UTA Arad

Benga a acceptat schimbările lui Rednic și e pregătit să o ia de la capăt cu Iașiul: „Sunt același om, avem nevoie de victorie”







După Florin Iacob, Alexandru Benga este cel mai vechi component al lotului utist. Experimentatul apărător a venit la Arad în vara promovării (2020) și a acceptat mereu tot ce i-a oferit gruparea „roș-albă” din punct de vedere financiar. A îmbrățișat și noua politică salarială și a fost titular în toate cele trei etape scurse din prezenta stagiune a SuperLiigii.


Rednic: „Aș fi vrut să-l protejez pe Benga”


Doar că finalul partidelor cu CFR Cluj și FC Hermannstadt nu l-au prins pe teren, Mircea Rednic trecându-l pe bancă destul de repede în reprizele secunde. „Benga a făcut eforturi mari ca să revină, încă nu este 100%. Sunt sigur de asta, pentru că și eu am avut probleme cu glezna și durează mult timp până îți revii. Aș fi vrut să-l mai protejez pe Benga, dar nu pot pentru moment, nu am soluții. Stroungis era titular la Sibiu, dar în ultimul moment a trebuit să schimb”, a spus antrenorul utist, sugerând faptul că înlocuirile fostului căpitan al echipei nu au fost făcute din motive tehnico-tactice sau pe fondul greșelilor pe care acesta le-a făcut în ambele dispute.

Benga:Sunt conștient de statutul pe care îl am, îmi fac treaba atâta timp cât sunt solicitat”

Benga a acceptat explicația antrenorului său, dar – totodată – a remarcat și faptul că nu s-a mai întâlnit cu această situație în cariera sa. „Într-adevăr, am trecut prin această accidentare, am stat aproape șase săptămâni, căci ligamentele de la gleznă au fost destul de puternic avariate. Nu mi-a fost ușor să revin, dar sunt liniștit, căci știu că procesul de recuperare și de revenire în forma sportivă necesită timp. Nu am discutat cu antrenorul despre schimbări, dar, într-adevăr, cred că e prima oară în cariera mea când am fost schimbat în jur de minutul 60 după etape la rând. Eu sunt conștient de statutul pe care îl am, sunt jucător profesionist de fotbal și îmi fac treaba atâta timp cât sunt solicitat, accept deciziile pe care antrenorul le ia” susține fundașul de 33 de ani al „Bătrânei Doamne”.



Nu s-a schimbat nimic în felul meu de a fi

Tot Rednic a sugerat după meciul de la Sibiu că și-ar dori fotbaliști cu personalitatea portarului Iacob și pe teren, iar Alex Benga, din postura de purtător al banderolei în stagiunea trecută, a fost – oarecum – vizat de afirmația tehnicianului. „Eu sunt același om care am fost și în sezoanele trecute, sunt conștient de caracteristicile comportamentului și felul meu de a fi. Din punctul meu de vedere, nu știu dacă banderola te face un lider sau nu. Din punctul meu de vedere, nu s-a schimbat nimic în felul meu de a fi, în continuare am aceeași deschidere să dau tot ceea ce am mai bun pentru club, pentru echipă. Dacă sunt solicitat sau dacă pot, vreua să-mi ajut colegii mei, ca să ne îmbunătățim grupul și să ne atingem obiectivele. Mereu voi avea aceeași deschidere, voi da 100% și voi rămâne același om atâta timp cât o să joc fotbal”, a mai punctat Benga.

E cu atât mai frustrant cu cât un penalty este discutabil”

UTA a fost penalizată cu trei penalty-uri în acest start de sezon, ultimul fiind fluierat chiar la Benga, după duelul cu Găman, în eșecul de la Sibiu (1-2). „Domnul arbitru mi-a spus că a dat penalty pentru henț. A fost un duel între mine și Găman, ne-am împins, cum e normal, pentru că nu ești la baschet, iar mingea a căzut pe mâna mea. Nici nu știu dacă pe mână, cred că pe umăr, neavând nicio intenție să joc mingea cu mâna. Nu mi-am ridicat mâinile într-un mod intenționat  ca să le pun într-o poziție nefirească, ci din cauza duelului pe care l-am avut m-am trezit cu mingea acolo. Dar, în final, deciziile sunt luate de arbitri și noi nu avem cum să le întoarcem. E neplăcut când la fiecare meci primești un penalty împotriva ta. Și e cu atât mai frustrant cu cât un penalty este discutabil. Dacă ai primi un penalty clar ca lumina zilei, te-ai învinovăți numai pe tine. Dar, asta este situația, nu trebuie să ne ascundem în spatele acestui lucru și să nu considerăm asta o regulă, adică în fiecare meci să fie un penalty împotriva noastră”, a mai explicat fundașul născut la Brașov.

S-a restructurat masiv lotul, iar timpul a fost și este foarte scurt”

Benga are explicații pentru startul modest de sezon al „Bătrânei Doamne”. „Speram să fie mai bine, cu siguranță, dar dacă stăm și analizăm foarte realist situația, sunt niște împrejurări nu sunt tocmai facile pentru noi. Am terminat sezonul ultimii, jucând acel baraj de menținere, iar la nivel de factor decizional în club s-a hotărât o nouă strategie în această vară. S-a restructurat masiv lotul, s-a hotărât să se creeze o nouă echipă, iar timpul a fost și este foarte scurt. Este nevoie de timp pentru a implementa această strategie și acest proces. Nu e o situație confortabilă pentru noi, facem tot ceea ce depinde de noi și vom face tot ceea ce depinde de noi să îmbunătățim situația, să îndeplinim obiectivele clubului și nimic mai mult”, consideră utistul.

Suntem în fața unei partide importante pentru noi

În condițiile în care grecul Stroungis este încă ieșit din circuit, iar Rednic îl ia mai degrabă în considerare pe Carp ca mijlocaș central, Benga are șanse mari să înceapă titular și confruntarea de vineri seară (n.a. ora 18,30), cu Poli Iași. „Suntem în fața unei partide importante pentru noi, pentru că avem nevoie de o victorie. Venim după un început de campionat nu prea fericit și acest lucru face ca importanța meciului de mâine să fie puțin mai mare. Ne-am pregătit bine săptămâna asta și așteptăm cu încredere partida cu Poli Iași. Cel puțin în meciul câștigat săptămâna trecută contra campioanei României, adversarii noștri au arătat o forță ofensivă importantă și poftă de fotbal. Sunt foarte penetranți, încearcă să profite de spațiile pe care apărarea adversă le lasă. De exemplu pe Vojtus îl cunosc pentru că am jucat de foarte multe ori împotriva lui și un atacant periculos. Ne-am pregătit în această săptămână în acest sens, sperăm să îi blocăm și să reușim să marcăm pentru a câștiga jocul”, a încheiat fundașul arădenilor.

În stagiunea precedentă, Alexandru Benga a fost primul în topul prezențelor în campionat și Cupă pentru UTA.  A bifat 3853 de minute, Idriz Batha venind pe locul 2 la o distanță de aproape 700 de minute jucate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button