UTA Arad

Petrolul și UTA vor să simtă din nou gustul victoriei după o lună septembrie pe sec! Rednic: „Să nu mai fim egoiști, importantă este echipa!”




Foste campioane ale României, Petrolul Ploiești și UTA nu mai pot avea aceleași aspirații în prezent. Pentru niciuna prezența în SuperLigă nu era scontată după ani buni de anonimat în liga secundă, cu toate că ambele se pot lăuda cu o masă de suporteri importantă în spate. Chiar dacă sunt doar al doilea sezon consecutiv în elită, prahovenii par mai bine ancorați în realitatea campionatului și după 11 runde ocupă o poziție de play-off, cu 15 puncte acumulate. Arădenii nu sunt foarte departe de ei, la 6 lungimi de undă, însă doar pe poziția a 14-a și cu probleme mai mari la nivelul omogenității și a valorii individuale a fotbaliștilor. Acestea ar fi pe scurt datele problemei înainte de duelul de sâmbătă, de la ora 14, de pe arena „Ilie Oană”. Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu Petrolul!


Rednic: „Meci interesant, Petrolul – o echipă constantă”

Mircea Rednic nu este cel mai liniștit antrenor după patru meciuri fără victorie, în condițiile în care toți adversarii echipei sale au fost din zona cu probleme. Mai mult, în trei dintre aceste partide arădenii nu au marcat deloc, iar, mâine, la Ploiești, „Puriul” are și probleme de efectiv în avanposturi. „Vucenovic s-a accidentat la antrenament și nu face deplasarea. Deci, practic, stăm într-un singur atacant, în Cooper, plus Stanciu, care mai să joace acolo. Întâlnim o echipă constantă, care anul acesta și-a propus play-offul. Petrolul are un lot bun, cu jucători care pot face oricând diferența și un amestec de experiență cu jucători tineri. Va fi un meci interesant, ei au pierdut doar un meci din ultimele cinci, dar la fel de adevărat că au și patru egaluri. Nici noi nu am pierdut în ultimele două partide, deși ne-am fi dorit să câștigăm, mai ales că în ultimul meci, cel cu Voluntari, am făcut o primă repriză bună, chiar foarte bună. Am fost puțin egoiști și am plătit, cu toate că la antrenamente și la joc le reamintesc că importantă este echipa. Toți trebuie să joace în echipă și pentru echipă. Nu s-a întâmplat cu Voluntari, dar acum  a trecut, trebuie să ne concentrăm la meciul de sâmbătă. Am auzit că cei de la Petrolul vor să câștige din nou după mai multe etape, dar nu cred că se poate spune că e o criză la ei. Am văzut și în meciul lor de la Iași, au avut ocazii. Dar da, acasă e altceva, au publicul de partea lor, cum și la noi e valabil sau, mă rog, era, căci trebuie să jucăm altundeva până se schimbă gazonul”, a spus Rednic. Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Amintirile „Puriului” de la Ploiești: „Am format o echipă, dar nu am ezitat să plec la Standard”

Fostul internațional a fost în două mandate scurte antrenorul „lupilor” în Liga 1, din mai până în octombrie 2012, în Liga 1, și din ianuarie până în mai 2015. „Puriul” a rememorat doar prima „descălecare” pe „Ilie Oană”. „M-am simțit bine acolo, am format o echipă, Contra a luat echipa de la mine. Am plecat, căci mi s-a oferit șansa să o antrenez Standard și nu am ezitat. Aveam o înțelegere cu domnul Walter, Dumnezeu să-l odihnească, dar am format o echipă. Jucătorii care au fost acolo, 80 la sută au fost aduși de mine, de la Bokila până la ultimul. Echipa era formată, eram deja în semifinalele Cupei, m-am simțit foarte bine. E aceeași situație ca aici. Când lucrurile nu mergeau, normal, erau oameni nemulțumiți și eu îi înțeleg, dar nu vreau să fiu jignit”, a mai punctat Rednic. Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Căpușă: „Pot juca și vreau să o fac la cel mai înalt nivel”

Tiberiu Căpușă (25 de ani) a prins în premieră lotul UTA-ei de la semnarea, în urmă cu două săptămâni a contractului. Fundașul dreapta se întoarce pe „Ilie Oană”, acolo unde a evoluat sezoane de-a rândul în tricoul Chindiei. „Ne așteaptă o deplasare dificilă, cu o echipă care se află pe poziție de play-off. Știm că nici ei nu au mai câștigat de cinci-șase meciuri, dar și noi trebuie să ne gândim doar la victorie. Cunosc cel mai bine acel stadion, am repere, pot juca și vreau să o fac la cel mai înalt nivel. Cât pot să duc, dacă o să fie nevoie de mine o să dau tot ce am mai bun. Mister a decis că e mai bine să nu mă includă în lotul pentru meciul cu Voluntari și nu am putut să zic eu dacă eram apt sau nu. Dar, într-adevăr, săptămâna trecută am avut ceva probleme din punct de vedere fizic, dar acum m-am pus la punct. Mai simt ceva, dar nimic major”, a spus Căpușă. Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

 Șapte utiști au rămas acasă

În afara lui Vucenovic, la Arad au mai rămas: Carp (suspendat), Conte (încă nepregătit fizic), Lungu, Ekmekci și Stroungis (cu probleme medicale), dar și Leidsman și Roganovic, ieșiți din planurile tehnico-tactice ale lui staffului tehnic. Delgația arădeană a plecat dis de dimineață spre București și apoi la Ploiești, unde s-a și antrenat după-amiază. Mai precis, „roș-albii” au folosit baza Conpet, de la Strejnicu, acolo unde și „petroliștii” se pregătesc deseori.

Pârvu: „Pregătiţi și conştienţi de importanţa jocului, statistica nu contează mâine”

Petrolul joacă pentru a doua săptămână la rând cu o formație din Arad. După vizita câștigătoare de la Pecica, din grupele Cupei României, ploieștenii găzduiesc chiar echipa emblemă a celui mai vestic județ al țării.  „Suntem în faţa unui meci dificil, pentru că venim după o perioadă în care nu am câștigat și ne dorim foarte mult lucrul acesta. UTA a schimbat mulți jucători, practic este o echipă nouă, care are unul dintre cei mai buni antrenori din prima ligă. Suntem pregătiţi, suntem conştienţi de importanţa jocului, mâine ne dorim să facem un meci bun şi să câştigăm cele trei puncte în faţa propriilor spectatori. Știu că am bătut-o de două ori pe UTA în sezonul trecut la Ploiești, dar e o simplă statistică. Jocul de mâine o să aibă o altă istorie, important este ceea ce facem noi, cât suntem de pregătiți”, a punctat Florin Pârvu, care nu va conta la meciul cu arădenii pe căpitanul Țicu (suspendat) și fotbaliștii de atac Petrovic și Omrani.

Antrenorul Petrolului vrea să se întrețină cu Rednic: „Îl respect foarte mult”

Întrebat dacă i-ar părea rău ca Rednic să plece de la UTA după o înfrângere cu Petrolul. „Nu m-am gândit că mâine îi pot provoca demiterea lui Mircea Rednic, niciodată nu mă gândesc la așa ceva. Ne dorim victoria pentru că avem mare nevoie de cele trei puncte. Domnul Rednic este un antrenor pe care eu îl respect foarte mult, un antrenor cu care chiar aș vrea să discut mâine, înainte sau după joc. Este un antrenor pe care eu îl apreciez mult”, a mai spus Pârvu.

Rădulescu: „UTA? Nu este așa cum arată clasamentul”

Mihnea Rădulescu e internațional U19 la Petrolul și – probabil – va începe pe bancă meciul cu UTA. „Ne așteaptă un meci destul de greu, UTA este o echipă omogenă, nu este așa cum arată clasamentul. Noi ne-am pregătit foarte bine și suntem pregătiți să dăm 100% ca mâine să luăm cele trei puncte”, spune atacantul de 18 ani, coleg cu utistul Rareș Pop „sub tricolor”.

Formații:

Petrolul: Zima – Doua, P. Papp, Meijers, Hanca – Seto, Diomande – Musi, Jair, G. Grozav – M. Roman II.

UTA: Fl. Iacob – Rodrigues, Stolnik, Benga, Abeid – Freitas, Cr. Mihai – Stahl, Fabry, Micovschi – Cooper.

Arbitri: Cătălin Popa (Pitești) – Daniel Mitruți (Craiova), Mircea Orbuleț (București). Rezervă: George Găman (Craiova).

Camera VAR: Szabolcs Kovacs (Carei), Bogdan Gheorghe (București).

Observator FRF: Florin Hîncu (Brașov)

Delegat LPF: Ion Cățoi (Mediaș).

8 comentarii

  1. Prima sansa la victorie ,sa fim corecti o are Petrolul o echipa cu jucatori mai experimentati. Un egal ar fi excelent, o victorie, extraordinar !!! Vom vedea ce randament va da baietii pe teren.FORTA UTA Arad.

    8
    0
  2. În ciuda disputelor din jurul lui Rednic, se apropie și un nevăzut, dar palpabil termen de execuție punctaj. Antrenorii știu acest adevăr crud. Privirile spre Meszar, dirigentul încasator.Cine bănuia o seceta de puncte după victoria cu FCSB ? Marele spectacol Rapid – Iași, ar putea fi repetat pe Ilie Oana. La ei cărbunii energetici au fost ambițiile corecte de ambele părți. La Ploiești, UTA, a venit cu energeticul unei disperării lucide. Asta ar putea enerva Petrolul, și de aici, o noua disputa spectacol. Ne rugam pentru reușită la UTA, și ca o rugăminte rezerva, acoperitoare, sa păstreze Dinamo și Botoșani actualele locuri. Precum în cer, asa și în subsol.!!

    11
    4
  3. Doar meciuri capitale, nu? La foamea de puncte, cum sa le zici astfel?
    Oare era momentul cel mai potrivit ca Mister Rednic sa se dezlănțuie la conferința de presă împotriva lui Apostu? Sa mai vorbească și de trafic de influență, gen ,,dau eu un telefon și ai zburat”?
    Cat despre faptul că-l susține pe Meszar, e firesc, că doar de acolo ia bănuțul. Cat despre reușita proiectului , am rezerve uriașe, unii jucători ar avea probleme și la Socodor!

    2
    5
  4. Pentru că în două comentarii apar neadevăruri istorice, admin-ule, dă-mi voie sa le corectez. Mai exact, un neadevăr a fost corectat tot cu un neadevăr. Anul nașterii lui Ceala este 1921, nu 1920. Nu e un capăt de țară, dar daca tot ne dăm atoateștiutori, cred că e necesară corectura, admin-ule .
    De dragul adevărului istoric sper ca acest comentariu să apară!

    6
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button