UTA Arad

Ce l-a surprins pe Benga la Mladinovici? „Dezamăgiți și triști că am ratat calificarea istorică pentru clubul și orașul nostrul, credem în salvare!”







În ciuda unui joc destul de bun, în care a dominat-o pe „U” Cluj aproape în permanență, UTA s-a oprit în semifinalele Cupei României, fiind învinsă cu 1-0. Virgiliu Postolachi a marcat pentru arădeni în minutul 15, dar reușita a fost anulată pentru un așa-zis fault asupra lui Miron, iar Dan Nistor a înscris unicul gol al disputei dintr-un penalty contestat puternic de arădeni.


Căpitanul „roș-albilor”, Alexandru Benga, a fost surprins de deciziile luate de Horia Mladinovici în defavoarea UTA-ei. „Putem să discutăm, trăim într-o țară liberă și fiecare avem libertatea noastră de expresie. Tristețea mea este mare pentru că știm maniera domnului Mladinovici de peste 10 ani de zile și știm că el tot timpul încurajează un joc mai atletic, bărbătesc și pentru asta eu personal și mulți oameni l-au apreciat, dar cele două faze de azi nu au fost în spiritul cu care ne-am obișnuit. Acum, că au fost cu acoperire regulamentară sau nu, nu vreau să spun. Până la urmă, suntem toți oameni și, așa cum greșim cu toții, se poate să greșească și el. Dar vă spun că sunt obișnuit bine cu maniera dânsului liberă și de încurajare a jocului. Așa gândesc eu, dar asta este viața, trebuie să ne uităm la noi în final, pentru că până la urmă, ciorba noastră e cea care ne interesează”, a comentat „subiectul” arbitraj căpitanul UTA-ei, confirmat și în mandatul lui Mircea Rednic.


Dincolo de deciziile luate de arbitri, UTA a păcătuit la capitolul finalizare. „Sunt foarte dezamăgit pentru că eu am convingerea că am dominat jocul de la un cap la altul. Suntem triști că rezultatul final nu este în favoarea noastră, suntem foarte dezamăgiți pentru că am fost la un pas de o calificare istorică pentru clubul și orașul nostru și din păcate, nu am reușit să ajungem la Sibiu”, a adăugat Benga.

După momentul trist al eliminării din Cupă, atenția utiștilor se îndreaptă spre cele patru etape rămase din play-out. „Urmează patru finale, suntem la mâna noastră pentru baraj. Bineînțeles, pentru salvarea directă trebuie să ne uităm și la celelalte meciuri. Sigur că este complicat, dar eu cred că în partida din această seară, pe lângă dezamăgirea rezultatului final, se poate vedea și încrederea. Am controlat jocul și chiar mă uitam că în prima repriză am avut câteva acțiuni exact pe traseele pe care le-am lucrat în cele două antrenamente cu domnul Rednic. Așadar, sperăm să ne îndeplinim obiectivul, să rămânem în prima ligă” a încheiat experimentatul fundaș central.

Alex Benga este liderul minutelor pentru UTA în Cupa României, fiind singurul fotbalist care a fost integralist în toate partidele din acest sezon al competiției, unul istoric pentru arădeni, în care au revenit în semifinale după 57 de ani.



FOTO: Claudia Carp

Un comentariu

  1. Frumos spus:”orașul nostru”, pentru că tu chiar te simți arădean și utist și se vede acest lucru și prin jocul tău care și atunci când nu-ți iese compensezi prin dăruire.
    Felicitări Alexandru,sper sa iti închei cariera la Arad,cu noi și poate poate vom trăi și noi clipe mai frumoase cu realizări mai bune.
    Hai UTA și atenție la arbitraj,nu vreau sa am dreptate dar cred că ne vor retrogradați!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button