Fotbal judetean

Radu Anca a preluat-o pe Unirea Sântana, promovarea în Liga a 3-a nu mai este un obiectiv impus în sezonul 2023-2024!







După ratarea câștigării titlulului de campioană județeană, la ultima fază a meciului cu Victoria Felnac, Unirea Sântana a schimbat la nivelul băncii tehnice. În locul lui Marius Ciubăncan, la „cârma” echipei „roș-negre” a venit un alt fost mijlocaș al UTA-ei, cu meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc. Este vorba despre Radu Anca (41 de ani), care, la fel ca Ciubăncan, activează și la Academia UTA, la grupa de vârstă 2011.


Anca a intrat în antrenorat în anul 2011, cu o primă aventură la Frontiera Curtici, grupare pe care a mai antrenat-o între 2019 și 2022, în ligile patru și trei. Fostul mijlocaș de picior stâng i-a mai ajutat pe Francisc Tisza la Gloria (în Liga 3-a), pe Roland Nagy la UTA (în ligile patru și trei), după care avut două sezoane bune pe banca celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei, în eșalonul terț.


Radu Anca a semnat cu Unirea un contract valabil până în vara anului următor, cu posibilitate de prelungire. „Astăzi am avut discuția finală cu domnul primar, Daniel Tomuța și cei doi conducători, Cătălin Puia și Ovidiu Nadiu. Am căzut de acord pentru un proiect întins pe doi ani de zile, fără a avea ca obiectiv impus promovarea la finalul sezonului 2023-2024. Se știe că eu vreau să câștig fiecare meci, nu-mi place deloc să pierd și trebuie să fim acolo în față, asta e clar. Există și o listă de achiziții, suntem în tratative avansate cu doi-trei fotbaliști cu experiență cu care eu am mai lucrat, dar – până una alta – m-a interesat să ținem pe loc nucleul tare din sezonul trecut. Totodată, îl voi avea din nou lângă mine, ca și la Cermei, pe Seba Huțan, responsabil cu pregătirea portarilor”, ne-a declarat noul „principal” al celor din Sântana, care în urmă cu un an și-a obținut licența A UEFA.

Până una alta, vicecampioana Ligii a IV-a i-a pierdut pe Stoin și Brad, care și-au încheiat împrumutul de la Lipova și pe Dochița, revenit la Curtici. Din împrumutul de la Șimand, revine Mario Pașca. Probabil, în ziua reunirii, 18 iulie, lotul Unirii va fi aproape complet.



8 comentarii

  1. Sa credeți voi ca adormiți pe cineva cu astea,acum vreți mai mult ca oricând promovarea! Dar domnii menționați au rămas pe loc la echipa după,,performanta ” frumoasa care au avut-o?! Sau acum sunt din umbra sa nu ne mai facă de râs cum o fac de obicei.
    Mare păcat de bugetul local acordat.

    0
    0
    1. Daca promovau iar apareai si scriai cu invidie ca au promovat . Sunt convins ca nu ai nici o treaba cu fenomenul dar scrii pentru ca asa esti tu frustrat de mic. Lasa oamenii sa isi faca treaba . Au ratat echipe cu nume in lumea asta obiectivele care le aveau. Asta e viata . Poate au invatat din asta si pe viitor nu vor mai rata obiectivul.

      0
      0
      1. Gicule, cu siguranță știe mai mult fotbal ca si tine!!! Strâmbana papă banii comunitații degeaba!

        0
        0
      2. Sar putea sa va dau lectii la amandoi . Asta asa fara lipsa de modestie .

        0
        0
      3. Nici tu nu ai învățat atâția ani la rând și ai abandonat când nu ai mai avut ce mulge,te înțeleg de ce le ți partea:)))

        0
        0
  2. Calul moare de drum lung si prostul de grija altuia!Corect punctat GICU,fiecare sa vada ce are de facut in ograda lui.

    0
    0
  3. Bun au schimbat strategia sa spuna ca nu au obiectiv promovarea , cat de naivi cred pe ce i ce citesc sa creada aceasta declaratie , daca spunea curtici , macea sau beliu aceasta declaratie ziceam da este adevarat.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button