Șoimii Lipova

E din nou Lipova – Periam pe 16 septembrie, pe noua arenă de pe Mureș! Jichici: „Sunt mai omogeni decât noi, dar trebuie să câștigăm!”





Sezoane în oglindă pentru Șoimii Lipova când vine vorba despre meciurile de acasă cu Avântul Periam. Cele două echipe se duelează pe noua arena din orașul de pe Mureș exact la aceeași dată doi ani la rând și în cadrul aceleași etape. Chiar pe 16 septembrie 2022, lipovanii își inaugurau noul stadion de 1500 de locuri cu ocazia vizitei timișenilor, pe care îi învingeau cu un rotund 5-0. Tot pe 16 septembrie, se dispută și confruntarea din această toamnă dintre cele două echipe, iar Lipova vine tot după un eșec extern cu principala favorită la câștigarea seriei. În urmă cu un an, a fost Reșița – Lipova 2-0, iar la finalul săptămânii trecute,  FC Bihor – Lipova 1-0.

Pe „Iuliu Bodola”, „șoimii” au cedat în cel de-al 4-lea minut de prelungire, când se aflau în zece oameni. A fost eliminat de pe teren Said Alves, colegul de compartiment  în centrul liniei mediane al lui Petrișor Jichici. „A fost un meci consistent făcut de noi la Oradea și cred că 11 contra 11 nu ne-ar fi bătut. Au scăpat pe un contraatac și ne-au dat gol în prelungiri. E frustrant, dar trebuie să mergem înainte, mai sunt multe partide, iar acum urmează meciul de acasă cu Periam. Îi cunoaștem, sunt o echipă care are și ea nevoie de puncte. Eu îmi întâlnesc fostul antrenor de la Ghiroda, pe Răzvan Leuca, care mi-a găsit în urmă cu câteva sezoane postul de inter cu care am ieșit golgheterul seriei. Au cam același lot din finalul sezonului trecut, sunt mai omogeni decât și noi, dar, indiferent de situație, trebuie să câștigăm. Sper să facem un meci bun și să obținem toate punctele”, susține mijlocașul de 30 de ani al „alb-albaștrilor”, autor a două pase decisive în acest campionat și un gol, în eșecul din turul trei al Cupei României, 1-2, la Pecica.

În afară de suspendarea lui Said, Lipova nu mai conta nici pe Vlad, care are probleme medicale. Înainte de partida de sâmbătă, de la ora 17, cele două echipe sunt despărțite de doar locuri în clasament, cu mențiunea că Șoimii au trei puncte în clasament, în timp ce Avântul e ultima în clasament, la cota zero.

Formații probabile:

Lipova: Iliescu – Candreanu, Petruț, Bain, Franklin – Brad, D. Salka, Jichici, Șimăndan – Ciubăncan, Gavra.

Periam: Gârlea – Gălățan, Mureșan, Cochintu, Spulber – Oancia – Ştefanciuc, Olteanu, Gașpar, Viașu – Baranyi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button