UTA Academie

Academia UTA ia un punct din 6 posibile din derby-urile vestului, de la Timișoara!




Dacă ziua de sâmbătă a fost una pozitivă pentru Academia UTA, în startul ediției 2023-2024 a Ligii Elitelor, cu succesele cu 10-1, respectiv 3-1 ale echipelor U16, respectiv U15, împotriva Științei U. Craiova, astăzi lucrurile nu au mai stat la fel. În derby-urile vestului, de la Timișoara, „roș-albii” s-au întors cu un singur punct din 6 posibile.


Liga de Tineret: Poli – UTA 2-2

Vicecampioană a României la prima ediție a Ligii de Tineret, Academia UTA încearcă să țină cât mai sus ștacheta cu generația 2006, cu mențiunea că etapă de etapă poate folosi și trei jucători care mai au statutul de juniori în SuperLigă. Startul a fost lansat, cu derby-ul vestului, de la Timișoara, pe care arădenii l-au încheiat la egalitate: 2-2.

Pe „Știința”, Poli a condus de două ori, câte o dată în fiecare repriză, dar „roș-albii” au egalat de fiecare dată. La 1 în minutul 22, prin Adelin Nica (foto), din voleu, după centrarea lui Olrăiu și la 2, în minutul 81, prin același jucător. De această dată, Nica a beneficiat de o deviere a lui Kyrychenko, a scăpat singur cu portarul, l-a driblat și pe acesta și a înscris din unghi: 2-2, rezultat final.

Pe Bega, Marius Ciubăncan și Sorin Botiș s-au bazat pe un singur jucător peste vârstă, pe Claudiu Negoescu. „Pentru spectatorul neutru meciul a fost frumos, cu ocazii de-o parte și de cealaltă, echipele și-au împărțit perioadele de dominare și, în cele din urmă, scorul a fost echitabil. Puteau câștiga și ei, dar și noi, Curtuiuș a avut două mari pe final de meci. E clar că ne-am fi dorit victorie, dar trebuie să ne mulțumim cu un punct pe terenul unei echipe bune”, spune Botiș.

UTA U18: Neag – Hara , Joldea, Murgu, Olăroiu – Vîlcu, Buză (73 Maghiar) – Blaga (70 Curtuiuș), A. Nica, Negoescu (75 Bușu) – Kyrychenko.

Liga Elitelor U17: Poli – UTA 1-0

Generația 2007 a „roș-albilor” își punea, la rândul ei, speranțe într-un rezultat bun pe Bega, dar s-a întors învinsă la capătul unui meci modest, așa cum avea să recunoască însuși Costel Bogoșel, co antrenorul utist alături de Mihai Petcuț.

În special prima repriză a arădenilor avea să fie slabă, pentru ca în partea a doua aceștia să mai miște ceva și chiar să aibă două ocazii importante, prin Calotă și Marinescu, acesta din urmă trimițând în două rânduri cu capul pe lângă poartă după faze fixe ale echipei sale. Iar ca tacâmul să fie complet, în minutu 84, au înscris poliștii după o fază fixă, la care arădenii au cerut fault la portarul Roșu. Acesta a scăpat balonul după duelul fizic cu un adversar și un coleg de-al său a marcat dintr-un metru pentru victoria timișorenilor.

Așadar, start cu stângul al utiștilor în seria de vest a Ligii Elitelor U17. „Trebuie să recunoaștem că am făcut un joc slab și nu avem o explicație. Terenul a fost bun, cald a fost și pentru ei și pentru noi, pur și simplu am prins o zi mai slabă. Dar, chiar și așa, golul lor ar fi trebuit anulat pentru fault în atac și meciul s-ar fi terminat la egalitate. Nu eram, însă, mulțumiți nici cu 0-0, căci această generație are valoare. Doar că azi nu ne-a mers jocul în special la mijlocul terenului, poate doar doi-trei băieți din defensivă s-au ridicat la nivelul așteptărilor”, a spus Costel Bogoșel.

UTA U17: Roșu – Chiș, Marinescu, Groza, Ștef – M. Salka, M. Rusu – Centye, Felea, Calotă – Șiclovan. Au mai jucat: Măgulean, Crainic, Nițu.

Runda cu numărul doi le găsește pe ambele echipe ale Academiei UTA tot în deplasare, la Cluj, împotriva Universității, care a câștigat ambele jocuri de la Brașov, cu Kids Tâmpa, 2-0, în Liga de Tineret și 3-0 în Liga Elitelor U17.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button