Rugby

Rugbiștii arădeni – defavorizați de arbitri în meciul decisiv pentru evitarea retrogradării din Turneul Elită 7s





Sâmbătă, s-au tras concluziile Campionatului Național de Rugby 7s seniori. La Iași s-a jucat ultima etapă a  Turneului Elită, iar la București s-au disputat ultimele partide din Turneul Promovare.

CS Universitatea Arad a avut treabă în nordul Moldovei, acolo unde își propusese să evite retrogradarea și nu a fost departe să o reușească. În grupă (B), „studenții” de pe Mureș au remizat, 12-12, cu Rapid, au pierdut 47-0 cu CSM Consțanta și 17-14 cu Poli Iași, acesta din urmă fiind cel care a decis soarta echipei pregătită de Cătălin Fercu și Marian Grindei. „Am jucat împotriva gazdelor cu un arbitru din Iași la centru. La unul dintre eseurile adversarilor, tușierii i-au spus că a fost un <<înainte>>, dar pur și simplu i-a ignorat pe aceștia. Păcat, eu zic că am fost peste echipa din Iași, dar, pierzând, acel meci am retrogradat în <<Promovare>>. Păcat, dacă am fi prins forma sportivă de la Iași și la București, nu am fi avut probleme. În plus, ne-au lipsit și Iștoc și Farcaș. Cu Grivița a fost doar un meci al orgoliilor și pentru a evita ultimul loc în etapa de la Iași”, ne-a relatat Marian Grindei.

Într-adevăr, în meciul pentru locul 7-8, CS U Arad a trecut cu 17-5 de Grivița, ambele urmând să joace la anul în Turneul Promovare. Daniel Stoica, Ștefan Postolachi, George Szucs, Viliami Moala, Bogdan Gîrbovan, Răzvan Gîrbovan, Albert Morcan, Răzvan Anton, Eugen Argintaru, Maximilian Pintea, Aleodor Sobolu,  Alexandru Gîrda, Vlad Vajdovics și Jack Umaga au fost rugbiștii arădeni care au jucat la Iași sub comanda lui Cătălin Fercu și Marian Grindei.

Campioana României la rugby 7s seniori este CSU Elbi Cluj care a terminat pe primul loc la finalul celor trei turnee. Pe podium au urcat CSM Constanța și CS Rapid.

Turneul Promovare a fost câștigat de CSM Galați, urmată de RC Bârlad, cele două urmând să promoveze în Elită, locul 3 al podiumului fiind ocupat de CSU Alba Iulia.

Au urmărit la Câmpia Turzii finala Cupei Mondiale

Rugbiștii arădeni au ajuns târziu acasă și pentru că s-au oprit la Câmpia Turzii, la localul unui prieten, pentru a urmări finala Cupei Mondiale de rugby. Africa de Sud s-a impus cu 12-11 în fața Noii Zeelande, păstrându-și – astfel – titlul mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button