Liga a 2-a

Corvinul își ia mijlocaș cu 52 de selecții la naționala Estoniei în preziua amicalului cu UTA, va juca lângă arădeanul Chindriș!





Lovitură dată de Corvinul Hunedoara pe piația transferurilor. În preziua amicalului cu UTA, „corbii” au pus mâna pe un fotbalist cu 52 de selecții la naționala Estoniei, comparabil ca CV doar cu legenda Michael Klein, care și dă numele stadionului din Hunedoara, sau Bogdan Lobonț.

Astăzi, gruparea „alb-albastră” l-a prezentat pe Ilja Antonov, un mijlocaș central de 30 de ani care se întoarce în fotbalul românesc după patru ani de zile, când își încheiase conturile cu FC Hermannstadt, în Liga 1. Mutarea a fost intermediată de Bogdan Apostu, impresarul implicat în noul proiect al grupării din orașul natal.

Ilja Antonov a câștigat 8 trofee în Estonia și Armenia și a bifat meciuri în Europa Conference League

Iată cum își prezintă „corviniștii” noua achiziție, care vine să completeze o linie mediană din care mai fac parte căpitanul arădean, Marius Chindriş, Antonio Bradu sau juniorii Rafel Pocioian și David Ciurel, acesta din urmă fiind recent împrumutat de la Ripensia până în vara anului următor:

”Bine ai venit, Ilja Antonov!

Corvinul Hunedoara a reuşit unul dintre cele mai importante transferuri din această vară, la nivelul Ligii a doua. Echipa noastră şi-au asigurat serviciile lui Ilja Antonov, fotbalist cu 52 de selecţii în naţionala Estoniei, pentru care a şi marcat în două rânduri!

Antonov se întoarce în România după experiența avută în urmă cu cinci sezoane la FC Hermanntadt şi este unul dintre jucătorii cu cel mai bun CV din cel de-al doilea eşalon. Mijlocaşul în vârstă de 30 de ani are în palmares opt trofee în Estonia şi Armenia şi meciuri în Europa Conference League!

Antonov ajunge la Hunedoara de la FC Kalju (locul patru în actuala ediție a primei ligi) pentru care a evoluat în 13 din cele 17 jocuri de până acum, marcând și un gol și fiind, totodată, căpitanul formaţiei din Capitală. Înainte de a ajunge la gruparea înfiinţată în urmă cu un secol, noul jucător al Corvinului a evoluat la FCI Levadia Tallinn și la Ararat, în Armenia.

Antonov are în palmares trei titluri de campion al Estoniei, cu FCI Levadia Tallinn, două Cupe și două Supercupe, cu aceeași grupare, dar și un titlu câștigat în Armenia, cu FC Ararat! Mai mult decât atât, internaţionalul eston a îmbrăcat și tricoul primei reprezentative de 52 de ori (marcând și două goluri) și de alte 15 ori pe cel al naționalei de tineret.

Ilja este la a doua experiență în România, unde a mai evoluat la FC Hermannstadt, între 2018 și 2019, odată cu promovarea sibienilor în prima ligă, ajungând pe Cibin de la Rudar Velenje (Slovenia).

Bun venit, Ilja! Tere tulemast, Ilja!”

Corvinul ajunge la patru achiziții

Așadar, formația pregătită de Florin Maxim, proaspăt promovată în Liga a 2-a, ajunge la patru transferuri estivale. Primul sosit, chiar în ziua reunirii, a fost fundașul central Viorel Lică (28 de ani), pentru ca de două zile să fie prezentați și „închizătorul” David Ciurel (17 ani) și fundașul central Antonio Manolache (23 de ani). La capitolul despărțiri îi regăsim pe Adrian Mar și Antonio Vlad, în timp ce Alexandru Curtean se va retrage din activitate cu ocazia amicalului de sâmbătă (ora 18,00), cu prim divizionara UTA, de pe arena „Michael Klein”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button