Până la urmă, reșițenii se pot considera calificați în proporție de 90% la primul baraj de promovare în Liga a 2-a, doar că vor neapărat să și câștige play-offul. „Este a treia deplasare consecutivă, mergem acum la una dintre contracandidatele directe la un loc de baraj, poate chiar la prima poziție. Este un efort mare pentru noi, dar nu accept cuvântul oboseală. Jucătorii au la dispoziție foarte multe ore de refacere și recuperare, nu înseamnă că, dacă jucăm în deplasare, gata este oboseală. Facem ce ne place, suntem plăătiți și trebuie să o facem bine. Sunt conștient că întâlnim un adversar foarte echilibrat, cu valoare în toate compartimentele, este o partidă care poate decide locurile 1-2, o victorie ne-ar consolida poziția din frunte. Respectăm adversarul, au un antrenor bun care pregătește bine partitura, dar am avut o săptămână să pregătim ce dorim să jucăm la acest meci. Întotdeauna cel mai important meci este următorul, iar acesta este la Șoimii Lipova. Nu suntem matematic la baraj, încă nu mă uit la seria a 7-a, mă concentrez doar la meciurile din acest play-off. Dacă ajungem matematic la baraj, atunci, împreună cu colegii mei, ne vom documenta în amănunt asupra posibililor adversari de la baraj”, a punctat Călin Cheregi.

În acest sezon, Lipova a obținut un singur punct în fața Reșiței, după acel eroic 0-0 din sezonul regular, de pe noua arenă din orașul de pe Mureș, când a terminat meciul în zece oameni, după eliminarea lui Bădăuță. Pe arena „Mircea Chivu” au câștigat de fiecare dată bănățenii, cu 2 și 3-0, așadar încă „alb-albaștrii” nu au găsit drumul spre gol în compania Reșiței în 270 de minute de joc.

Formații probabile:

Lipova: Poiană – Petruț, Sabău, A. Popa – Gavrilă, D. Pop, Susan, Pamfile – Popovici, Modan, O. Bulza.

Reșița: Zimmermann – Bărboianu, Rimovecz, Ardei, Fota – I. Popescu, Velcotă – Negru, Drăghiceanu, Chera – Gakou.

Arbitri: Adelin Pavel (Osica de Jos – Olt) – Doru Zamfir (Slatina – Olt), Claudiu Tudor (Craiova).

Observatori: Octavian Șovre Octavian (Satu Mare), Petru Boroș (Oradea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button