Fotbal juniori

Finala județeană a juniorilor mari nu a avut istoric: Progresul Pecica e noua campioană în fața celor de la ACB Ineu!




Finala juniorilor mari (născuți în anul 2004 și mai tineri) în fotbalul județean nu a avut istoric. Pe terenul din Horia, Progresul Pecica, contând și pe jucătorii de la UTA care evoluează în Liga a 3-a pentru echipa pregătită de Mihai Petcuț și Bogdan Bozian, a trecut fără drept de apel de ACB Ineu, cu scorul de 8-3, după ce la pauză tabela arăta deja scorul de 7-0.


Marcatorii campionilor au fost Câmpan (minutele 8, 22 și 54), C. Mihai (27 și 28), Gruia (18 și 37), Răchită (30), în timp ce pentru finalista din Țara Zărandului au înscris Toure (63), D. Călin (75 și 78).  Reușita meciului i-a aparținut lui Vasilică Răchită, care și-a preluat elegant un balon cu călcâiul și a executat o „scăriță” elegantă de la 20 de metri, fără speranțe pentru Tulcan. Ineul a mai reglat din schimbări sitauația în partea a doua, dar și pecicanii au redus „motoarele” și au preferat să gestioneze avansul decisiv luat în primele 45 de minute.

Regretul celor de la Progresul e acela că nu vor putea să evolueze la faza zonală și asta pentru că Federația Română de Fotbal nu le mai permite echipelor care aliniază și jucători din Liga a 3-a să ajungă acolo. „Am intrat foarte conectați, hotărâți, în această finală și ne-am respectat în primul rând pe noi. Asta le spunem mereu copiilor, să dea totul, fie că e antrenament, joc amical sau oficial, cum a fost astăzi. Sigur, a fost o finală, un trofeu, dar ne pare rău că nu putem reprezenta Aradul în faza următoare. Altfel, avem un grup frumos format între jucătorii veniți de la UTA și pecicani, care-și arată rodul și la nivelul Ligii a 3-a. Îi felicităm pe băieți, sunt sigur că de o parte dintre ei vom auzi în fotbal și în primele ligi din România”, a spus Ioan Bănățan, antrenorul pecicanilor.

ACB-ul nu a fost deloc în meci în prima parte, comițând și destule erori personale și colective în apărare. „A fost o diferență mare astăzi și nu ne așteptam la așa ceva. Au avut o atitudine mai bună, o viteză de joc în plus, de fapt ne-au depășit la toate capitolele. În afara de doi-trei juctători, care adună mai multe minute și în Liga a 3-a, restul parcă au uitat să vină la această finală, fiind undeva în vacanță. Asta e, felicitări câștigătorilor, vom încerca să ne revanșăm vineri, în meciul echipelor mari, din ultima etapă a play-outului Ligii a 3-a”, a spus Teodor Mihuț, antrenorul juniorilor ineuani, alături de Cristian Sculici.

Medaliile au fost împărțite campionilor de Răzvan Cadar, președintele Asociației Județene de Fotbal.

Formații:

Pecica: Szanka (74 Gyorgy) – Sarkozi, D. Roșu, Gomboș, R. Bănățan – Șerengău, Mihai (74 Muncuți)Gruia, Răchită, Stanciu (46 Szep) – Câmpan (74 Belea). Rezerve neutilizate: –

Ineu: Tulcan (46 Coman) – D. Varga, V. Roșu, P. Pavel (46 Narsesovici), Nica – Călin – Temian (18 Toure), Rucăreanu, Sas, I. Miculaiciuc (46 Palcu) – Goia. Rezerve neutilizate: Mercea, Flonta, I. Varga

Arbitri: Cristian Coroban – Gabriel Hărduț, Paul Iovescu

Observator AJF: Leontin Buda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button