Handbal

După 25 de ani, Handbal Club Beldiman duce Aradul la un turneu final al juniorilor!





Etapa cu numărul 8 a grupei de valoare 4 a fost decisivă pentru calificarea matematică a juniorilor III de la HC Beldiman la turneul final, din postura ocupantei locului doi. În Polivalenta arădeană, echipa pregătită de George și Adrian Beldiman a trecut cu 32-24 de LPS Târgu Mureș și se pot gândi la lupta pentru trofeul suprem ce se va da între 24 și 28 mai într-o locație ce urmează a fi stabilită de Federația Română de Handbal.

Confruntarea împotriva târgumureșenilor nu a fost chiar o joacă de copii pentru gazde, scorul pauzei fiind 14-12, așa că diferența s-a făcut cu adevărat în repriza secundă, pentru un 32-24 ce a declanșat bucuria în tabăra arădeană și a suporterilor săi ce au contribuit la importantul rezultat stagional. Pentru HC Beldiman au jucat și au marcat: Alexandru Pășcălău (12 goluri), Robert Beldiman (8), Ayan Lucaci (5), Călin Creț (3), Sașa Vasnei (2), Cezar Diniș (1),Mihai Crișan (1), Cristian Berariu, Tudor Vălean, Alexandru Pintea, Luca Bojin și  Adoryan Lazăr.

„Suntem foarte fericiți și vreau să-mi felicit sportivii pentru victoria de sâmbătă și pentru faptul că împreună am reușit, cu două etape înainte de încheierea meciurilor din grupă să ne calificăm la turneul final valoare, adică printre cele mai bune 8 echipe din țară. Satisfacția este cu atât mai mare cu cât Aradul nu a mai avut o echipă calificată la finala pe țară de 25 de ani. Am reușit sa formăm o echipă competitivă, unită, ne-am îndeplinit obiectivul și ne vom pregăti cât mai bine pentru a fi la înălțime la și la turneul final. Mulțumim tuturor celor care sunt și au fost alături de noi, părinților, sponsorilor, suporterilor, celor care ne-au sprijinit, făcand acest lucru posibil”, spune George Beldiman.

Așadar, un sfert de secol a trecut de când Aradul handbalistic nu a trimis o echipă de juniori la un turneu final. Precedenta performanță datează din sezonul 1997-1998, când Arbema Mureșul (AS Avram Iancu) ajungea să se bată cu cele mai bune echipe din țară, tot la juniori III.

Până acum, la turneul final valoare a juniorilor III au ajuns Liceul Liviu Rebreanu Turda, HC Beldiman, LPS Suceava, HC „Talentul este Cheia” Bucuresti, AS Arrubium Măcin, ACS Sporting Ghimbav, CSC Moșnița Nouă,  în timp ce pentru ultimul loc disponibil se vor bate CSM Ploiești și ACS HC Buzău 2012. La turneul final se vor face două grupe de câte 4 echipe, iar primele două clasate din fiecare grupă vor juca în semifinale și – bineînțeles – câștigătoarele vor juca cu trofeul pe masă.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button