Fotbal judetean

„Revoluție” la Beliu, care-și schimbă aproape tot lotul! Băd, Hulbăr, Mașniță sau Șoltesz – cele mai importante achiziții!







CS Beliu a fost a 12-a forță a Ligii a IV-a Arad în sezonul precedent, doar peste Nădlac și Zăbrani, iar Costel Filipaș vrea să schimbe foaia. Fostul fundaș a preluat echipa din comuna natală în toamna lui 2022, iar adevărata revoluție la nivel de lot nu a putut-o face decât acum.


Practic, belenii au ținut pe loc doar 8 jucători, pe Purtan, Bărdan, Cotoc, Călăcean, plus juniorii Zamă, Cohan, Chifa și Purice, iar cu Gherghel, Crișan și Otiș mai sunt deschise discuții. În rest, antrenorul „alb-negrilor” și-a făcut o lungă listă de „cumpărături”, bifând nume după nume. Între buturi revine Paul Șoltesz (ex. Macea), care-l va avea lângă el pe tânărul portar al UTA-ei, Andrei Cigherean (16 ani), dar și pe Bogdan Filimon (ex. Gurba). Alte transferuri sonore: atacantul Flavius Băd (ex. Macea și Gurba, dar cu meciuri în Liga 1 pentru FC Național, Poli și Gloria Bistrița), fundașul stânga Georgian Hulbăr (fostul căpitan al Ineului) sau „închizătorul” Fabian Bogdan (ex. Pâncota).


Beliu i-a luat de la Buteni, finalistă a Cupei României (faza județeană), pe mijlocașul Dorian Onoc, fundașii laterali Claudiu Morar și Bogdan Rusu și atacantul Vasile Mașniță. Tot din Liga a 5-a, dar de la Crișul II, vine și fundașul Ioan Belcea, dar a fost reactivat și Răzvan Ruja, un tânăr mijlocaș de bandă. Filipaș are și acordul Ineului pentru mijlocașul ofensiv, Darius Danilă (19 ani), iar la echipă e așteptat și Petru Voștinar, un alt mijlocaș.

Belenii s-au reunit marți seara, având programul de pregătire schițat în cele mai mici detalii. Al doilea antrenament al săptămânii e programat în ziua de joi, iar startul partidelor de verificare va fi dat sâmbătă, când la Beliu vine UTA U18. Șoimii Pâncota, Crișul Sântandrei, CS Socodor, Bihorul Beiuș, CAO Oradea, Unirea Sântana și UTA U17 sunt ceilalți adversari din amicalele verii ale formației din Țara Sămădăilor. Obiectivul stagional al belenilor este un loc pe la mijlocul clasamentului.



 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button