Stranieri aradeni

Arădeanul Vulturar joacă pentru trofeul „Primavera”, în Lecce – Fiorentina!





Cea mai bună echipă de tineret din fotbalul italian ce se decide vineri seara, dintre Lecce și Fiorentina. Pentru echipa din sudul „Cizmei” evoluează și patru jucători români: portarul Alexandru Borbei (ex. Poli, aflat pe lista UTA-ei pentru un împrumut în partea a doua a sezonului în locul ucraineanului Kucher), fundașul Răzvan Pășcălău (ex. U. Cluj), atacantul Rareș Burnete (ex. Colțea Brașov) și fostul mijlocaș al UTA-ei, Cătălin Vulturar.

Arădeanul de 19 ani e și căpitanul salentinilor, care au terminat sezonul regular pe primul loc și au intrat în fazele finale doar în semifinale. Aici, Lecce a trecut cu 2-1 de Sassuolo și va da peste Fiorentina, care a bătut-o pe Torino, cu 1-0. Așadar, mâine, de la ora 21,30, cele două echipei vor juca pe „Mapei Stadium”, din Sassuolo cu trofeul pe masă, meciul urmând să fie transmis în direct de Sportitalia.

Vulturar a fost transferat de Lecce în octombrie 2020 de la UTA, în schimbul sumei de 300.000 de euro. Mijlocașul este cel mai tânăr fotbalist din istoria „roș-albilor”, debutând în Liga a II-a la vârsta de 14 ani și 9 luni, când regretatul Ionuț Popa l-a introdus pe teren într-un meci contra Farului Constanța. Fotbalistul arădean a fost crescut de Dinu Donca la CSȘ Gloria și apoi la Atletico.

În acest sezon, Cătălin Vulturar a bifat nu mai puțin de 2953 de minute oficiale la Lecce Primavera, în 35 de partide oficiale între campionat, cupă și semifinala din urmă cu 4 zile, cu Sassuolo. Nu a marcat niciun gol, dar și-a trecut în cont 6 pase decisive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button