UTA Arad

Rednic a adus la UTA un fundaș cu care a mai lucrat la Dinamo, basarabeanul Carp poate evolua și la „închidere”





Așa cum vă informam în urmă cu o săptămână, unul dintre jucătorii contactați de UTA pentru un viitor transfer era Cătălin Carp (29 de ani). Astăzi, gruparea arădeană a oficializat transferul fundașului central basarabean, care a mai lucrat pentru o scurtă perioadă de timp cu Mircea Rednic la Dinamo, în stagiunea 2021-2022, la finalul căreia „câinii roșii” au retrogradat pentru prima oară în istorie în Liga a 2-a. În vara anului trecut, Carp a ajuns în Rusia, la UFA, grupare cu care a căzut în eșalonul trei. El a jucat în 23 de meciuri și a reușit o pasă decisivă.

”Cătălin Carp este de astăzi jucătorul UTA-ei! Fotbalistul moldovean în vârstă de 29 de ani a semnat un contract valabil pe un an cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Născut pe 20 octombrie 1993, noul nostru jucător vine din campionatul Rusiei, de la UFA. În carieră, a mai evoluat pentru Zimbru Chișinău, Shahtior Donetsk, Dinamo Kiev, CFR Cluj, Steaua București, Viitorul Constanța, Ufa, Tambov și Dinamo București. Îi urăm bun venit și la cât mai multe realizări în tricoul roș-alb!” – e anunțul clubului UTA.

Coleg cu Postolachi la naționala Republicii Moldova

Fundașul de 1,87 metri, cotat la 400 de mii de euro pe transfermarkt, poate evolua foarte bine și ca mijlocaș central la „închidere”, post deficitar la UTA după plecările lui Batha, Anton și Cascini. La Arad, Cătălin Carp se reîntâlnește cu Virgiliu Postolachi, colegul de la naționala Republicii Moldova, cu toate că noua achiziție a „roș-albilor” de pe Mureș nu a mai fost convocat din 2021. Adică exact de la acțiunea la care atacantul crescut de PSG debuta la naționala de peste Prut.

În Liga 1, Cătălin Carp a strâns 53 de prezențe în tricourile lui CFR Cluj, FCSB, Viitorul Constanța și Dinamo, plus cele două în barajul pierdut de „câini” cu U. Cluj. Are și două goluri, ambele înscrise în tricoul lui Dinamo.

Tatăl și fratele lui Cătălin Carp sunt implicați și ei în fenomen

Ilie Carp, tatăl lui Cătălin are și el legătură cu fotbalul. Acesta a fost în trecut selecționerul reprezentantivelor U17 și U21 ale Republicii Moldova, dar le-a mai antrenat și pe Slavia Mozyr (Belarus) și Zhetysu Taldykorgan (Kazakhstan). Între 2009 și 2016, Ilie Carp făcea muncă de scouting la Sahtior Donetsk și-l aducea și pe fiul său la academia clubului ucrainean. Totodată, Dinu Carp, fratele lui Cătălin, a fost pentru o jumătate de an, în 2022, antrenor secund la Zimbru Chișinău.

Urmează Iacob și Diakhite?

Carp este al treilea transfer estival al „Bătrânei Doamne”, după atacantul Cooper și mijlocașul Dumitrașcu, ambii sosiți de la Chindia. Cel mai probabil, mâine, gruparea arădeană va anunța și achiziția fundașilor Paul Iacob (ex. Rapid și Chindia) și Oumar Diakhite, un senegalez cu pașaport portughez, care în Liga 1 a mai jucat la Sepsi Sfântu Gheorghe în returul sezonului 2019-2020.

2 comentarii

  1. Vom vedea ce va fi cu aceste nume noi. Totusi stau putin sceptic gandindu-ma la un Chindris si un Erico, care, per total, sunt mai valorosi, insa au avut episoade disciplinare si multe accidentari…….. vom vedea!

    0
    0
  2. Pare ca vine unu și pleacă trei. Acesta care vine , fiind nou , ar putea acoperi ce ne lipsește. Nu de număr depindem, ci de calitate. Se pare ca am deschis un drum în elita. Rezolvarea radicala a unei situații limita.! E o munca care era la retrogradare, cu avantajul ca am rămas în A. Numai o minune a schimbat rocada UTA – Argeș.! La trei sezoane te atașezi de un Erico, Vukcevici, ori Ubink. Erau jucători care numai ispraveau cu expunerea unor limite jenante cu stadion plin. Nici cei care vin, nu vin cu garanții. Drum de întoarcere nu exista. Măcar Rednic nu suporta lipsa de implicare, mofturi de titularizare și spital de lunga durata. Apriori, avem măcar promovatele sub noi. E tranziție dramatica și e nevoie de răbdare.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button