Baschet

Antrenorul de acum două decenii al baschetbaliștilor de la West Petrom s-a stins din viață: Predrag Badnjarevic avea 60 de ani





Predrag Badnjarevic, antrenorul sârb care o ducea pe West Petrom Arad până în semifinalele Cupei României la baschet masculin în anul 2004 s-a stins fulgerător din viață. Tragicul eveniment s-a întâmplat la Moscova, acolo unde tehnicianul o pregătea pe CSKA 2. Badnjarevic a avea 60 de ani și a fost găsit fără suflare în apartamentul său.


Sârbul avea o experiență vastă în Europa, antrenând în țări precum Grecia, România, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria și Rusia. În țara noastră, tehnicianul născut la Vrseț a mai antrenat-o și pe BC Timișoara, cu care a ajuns în finalale campionatului și Cupei României din sezonul 2011-2012, ambele pierdute. Badnjarevic este cunoscut la nivel înalt pentru faptul că a avut o contribuție majoră la formarea lui Predrag Stojakovic, fostul jucător sârb din NBA.

Clubul CSKA-2 notează că: ”Specialistul sârb a adus în lume o întreagă galaxie de baschetbalişti-vedetă, inclusiv sniper-ul şi campionul NBA Predrag Stojakovic, a antrenat echipe din Grecia, Egipt, România, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Tunisia, Bahrain, a fost un mentor al antrenorului principal al echipei naționale a Rusiei, Zoran Lukic. Badnjarevic a condus CSKA-2 în sezonul 2020/21, un an mai târziu, sub conducerea sa, echipa noastră a obținut cel mai bun rezultat din istoria sa, ocupând locul 6 în sezonul regulat Superliga. Predrag va rămâne în amintire ca un adevărat profesionist, capabil să dezvăluie potențialul chiar și al celor mai dificili jucători, o persoană curajoasă și veselă. Predrag a avut un fiu mai mare, o văduvă și un fiu mai mic de 6 ani. Exprimăm sincere condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor, numeroșilor studenți și absolvenților antrenorului”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button