Fotbal juniori

Juniorii mari strică weekendul perfect al Academiei UTA: Stanciu a marcat la Cluj, dar nu a fost suficient!

Academia UTA nu a fost departe de un weekend perfect în competițiile oficiale organizate de Federația Română de Fotbal. Patru dintre echipele „roș-albe” s-au impus și încă fără probleme, iar una a pierdut…din nou. Formația din Liga din Tineret, pregătită de Sorin Botiș și Marius Ciubăncan a ajuns la șase etape fără succes și ocupă penultimul loc în clasament, cu 4 puncte, venite numai remize.

Liga de Tineret: Viitorul Cluj – UTA 4-2

Așadar, juniorii mari ai „Bătrânei Doamne” au cedat, 2-4, la Cluj, cu Viitorul, chiar dacă au contat pe trei jucători care se pregătesc sub comanda lui staffului condus de Mircea Rednic, Iurasciuc, Vâlcu și Stanciu. Acesta din urmă chiar a marcat un gol, cel care a stabilit scorul pauzei, 1-1, în timp ce Joldea l-a înscris pe celălalt după pauză. Formația de start a fost compusă din Neag – Curtuiuș, Joldea, Iurasciuc, Hara, Vâlcu, Olăroiu, Buză, Nica, Stanciu, Busu, de pe bancă mai venind Murgu și Cigherean.

Liga de Tineret U17: Viitorul Cluj – UTA 2-5

În Liga Elitelor U17, în schimb, UTA a câștigat deplasarea cu  Viitorul Cluj cu scorul de 5-2. Scorul la pauză a fost 1-1, pentru arădeni marcând Groza. În repriza secundă, Dragoș (revenit de la FCSB) a reușit o „dublă”, iar celalalte goluri au fost înscrise de Marinescu și Ilie. Mihai Petcuț și Costel Bogoșel au ales să înceapă jocul cu Roșu – Ștef, Marinescu, Groza, Măgulean, Chiș, Indreica, Șiclovan, Calotă, Dragoș, Centye, iar pe parcurs i-au mai folosit pe: Ilie, Felea, Crainic, Tăutan și Muntean. De menționat că acesta din urmă a comis un fault din spate în ultimele minute de joc și a văzut cartonașul roșu.

Arădenii au urcat pe locul 4 în seria de Vest, cu 12 puncte strânse. Peste o săptămână, cele mai mari echipe ale Academiei UTA au meciuri pe teren propriu împotriva celor de la ACS Kids Tâmpa Brașov.

Liga Elitelor U16: UTA – CFR Cluj 4-1

Formația pregătită de Sandu Gaica, Radu Mărginean și Adi Ungur a urcat pe locul 2 în Liga Elitelor U16, după ce a învins-o pe CFR Cluj, pe „Motorul”, cu 4-1. Bărbat și Iancu au decis soarta punctelor cu câte o „dublă”. Cutean – Vereș, Ancateu, Corchiș, Berar, Hodoșan, Bărbat, Glevan, Țăroi, Tolcea, Iancu au fost titularii UTA-ei. Pe parcurs au mai intrat: Baba, Păduraru, Ronai, Cîrlan și Burcă. Etapa viitoare, e derby în seria a treia: U. Cluj – UTA, cele două formații împărțind fotoliul de lider cu 24 de puncte acumulate.

Liga Elitelor U15: UTA – CFR Cluj 4-0

Și în Liga Elitelor U15, UTA a jucat pe teren propriu cu CFR Cluj. Gazdele au câștigat din nou, cu 4-0 de această dată, după ce la pauză aveau 2-0. Orădan a reușit o „dublă”, celalalte goluri fiind marcate de Spătariu și Barbu. Dinu Dona și Alex Nistor au apelat din primul minut la Suli – Pârvu, Tănăsie, Sabău, Mărgan, Zachar, Burtă, Spătariu, Ile, Orădan și Tomoioagă. Pe parcursul partidei au mai jucat Dogan, Barbu, Sandu, Pelău și Antochi. Arădenii au punctaj maxim – 18, dar un golaveraj inferior liderului U. Craiova. Ca și colegii mai mari, etapa viitoare, utișii se deplasează pe Someș, unde dau peste U. Cluj, echipa de pe locul 3 în clasament.

Liga Elitelor U14: LPS Satu Mare – UTA 0-7

Cea mai mică echipă „roș-albă” angrenată în Liga Elitelor s-a întors cu toate punctele de la Satu Mare, grație succesului cu 7-0 împotriva celor de la LPS. Pentru trupa pregătită de Mircea Aslău au înscris câte o „dublă” Vidac și R. Aslău, iar MunteanBuțiu și Matei s-au trecut pe lista marcatorilor cu câte o reușită. Primul „unsprezece” a fost alcătuit din Pasquale – Cătană, Popov, Vîrciu, Istrate, Părtan, Toma, Vidac, Aslău, Sandu, Muntean. Au mai jucat Pantea, Oraș, Achim, Buțiu, Benea, Terpea, Molnar. Etapa viitoare, arădenii joacă acasă în compania celor de la Academia Partium, având 6 puncte din 9 posibile.

FOTO: Costel Șerban

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button