Fotbal juniori

UTA 2014 a câștigat ediția cu numărul 10 a Memorialului „Ionuț Leac”! + FOTO

A trecut deja un deceniu de când fotbalul juvenil arădean și-a luat rămas bun de la părintele său. Ca în fiecare an,  amintirea lui Ionuț Leac este evocată prin întrecerea memorială ce-i poartă numele inițiată de „ucenicul” Gabriel Hărduț și care a avut loc astăzi pe terenul sintetic „Șega”.

 

Opt echipe formate din jucători născuți în anul 2013 s-au prezentat la start, totul începând cu meciurile din grupe, disputate la fluierul lui Adrian Bunaciu și Paul Iovescu:

Grupa A

Progresul Pecica – Viitorul Arad 0-3

Sporting Arad – Unirea Sântana 3-0

Progresul Pecica – Sporting Arad 1-2

Unirea Sântana – Viitorul Arad 0-4

Sporting Arad – Viitorul Arad 2-1

Progresul Pecica – Unirea Sântana 2-1

Clasament Grupa A

  1. Sporting Arad 3 3 0 0 7-2 9pct.
  2. Viitorul Arad 3 2 0 1 8-2 6pct.
  3. Progresul Pecica 3 2 0 1 3-6 6pct.
  4. Unirea Sântana 3 0 0 3 1-9 0pct.

Grupa B

CS Socodor – ACB Ineu 1-4

UTA Arad – Fortuna Arad 1-0

CS Socodor – UTA Arad 0-7

Fortuna Arad – ACB Ineu 1-0

UTA Arad – ACB Ineu 6-0

CS Socodor – Fortuna Arad 0-2

Clasament Grupa B

  1. UTA Arad 3 3 0 0 14-0 9pct.
  2. Fortuna Arad 3 2 0 1 3-1 6pct.
  3. ACB Ineu 3 1 0 2 4-8 3pct.
  4. CS Socodor 3 0 0 3 1-13 0pct.

Semifinale

UTA Arad – Viitorul Arad 3-1

Sporting Arad – Fortuna Arad 0-2

Locurile 7-8

Unirea Sântana – CS Socodor 2-3

Locuirle 5-6

Progresul Pecica – ACB Ineu 1-0

Locurile 3-4

Viitorul Arad – Sporting Arad 1-0

Finala

UTA Arad – Fortuna Arad  3-1

Premii speciale

Cel mai bun portar: Alessi Sibnische (Sporting Arad)

Cel mai bun jucător: Brian Vaida ( UTA)

Partenerii Memorialului sunt Primăria Municipiului Arad şi AJF Arad, iar inimoșii sponsori: Angelia SRL, Helvetica Milk, Smart House Color SRL şi Pizza 5 Colţuri. Ca în fiecare na, familia regretatului Ionuț Leac, fiica Adela, ginerele Sorin și nepotul Dragoș le-au pregătit pachete cu dulciuri participanților, dar și o bucată de pizza.

Nicholas Stupar: „Mândri și onorați”

Așadar, UTA 2014 e câștigătoarea ediței cu numărul 10 a Memorialului Ionuț Leac, chiar dacă a avut ca parteneri de întrecere în special jucători mai mari cu un an. Echipa „roș-albă” e pregătită de Dinu Donca și Nicholas Stupar, fiul lui Dan Stupar, fostul fundaș al „Bătrânei Doamne” din anii ’80-’90, actualmente tehnicianul celor de la Progresul Pecica. Campionii se numesc.   Rareș Mardare, Darius Panin, Ianis Stirb, Albert Caia, Luca Barbu, Alecses Popa, Brian Vaida, Raul Pancrat și Patrick Șerban.

„În primul rând, ne simțit mândri, onorați că am putut participa la această competiție în memoria lui nea’ Ionuț. Bineînțeles, satisfacția este și mai mare ca și câștigători, dar țin să felicit și restul echipelor participante și pe organizatori. Eu am preluat grupa aceasta acum un an și jumătate împreună cu Dinu Donca de la profesorul Daniel Mărcuș. Avem deja experiență, am fost la mai multe turnee, la Timișoara, în Serbia și altele, am fost mai tot timpul pe podium. Memorialul Ionuț Leac a fost bine organizat, cu echipe bune, copiii au jucat frumos, e important să aibă multe competiții pentru a se dezvolta mai bine. Am luat doar două goluri pe mici greșeli ce le putem corecta și am marcat 20 de goluri în cinci partide, am avut doar victorii. Important este ca micii jucători să se bucure de fotbal, urmărim doar dezvoltarea lor, nu rezultatele. Copiii au talent și își completează abilitățile cu multă muncă. Ar fi bine să avem mai multe turnee la Arad, să vină și alții la noi, nu să tot mergem în deplasări. Ar vrea și părinții să-i vadă pe copii jucând și majoritatea o pot face doar acasă, la Arad”, a menționat Stupar, care nu l-a avut azi alături pe Dinu Donca, tehnicianul fiind plecat cu cealaltă parte a grupei de 2014 a UTA-ei la un turneu la Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button