Liga a 2-a

Stoican, bucuros de revederea cu Rednic și de oportunitatea unui amical cu UTA: „Doar așa putem ajunge și noi la nivelul echipelor de prim eșalon”





Spre deosebire de UTA, CSM Reșița și-a programat două amicale în pauza cauzată de meciurile echipelor naționale. După 1-4 la Arad, bănăneții vor mai da piept cu o prim divizionară, Universitatea Cluj, sâmbătă dimineața (ora 10,30), la Alba Iulia.

Partida din cartierul arădean Sânnicolau Mic a fost, în general, echilibrată, cu excepția primului sfert din repriza a doua, când „Bătrâna Doamnă” a marcat de trei ori și a decis câștigătoarea. „Un meci frumos, au fost și câteva ocazii, am încercat ca să vedem la ce nivel suntem față de o echipă de liga întâi. Au fost și momente bune, într-adevăr o posesie a lor mai mare, sunt o echipă mai bună, însă doar așa putem ajunge și noi la nivelul echipelor de prim eșalon. Au fost și jucători noi pe care am vrut să îi văd și să le dau minute, chiar dacă în meciuri amicale, jucători tineri, jucători pe care i-am încercat pe anumite poziții ca să vedem cum se descurcă. Una peste alta, a fost un antrenament reușit. O să avem și sâmbătă un amical cu cei de la U Cluj, tot o echipă de liga întâi. Sunt meciuri benefice, văd și jucătorii pe care-i antrenez ce au de făcut și cred că sunt conștienți și ei că au mult de muncă. Țin foarte mult ca în pauzele competiționale și când avem timp să jucăm și meciuri amicale, chiar și cu echipe bune. Jocul îți dă încredere, jocul îți arată la ce nivel te afli. În campionat ne dorim să ieșim din zona retrogradării, pentru că obiectivul nostru este menținerea în liga a doua. Nu este ușor, echilibrul valoric în liga a doua se simte. Cu Tunari ne batem pentru a evita zona respectivă și atunci este important să câștigăm această partidă. Și apoi încrederea în forțele jucătorilor o să fie din ce în ce mai mare. Poate că este cel mai important meci al sezonului, acesta cu Tunariul”, a spus Flavius Stoican, după amicalul cu UTA.

Francisc Cristea nu a jucat nici 10 minute la Arad, pentru că arbitrul Laurențiu Olariu l-a trimis rapid la cabine pentru că l-a înjurat. „Sunt supărat pe el, pentru că nu se face, chiar dacă e un meci amical. Dacă arbitrul ia o decizie, nu poți să o mai întorci. Nu poți să ai comportamentul ăsta, chiar dacă el a zis că nu l-a apostrofat, dar gesturile contează foarte tare și un gest ca ăsta poate să lase echipa în 10 oameni într-un meci oficial și să plătim”, a mai comentat Stoican, care s-a bucurat de reîntâlnirea cu Mircea Rednic. „Puriul” l-a antrenat pe actualul „principal” al Reșiței în 2007 la Dinamo. „M-am bucurat mult de întâlnirea cu nea’ Mircea pentru că îl văd sănătos. Până la urmă, ăsta e lucrul cel mai important și știu cât suflet pune și dumnealui și atunci era important să se treacă cu bine peste momentul pe care l-a avut, destul de delicat”, a mai transmis Stoican.

Contra UTA-ei, arădenii Alexandru Sabău și Ciprian Rus au fost titulari, iar nigerianul împrumutat de la UTA, Joseph Godwin, a venit de pe bancă la pauză. „Sunt jucători în care eu îmi pun speranțe și sper să aibă o evoluție foarte bună, mai ales că sâmbăta viitoare ne așteaptă un meci foarte, foarte important, cu o echipă care este în subsolul clasamentului, dar care are ambiții foarte mari. Ne trebuie victorie, ne trebuie trei puncte, mult mai puțin mă interesează jocul, cât mă interesează victoria. Astfel de meciuri se câștigă, nu se joacă”, a mai afirmat Flavius Stoican.

CSM Reșița – CS Tunari, din cadrul etapei a 10-a a Ligii a 2-a, se joacă sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 11.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button