Minifotbal, futsal

Șimandul trece la următorul nivel: Va juca în elita futsalului românesc! Profesorul Mărcuș și-a fixat obiectivele și a făcut deja trei transferuri


Și, totuși, Aradul rămâne cu trei echipe pe scena primului eșalon chiar și după pasul în spate făcut de fotbalistele de la AC Piroș Security. Alături de UTA și FCC UAV Arad, va lua startul în elita futsalului românesc și Șoimii Șimand.

Federația Română de Fotbal a schimbat sistemul competițional, a făcut un campionat de zece echipe și, pe lângă cele două nou promovate, CSM Târgu Mureș și Mausoleul Mărășești, le-au dat un wild card șimăndanilor, ca și semifinaliști ai barajului de promovare și lui…Sepsi Sfântu Gheorghe. În cazul covăsnenilor, vorbim despre o formație proaspăt înființată care a ajuns direct în Liga 1, în timp ce CFF Clujana Cluj-Napoca, retrogradată la finele sezonului trecut a rămas cu ochii în soare.

Mărcuș:O nouă mare provocare pentru Șimand, sperăm să ieșim cu bine din ea”

În fine, Șimandul va încerca să se prezinte cât mai onorabil în noul campionat având aproape același buget ca și în eșalonul secund. Primăria din comună va susține echipa pregătită de Daniel Mărcuș și Dumitru Buruiană cu 60 de mii de lei, iar Federația va suplimenta și ea cu ceva. Până la urmă, „șoimii” sunt conștienți că vor avea viață grea, dar își asumă și după calculele făcute privind eventualele cheltuieli pe care le-ar fi avut într-un sezon de Liga a 2-a. „Decât să facem doar deplasări lungi la Corund, Remetea, Piatra Neamț, Gheorgheni sau Buzău, avem șansa să întâlnim și echipe din zona noastră, două din Deva sau Timișoara. E clar, obiectivul stagional nu poate fi decât unul, salvarea de la retrogradare, adică evitarea ultimului loc la finalul play-outului, dar mai avem alte două obiective intermediare. Și anume, primul punct stagional și alinierea etapă de etapă a cel puțin zece jucători. Lotul este stufos, de 40-45 de jucători, dar știu de pe acum că vom avea dificultăți să-i strângem. Sunt echipe ce dau salarii și de 6-8 mii de lei pe lună, pe când noi facem totul din plăcere și jucătorii vor da prioritate cluburilor din ligile trei și patru care îi plătesc. Așadar, e o nouă mare provocare pentru Șimand, sperăm să ieșim cu bine din ea”, a spus profesorul Daniel Mărcuș.

Laurovics, Florea și Hulbăr – primele achiziții pentru Liga 1

Acesta a perfectat deja și trei noi transferuri în vederea noului sezon în Liga 1. Este vorba despre portarul Jasper Laurovics (fost portar de futsal la Elche, în Spania), dar și David Florea (Național Sebiș) și Georgian Hulbăr (CS Beliu). „Sunt jucători foarte buni de futsal și vom mai căuta și alții. Aș vrea să mai vorbesc cu Dani Bulza, Michel Vlad sau Florin Mateucă, rămâne de văzut dacă acceptă să joace și pentru noi, mai ales că ultimii doi activează la echipe de Liga a 3-a. Andrei Cordoș s-a accidentat grav și e o mare pierdere pentru noi, fiindcă era internaționalul nostru de tineret. Dar, mergem înainte cu pregătirea, miercuri am legat un antrenament comun cu cei de la CFR Timișoara, vrem să arătăm cât d ecât bine la ora primei etape, de pe 26 august”, a adăugat Mărcuș.

Configurația Ligii 1 la futsal în sezonul 2023-2024

Adversarii șimăndanilor în sezonul 2023-2024 vor fi: CSM Deva, West Deva, United Galaţi, FK Odorheiu Secuiesc, CFR Timişoara, Luceafărul Buzău, Sepsi Sfântu Gheorghe, CSM Târgu Mureş şi ACS Mausoleul Mărăşeşti. Campioană en-titre este United Galaţi, în timp ce Cupa României a fost câștigată de ACS Autobergamo Deva, noua CSM Deva.

În fine, Șoimii Șimand vor lua startul și în noua ediție a Ligii Elitelor U19, echipa urmând să primească finanțare și de la Centrul Cultural Județean Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button