Șoimii Lipova

Lipova a căzut la ultima suflare, la Oradea! Todea: „Egalul era mai echitabil, mă așteptam mai mult de la unii jucători”

Sorții au vrut ca Lipova să se dueleze la interval de 7 zile cu cele două echipe de mare tradiție din seria a 8-a a Ligii a III-a și nu a fost departe să lege rezultate pozitive. După 2-1 cu Poli Timișoara, „șoimii” au ținut de remiza albă la Oradea până în cel de-al patrulea minut de prelungire, dar au greșit în lanț la ultima fază și au luat gol de la juniorul Andrei Popa.

Prima eroare de la golul celor de la FC Bihor i-a aparținut lui Ciubăncan, care a pasat greșit pe o contră în superioritate numerică, după care faza s-a dezvoltat în stânga, unde oaspeții erau din nou mai mulți și – totuși – Chindlea a tras la poartă, Iliescu a respins doar până la Popa și punctele au rămas pe Crișul Repede. „Împotriva unei astfel de echipe bune, ar fi trebuit ca toți jucătorii să dea totul și mai ales să fie concentrați până în ultima secundă. Din păcate, nu s-a întâmplat asta și am luat un gol ce putea fi evitat foarte ușor, la o fază la care – de altfel – am fi putut marca noi, sau măcar să ajungem să dăm la poartă. Dar, câștigăm și pierdem în 11, doar că – într-adevăr – mă așteptam mai mult de la unii jucători. Până la urmă, e păcat de rezultat, de efortul băieților, căci ne-am luptat de la egal cu o echipă ce are tot ce-i trebuie pentru a ataca promovarea. Inclusiv arbitraje bune, ca să zic așa. Nu au fost greșeli mari, doar că fazele la limită au fost judecate doar în favoarea gazdelor. Dar, știam că va fi așa și le-am și spus băieților că e nevoie să fim aproape perfecți să trecem și peste acest aspect. Din păcate, nu s-a întâmplat asta, la faza golului am greșit prea mult, în lanț și asta a fost. Un egal ar fi fost echitabil, căci eu zic că am avut ocaziile mai mari, iar cei de la Bihor poate ocazii mai multe. Nu este deloc întâmplător că FC Bihor nu ia gol de atâtea meciuri oficiale, repet ar fi trebuit să facem cu toții mai mult azi pentru un rezultat pozitiv”, a spus Cristian Todea.

Până la urmă, Lipova nu a pierdut în 11 jucători azi, ci în 10 și asta petru că Said Alves a fost eliminat de pe teren în minutul 82. Iar antrenorul „alb-albaștrilor” își asumă vina pentru asta. „Said a primit îngrijiri pe margine, era ieșit din teren de mai bine de un minut și am crezut că arbitrul îi făcuse semn să intre. I-am dat drumul pe gazon și centralul i-a dat al doilea galben. E și greșeala mea, dar nu am simțit foarte mult omul în minus și chiar am avut acel contraatac de doi contra unu înainte de golul lor”, a adăugat Todea.

Șoimii Lipova e prima formație arădeană ce joacă în acest sezon la Oradea și a plecat de ieri la meci. „Nu putem decât să-i mulțumim conducerii, s-a înțeles că e un drum de aproape trei ore, poți să prinzi un accident pe drum și riști să nu mai ajungi la meci. Eu zic că e normalitate, dar da, apreciem eforturile clubului. Din păcate, ai nevoie și de alte lucruri pentru un rezulat pozitiv și azi nu le-am avut până la capăt”, a încheiat Cristian Todea.

Lipovanii joacă peste o săptămână pe teren propriu, cu „lanterna” din Periam, în timp ce bihorenii călătoresc pe Bega, pentru derby-ul cu Poli.

FC Bihor – Șoimii Lipova 1-0

Cum s-a marcat golul:

1-0 (min. 90+4): Ciubăncan dă o pasă direct la adversar, atac rapid al gazdelor, Chindlea șutează din stânga Iliescu respinge până la Andrei Popa care reia cu latul în plasă din 6 metri

Formații:

FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Sorian, R. Farcaș, Gunie  – Al. Stoian (46 Ioviță), Stan (46 A. Popa), I. Ban (88 Drăgan), Moga (78 Chindlea) – Sg. Jurj, Vasile. Antrenor: Florin Farcaș

Lipova: Iliescu – Candreanu (87 Puta), Petruț, Bain, Franklin – Brad (64 Bickling), Said, Jichici, Șimăndan – Ciubăncan, Gavra (13 Dinu, 87 D. Salka). Antrenor: Cristian Todea.

Cartonaș roșu: Said (min. 82)

Arbitri: Claudiu Ștef – Cosmin Bojan, Alexandru Cozma (toți din Târgu Mureş)

Observatori: Traian Marchiș (Baia Mare), Dorin Micșa (Timișoara)

Un comentariu

  1. Ciubancan e vinovat suta la suta,in loc sa dea o pasa buna si sa-si lase colegul singur cu portarul a pasat la dracu si din faza aia in loc de 0-1 s-a facut 1-0.

    2
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button