ACB Ineu

Președintele Ineului a explodat după arbitrajul cu Bihorul! Lapte: „S-a depășit orice limită, am fost la un pas de a scoate echipa de pe teren!”




Ineul tună și fulgeră după meciul de astăzi cu FC Bihor. Liderul s-a impus cu 4-0 pe malul Crișului Alb, deschizând tabela dintr-un penalty contestat puternic de gazde, după care „centralul” Kemenes l-a eliminat de pe teren pe Susan, care i-a atras atenția asupra genunchiului însângerat al lui Zdrențan (foto jos).


Lapte: „Am rămas cu un gust foarte amar, centralul a influențat fiecare fază și a decis soarta meciului”

Ineuanii au mai atras atenția asupra arbitrajelor și în sezonul trecut, dar acum, prin vocea președintelui clubului, spun că paharul s-a umplut. „De doi ani de când activăm în Liga a treia am mai avut destule meciuri la care am fost dezavantajați de arbitraj. Am pierdut și multe puncte și nu am luat atitudine, dar ceea ce s-a întâmplat astăzi depășește orice limită. Am rămas cu un gust foarte amar. Cu toate că antrenorul nostru, împreună cu băieții, au pregătit bine partida, cu toate absențele pe care le-am avut și jucătorii care au intrat pe teren cu probleme medicale, am reușit să ținem piept jumătate de oră liderului seriei. După aceea, a intrat în scenă centralul partidei care sistematic a influențat fiecare fază și a decis soarta meciului. La 0-0 le-a acordat un penalty, după ce la faza premergătoare un bihorean a preluat mingea cu mâna sub ochii tușierului. Mingea a ajuns în careu, de unde Șerban a respins, moment în care atacantul s-a aruncat peste el și a primit penalty, în loc de fault în atac. Mai grav este că centralul, închizând ochii la faulturile repetate, grosolane, ale oaspeților, a pus în pericol integritatea jucătorilor. Clipotă a primit o lovitură în față, i-a dat și sângele, plus alte faulturi consecutive nesancționate. Am avut două penaltyuri neacordate pentru noi, unul la Toure, care a fost secerat din spate și al doilea la Udrescu, care a fost lovit cu dosul palmei și apoi culcat la pâmânt fără ca arbitrul să schițeze vreun gest. Au fost faulturi dure nesancționate asupra jucătorilor noștri. Mai mult decât atât, la vederea sângelui de pe genunchiul lui Zdrențan, nici măcar nu i-a dat cartonaș galben jucătorului care l-a lovit. Asta i-a iritat pe jucătorii noștri și ne-am ales cu un cartonaș roșu doar pentru că Sebastian Susan încerca să-i arate arbitrului sângele. Arbitrul îi tot spunea că e o julitură, când se vede clar sângele de pe genunchiul jucătorului nostru”, a subliniat Adrian Lapte.

Gazdele au fost la un pas să iasă de pe teren, iar acum conducerea ACB-ului ia în calcul depunerea unui memoriu la FRF și recuzarea arbitrului Norbert Kemenes, din Baia Mare. „Toate aceste abateri nesancționate de arbitri au creat o atmosferă incendiară în rândul jucătorilor noștri și am fost la un pas de a scoate echipa de pe teren. Nu contestăm valoarea adversarului, respectăm Bihorul, dar – din păcate – astăzi nu s-au remarcat jucătorii lor, doar arbitrajul rău intenționat pe parcursul a aproape întregii partide”, mai susține Lapte.

Partida dintre ACB Ineu și FC Bihor, din cadrul etapei a 7-a a Ligii a III-a (seria a 8-a) a fost arbitrată de o brigadă formată din Norbert Kemenes (Baia Mare) – Ștefan Birjac (Păuşa – Sălaj) și  Adrian Iancău (Zalău). Urmează raportul timișoreanului Ioan Mureșan.

Ineul rămâne cu 5 puncte în clasament și ajunge la trei înfrângeri consecutive, golaverajul fiind și el îngrijorător: 1-12!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button