Fotbal juniori

Academia UTA i-a „încărcat” cu 13 goluri pe craiovenii de la Știința în debutul Ligii Elitelor U16 și U15!




Academia UTA a debutat în ediția 2023-2024 a Ligii Elitelor cu victorii în dreptul echipelor U16 și U15, care le-au găzduit, sâmbătă, pe cei de la Știința U. Craiova. Puștii lui Gaica și Mărginean chiar au făcut scorul etapei în seria a 3-a.


„Triple” pentru Iancu și Țăroi: Academia UTA U16 – Știința U. Craiova 10-1

De al ora 12, pe „Motorul”, craiovenii de la Știința au făcut figurație în fața „roș-albilor”, care aveau 7-0 pe tabelă după primele 45 de minute. Motoarele au mai fost oprite după pauză, dar scorul tot a luat proporții până la 10-1, reșitele fiind semnate de Iancu (3), Țăroi (3), Bărbat (2), Baba și Corchiș. Oltenii au marcat golul de onoare chiar în ultimul minut de joc.

UTA U16 a aliniat și noile achiziții, pe alba-iulienii Cutean și Baba, dar și pe Tolcea, venit de la Poli Timișoara. „Nu o spun cu răutate, dar 36 de echipe în Liga Elitelor, împărțite în trei serii, sunt cam multe. Eu zic că 24 ar fi fost de ajuns și atunci valorile erau ceva mai apropiate. Asta e, am făcut un antrenament până la urmă, băieții au luat cât au putut de serios meciul, în special în prima repriză. Apoi, s-au mai băgat la creație văzând că adversarul permite, iar jocul colectiv a avut de suferit și nici reușitele nu au mai fost la fel de multe. Nu-mi convine nici că am luat gol, chiar dacă scorul era cel care era în ultimul minut de joc”, afirmă Sandu Gaica, cel care îl are alături de el pe bancă pe Radu Mărginean.

UTA U16: Cutean – Vereș, Ancateu, Ene, Berav – Hodoșan, Bărbat – Leca, Țăroi, Tolcea – Iancu. Au mai jucat: Corchiș, Păduraru, Baba, E. Ronai, Dolga.

I-au întors pe olteni pentru 3 puncte meritate: Academia UTA U15 – Știința U. Craiova 3-1

Mult mai echilibrat a fost întâlnirea dintre cele două echipe la categoria de vârstă U15. Utiștii chiar au fost conduși pe tabelă, după ce Căilean a fost surprins cu un lob de la 35 de metri, dar au reușit să egaleze până la pauză. Mai precis, în minutul 36, Spătariu a pornit într-o acțiune individuală, a drbiblat doi adversari și i-a oferit bucuria golului lui Ile, aflat singur în fața porții. Golul cu numărul doi al gazdelor a venit în minutul 50, când Barbu a speculat o greșeală a portarului advers, pentru ca emoțiile pentru victorie să fie risipite de nou-intratul Tomoioagă, care a beneficiat de o nouă pasă perfectă al lui Spătariu.

Așadar, trei puncte meritatea pentru trupa lui Dinu Donca și Alexandru Nistor la debutul în Liga Elitelor. „Meciul s-a jucat într-o singură direcție, am luat un gol surprinzător, dar ne-am revenit și ne-am făcut jocul. Felicităm toți copiii, pe cei care au jucat, dar și pe cei care nu au făcut parte din lot la acest meci, căcu suntem 28 de jucători în total, este victoria tuturor. Fiind prima etapă ne-am mișcat un pic mai greu, eu zic că ne vom descătușa în meciurile ce urmează.  Seria este foarte puternică, sunt echipe din Cluj, Craiova, Sibiu, Timișoara, nu va fi ușor, iar mai departe se califică doar prima din fiecare serie și cel mai bun loc 2 din cele trei serii”, a spus Nistor.

UTA U15: Căilean – Pârvu, Tănăsie, Sabău, Gherman – Sherzad – Spătariu, Burtă – Ile, Pelău, Barbu. Au mai intrat: Sandu, Cioară, Tomoioagă, Nădăban, Antochi.

Sâmbăta viitoare, cele două echipe se deplasează braț la braț la Sibiu, pentru meciurile cu Hermannstadt.

FOTO: Costel Șerban

Un comentariu

  1. Păcat că încă sunt chinuiți pe sinteticul de pe Motorul! Oare nu ar putea sa joace pe Banatul din Sânnicolau Mic?

    2
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button