UTA Arad

UTA joacă cu un singur obiectiv la Craiova, cu FC U 1948: „Vreau să scăpăm de locul de baraj și avem ca argumente prestațiile din ultimele două meciuri”









În penultimul meci al turului SuperLigii, UTA se întoarce pe arena „Ion Oblemenco”, acolo unde jucase și cu Universitatea Craiova, în runda a 6-a și pierdea cel mai clar meci din acest sezon: 0-3. Duminică, de la ora 14, arădenii sunt oaspeții celeilalte echipe din Bănie, FC U Craiova 1948, care se află – la rându-i – într-o situație destul de neplăcută în clasament.

Oltenii sunt imediat deasupra pozițiilor de baraj, având cu două puncte peste „roș-albi”, așa că, în cazul unui succes, aceștia pot fi întrecuți. De altfel, acesta și este obiectivul lui Mircea Rednic, care până acum s-a mulțumit și cu remize, mai ales în fața celor de la Rapid și Farul.  Și tot „Puriul” atrage atenția aupra pericolelor din tabăra gazdelor de mâine, care se indentifică în Chițu și mijlocașii de bandă. „Un meci important pentru noi. Înainte de meciul cu Farul am spus că aș fi mulțumit și cu un punct, dar la Craiova îmi doresc să luăm cele trei puncte, ținând cont și de situația noastră în clasament. Vreau să scăpăm de acest loc de baraj și avem argumente, prestațiile din ultimele două meciuri, cu două echipe foarte bune. Analizez mai mult meciul pe care l-am jucat, dar și meciul cu Craiova lui Mititelu, e același lucru. Trec și ei printr-o perioadă grea, dar au în lot jucători care pot să facă diferența, jucători cu calitate. Chițu e în formă. Îl cunosc pentru că am lucrat cu el, dar eu nu l-am prins într-o perioadă bună, a fost mai mult accidentat. Speculează orice spațiu, orice minge care vine în careu. Mai trebuie să fim atenți și la jucătorii de la mijlocul terenului. Mai ales pe benzi, au jucători tehnici, jucători de viteză, îi cunosc foarte bine, cu unii am lucrat. Luana cred că a adus trei sau patru jucători la Craiova, deci îi cunosc. Trebuie să ne așteptăm la un meci foarte greu, vreau să jucăm la fel de compact, să nu le dăm spații, asta e clar, pentru că sunt rapizi și tehnici, au calitate de unu contra unu. Și-mi doresc să evităm greșelile la fazele fixe și să dăm mai multe goluri. Să ne creăm mai multe ocazii, să tragem mai mult pe spațiul porții, să reușim să ne îndeplinim obiectivul”, a punctat tehnicianul UTA-ei înainte de disputa cu FC U Craiova.

Italianul Giovanni Costantino a devenit săptămâna trecută al patrulea antrenor al lui FC U Craiova din acest sezon, după Nicolae Dică și interimarii Paul Răducan și Florin Drăgan (portughezul Joao Janeiro a demisionat încă din iunie, înainte de startul stagiunii). După trei ani în care a fost secundul lui Marco Rossi la naționala Ungariei, Costantino a lucrat ca „principal” la MTK Budapesta, Casarano (Serie D) și Agia Napa (Liga a II-a din Cipru) înainte de a deveni tehnicianul formației craiovene. La debut, antrenorul de 39 de ani a înregistrat o remiză, 1-1 în deplasare cu Poli Iași, iar mâine va disputa primul său meci pe teren propriu, în fața UTA-ei. „Sper că voi debuta cu o victorie acasă, noi am muncit toată săptămâna pentru asta. Mâine va fi un meci important pentru noi. UTA a făcut 2-2 cu Farul, au jucat bine și împotriva Rapidului, e un meci mai greu decât a fost cel de la Iași. Dar, jucăm acasă, pe stadionul nostru, cu fanii noștri alături, trebuie să facem tot posibilul să luăm cele trei puncte. Nu contează ora, fiecare ligă are programul ei, în Italia avem meciuri și la 12:30 (n.a ora 13,30 în România), la fel și în Franța sau Anglia, nu contează ora. Mă simt foarte bine aici, Craiova e un oraș frumos, oamenii se comportă frumos cu mine și cu cei din staff. Echipa e bine, sunt de părere că am jucători muncitori, e posibil să facem o treabă bună. Atmosfera e bună la echipă, în vestiar, la club, avem toate condițiile să facem un rezultat bun mâine. E un campionat foarte echilibrat, fiecare meci e dificil” a declarat Costantino, care nu se va putea baza pe fundașul Lacroix (suspendat).

Formații probabile:

FC U Craiova: Gurău – Compagnucci, Buta, Henriques, Padula – Achim, D. Albu – Van Durmen, Bauza, Bahassa – Chițu.

UTA: Fl. Iacob – Rodrigues, Stolnik, Benga, Abeid – C. Mihai, Freitas – Micovschi, Fabry, Ofosu (R. Pop) – Luckassen.

Arbitri: Marian Barbu (Făgăraș) – George Neacșu (Câmpulung Muscel) și Adrian Vornicu (Iași). Rezervă: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe)

Camera VAR: Ionuț Coza (Cernica) și Ferencz Tunyogi (Zalău)

Observator FRF: Marian Salomir (Cluj)

Delegat LPF: Marian, Bucurescu (București)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button