UTA Arad

Primăria a „făcut-o” din nou: Gazonul de pe „Francisc Neuman” nu se va schimba în această vară, pleacă UTA la toamnă din Arad?

UTA are șanse bune să se salveze de la retrogradare în urma barajului cu o divizionară secundă și ar începe sezonul următor al Superligii pe 15 iulie. Așadar, timp de o lună și jumătate, Reconsul, firma care administrează arena „Francisc Neuman” în numele Primăriei, ar fi avut timp să înlocuiască gazonul ce le creează probleme fotbaliștilor în anotimpul rece. Cu atât mai mult cu cât în Consiliul Local Municipal s-au alocat 12 milioane de lei pentru o operațiune complexă ce presupune următoarele (cităm din proiect): refacerea sistemului de drenaj, refacerea sistemului de degivrare, refacerea substrat de bază, refacerea substrat de cultură, refacerea sistemului de irigații. La aceastea se adaugă dotări, echipamente și utilaje pentru întreținere suprafață de joc (sisteme lămpi UV, ventilatoare de aer cu umidificare, mașini de tuns iarbă cu cuțite elicoidale, aerare, etc).

Bibarț s-a demascat singur

Doar că la această oră nici măcar nu a fost inițiată procedura de licitație, butonul de comandă fiind mereu la primarul Călin Bibarț. Se știe că acesta are mai mereu alte priorități și oricum nu era prea optimist privind șansele de evitare a retrogradării a echipei fanion a orașului pe care-l gospodărește…cum îl gospodărește. „În contextul în care echipa se zbate la retrogradare, în care afacerile pe seama clubului merg înainte, primarul pune accent pe faptul că important e ceea ce face achipa, căci dacă ea nu reușește să evite retrogradarea, schimbarea gazonului nu ar fi altceva decât schimbarea florilor pe mormânt”, declara Bibarț la finalul anului trecut. Ulterior, tot „Echipa Bibarț” (un cont pe Facebook) a încercat să dreagă busuiocul: ”Dincolo de interpretări, Bibarț, primarul Aradului, nu își dorește decât să jucăm în Liga 1! Să nu interpretăm greșit mesajele!”.

Ce își dorește edilul legat de parcursul sportiv al UTA-ei are mai puțină importanță, doar că nu același lucru se poate spune despre necesarea schimbării gazonului din Calea Aurel Vlaicu. Sunt și zvonuri conform cărora Nicolae Mehelean nu ar mai fi în grațiile lui Bibarț, iar întârzierea lucrărilor ar urma să fie decontate chiar de directorul Recons printr-o schimbare a acestuia.

Sunt și alte lucrări de executat pe arena „Fracisc Neuman”, va fi obligată UTA să plece din Arad?

Cert este că ceea ce și-ar fi dorit cei de la clubul UTA și suporterii echipei nu mai are cum să se întâmple. Adică, după disputarea jocului de baraj, de la Arad, arena „Francisc Neuman” (la începutul lunii iunie) să se transforme într-un mic șantier. Cu atât mai mult cu cât, pe lângă înlocuirea gazonului cu unul hibrid, ar mai fi de operat și asupra ventilației la tribuna A, dar și reconfigurarea sistemului de canalizare, în așa fel încât să nu mai existe inundații la demisolul stadionului în zilele cu precipitații abundente. Probabil, toate procedurile vor fi încheiate la toamnă, când „Bătrâna Doamnă” se va afla în plină competiție și atunci nu are decât să se multe pe un alt stadion și, implicit, într-un alt oraș dacă vrea gazon nou. Nici schimbarea gazonului în săptămânile de mini-vacanță din iarnă nu stă în picioare, atâta timp cât temperaturile scăzute nu permit astfel de lucrări.

Bîlcea a anticipat situația: „Poate domnii de la Primărie și Recons nu știu că sezonul următor al Superligii începe pe 15 iulie”

Deputatul Sergiu Bîlcea a prevăzut o astfel de situație și nu degeaba avertiza la începutul lunii martie următoarele: „Banii au fost prevăzuți în bugetul pe acest al Primăriei, nu știu exact ce se mai așteaptă pentru licitația noului gazon. Primăria și Reconsul ar trebui să acționeze concret, poate chiar în această săptămână (n.a. 6-12 martie). Există și caietul de sarcini, s-a optat pentru un nou gazon hibrid, care, cu tot cu infrastructura sa, nu poate fi montat de pe o zi pe alta. Plus că mai sunt destule proceduri de parcurs până ce vor începe efectiv lucrările și nu ar mai trebui pierdut timpul. Poate domnii de la Primărie și Recons nu știu că sezonul următor al Superligii începe pe 15 iulie și avem datoria să oferim echipei UTA un gazon bun. Totodată, nu am renunțat la ideea de a aduce echipa națională a României la Arad, pentru un meci oficial din preliminariile lui Euro 2024, dar asta doar dacă vom avea un teren la standarde europene”.

6 comentarii

 1. Bai cacatilor din Primaria Arad, CLM Arad, in frunte cu Bibart, Faur, Falca , si toti cei care luati decizii in privinta Aradului, va place sa ne facem de rusine , de cacat in fata intregii Romanii cand UTA joaca la Arad.Acum vreti sa puneti granit pe bulevard de la Gara pana in Piata Avram Iancu, ati desfiintat Piata Catedralei, de unde au cumparat zarzavaturi bunicii mei, parintii mei , eu cu familia si copii mei, iar acum ziceti ca schimbarea gazonului la stadionul UTA nu este o prioritate, si celelalte lucrari aferente.Sunteti niste gunoaie, niste parveniti pe seama banului public toti cei din Administratia Locala.Sa va fie rusine, sa ajungeti in penitenciare alaturi de conducatorii firmelelor de casa, gen Tehnodomus, a lui Palcu, etc.Sa n-aveti parte de sanatate, ci doar de procese penale si boli incurabile !

  0
  0
 2. Oare cu niște modificări nu se poate primi derogare să jucăm o lună pe stadionul din Lipova așa nu am părăsi județul.

  0
  0
  1. Nu cumva propui si tu Szeged?Ce naiba?Le-au trebuit chinurile facerii,6 ani de carpeli,improvizatii,proiecte modificate pe genunchi si asa a si iesit „lucrarea”.
   De ce sa plec eu cu UTA din oras?Sa plece toata sleahta,indiferent de nume si rang,inclusiv RECONS-ul!Nu pe o luna,ci pe veci!

   0
   0
  2. Pe plaja de la Lipova… ăla nu se poate numi gazon…ceea ce e trist că s-a stat și acolo 6 ani pentru o rușine de gazon.

   0
   0
 3. Las ca merge si asa! Bibi, Jita, au alte dureri! Ce fac ei de la anu!? Ca geaba unu are pile la servicii, n-are suport logistic si nici votanti! Falcone pe de alta parte are logistica si votanti da nu vrea sa sa coboare inapoi la primarie, vrea sa aterizeze pe la CJ….. ca Bucale n-are ochi pantru el! Si pa voi va doare da iarba din plastic de la UTA! Pai ei daca nu prind vreun scaun prin CL sau CJ inde lucra!? La Takata, Yazaki…..Coca Cola!? Fiti seriosi! Cica ne fac da rusine! Da inde sa stie astia cei aia rusine!? Jita ii om insurat o nu!? Ca tiitoare da Banat are! Doamna lu Bibi mai ii bolnava cu inima o nu!? Co o luato cu inima cand or dato afara de la ZL! Daca tii rusine …. nu ta baga nime la masa cu el! Stai si te uiti prin geam cu altii manca si tie iti ghioraie matele! Asta or invatat ei de la parintii lor probabil!

  0
  0
 4. Niste mizerii de oameni (oameni mult spus) ! Nu ma astept la nimic bun de la rah*tii astia de Falca si Bibart !

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button