UTA Arad

Ce schimbare a vrut să facă Rednic în minutul 1, dar: „Nu am soluții și nu am vrut să fac improvizații”







Defensiva a trădat-o încă odată pe UTA, iar de această dată atacul nu a reușit să pună lucrurile în ordine, așa cum s-a întâmplat mai mereu în ultimele etape. Oțelul avea 2-0 pe tabelă în disputa de la Sibiu încă din minutul 5 și avea să mai marcheze alte două goluri până la final, creându-și alte două-trei ocazii mari.


La final, Mircea Rednic a acuzat lipsa variantelor la nivelul fundașilor centrali. „Nu am soluții, pe Stolnik trebuia să-l scot în minutul 1 când a dat prima pasă. Benga e accidentat, unul e cu probleme  tocmai ce a revenit la echipă (n.a. Markov) și nu am vrut să improvizez ceva, să-l bag pe Carp. E greu când stai numai în doi fundași centrali. Fundaș stânga…nu are viză și e plecat, un atacant care a început acum să joace s-a dus la echipa națională, trebuie să improvizăm”, a spus antrenorul UTA-ei la conferința de presă de după meci, recunoscând – indirect – că nici Dumitrașcu nu e la înălțime, schimbându-l – de altfel – la pauză cu Căpușă.


Bulgarul Markov nici nu a fost în lotul deplasat la Sibiu, iar tânărul Darius Iurasciuc nu este considerat pregătit de Rednic să debuteze în SuperLigă, el fiind utilizat doar pe finalul barajului de menținere cu Gloria Buzău, când scorul era deja 4-1 pentru „roș-albi”.

7 comentarii

  1. De analizat nu prea ai ce. Se vede clar că dacă jucam cu o echipă bine organizată,ce face pressing,cu o pregătire fizică de invidiat, şi cu jucători mai tehnici decât ai noştri, cam ăsta e rezultatu’. Analiza zice că ne vom bate la evitarea retrogradării. Deocamdată, diferența de puncte intre echipe,nu e foarte mare,şi se va injumătăți.Da’ ,sincer, cu lotu’ actual,nu văd cum vom scăpa de emoțiile play-outlui. In rest,
    HAIDE UTA!!!

    14
    1
  2. O mobilizare stranie dictează și un rezultat puțin așteptat. Sa fi jucător profesionist, să-ți iei cafeaua cu frișcă dimineața, după un mic dejun profesionist, cu zâmbete de subrete de top la hotel, cu obligații nu cu mult peste ce te-ai angajat, ar trebui sa fie obișnuință. Altfel ce cauți pe aici.?? Frumos e Aradul în noiembrie cu frunza ruginie și bănci pustii….

    9
    0
  3. Vorbe, vorbe, vorbe…ca intotdeauna. Stiu ca sunt rau si imi pare rau de asta, nu e frumos sa lovesti cand echipa e cazuta, insa nu pot sa cautionez vorbele astea de Cismigiu.
    Intotdeauna jucatorii vor gresi pase, unele chiar simple, se intampla si la City si la alte echipe mari (si apropo, acea pasa gresita nu a fost numai a lui Stolnik, ci si a destinatarului pasei, care trebuia sa vina catre minge cu mai multa agilitate, doar trebuia sa faca fata unui presing agresiv al adversarului, se stia asta), insa asta nu inseamna ca antrenorul imediat sa transfere vina si presiune numai pe jucator (asa a facut inca dinaintea meciului). Cum adica sa schimbi un jucator pentru ca a gresit o pasa, fie ea chiar importanta (insa, am spus, e greseala si a primitorului pasei), in minutul 1 al meciului ? (La tenis, daca joci cu un jucator mai bun ca tine, normal ca gresesti mai mult din cauza ca adversarul iti da mereu mingi greu de returnat)
    Sa fie clar, iar antrenorul Rednic sa nu uite asta: intreaga responsabilitate sta pe antrenor, sa mai lase ca a gresit ala, ca altul l-a dezamagit !! Departe de mine sa-i cer capul antrenorului, insa nici sa accept acest permanent joc de a arunca vina doar in curtea jucatorilor. (Altfel, daca echipa e pregatita fizic si tactic si joaca un fotbal modern de miscare si presing, atunci nu se vor face atatea greseli, asta e ideea, nu sa tot transferi presiunea si vina pe ei)

    4
    0
    1. Am gresit si ma corectez: am revazut faza mai atent, vina pentru pasa gresita este numai a lui Stolnik.

      4
      0
    2. Cu toata stima si respectul adinc pe care il port lui Mircea Rednic inclin sa cred ca el ar trebuii sa-si asume in totalitate acest meci pierdut cu Otelul Galati.

      Dumitrascu nu are ce cauta in pozitia de fundas stinga, niciodata ! Dumitrascu a gresit la cel putin trei goluri din patru marcate de Otelul Galati.

      Cristian Mihai Petrisor a facut cel mai slab joc posibil de cind a debutat in Superliga pentru UTA, si el vinovat la cel putin trei goluri marcate de Otelul Galati. Oboseala isi spune cuvintul ! Cu certitudine, ar avea nevoie de o pauza de resetare pentru moment.

      Acelasi lucru valabil si pentru Fabry. Si el are mare nevoie de un pic de odihna.

      Trebuie sa recunosc ca m-a surprins declaratia lui Mircea Rednic, cum ca daca ar fi avut alte optiuni la indemina, l-ar fi schimbat pe Stolnic inca din minutul 1 ! Onesti fiind, trebuie sa admitem ca momentan, absolut toti jucatorii UTA-ei au o problema majora la pasele simple in regim de viteza spre coechipieri pozitionati la doar la 5-10-15 m unul de celalalt ! Sigur pentru un aparator este absolut nepermis sa greeasca astfel de pase inca din debutul partidei fiidca practic bagi echipa intr-o groapa de 0-2 din minutul 5 din care este foarte greu sa iesi pina la sfirsitul meciului. Eu unul continui sa cred in calitatile lui Stolnic, care inca odata a salvat un alt gol gata facut in acest meci, dupa cel salvat anterior in meciul cu Dinamo !

      1
      0
      1. Toti jucatorii au probleme majore la pasele simple in regim de viteza fiindca nu sunt antrenati fizic si tactic pentru asa ceva. Tot cu teama de a nu gresi (si pus pe lista neagra de Rednic la interviul de la sfarsitul meciului…iata efectul spalarii pe maini al antrenorul si transferul intregii responsabilitati catre jucatori) se joaca ca pe vremea lui Balint, demarcarile sunt limitate, previzibile, incete, fiecare face 2-3 atingeri pana paseaza, nu se fac demarcari ca sa ceri mingea, ci numai dupa ce s-a dat pasa, atunci alearga catre minge. Toti comentatorii tv (impreuna cu fanii) observa ca UTA nu stie sa atace, dezvolta actiuni ofensive incete si previzibile, jucam un fotbal desuet salvat doar de cate un meci reusit sau de cate o actiune mai mult individuala decat colectiva.
        Bine, nu e usor sa construiesti ceea ce a reusit Munteanu la Galati (sa vedem cat de constanti si consistenti vor fi in viitor, caci nu e usor sa mentii, acum au si prins un gazon perfect si teren mare, care nu a impietat asupra vitezei de joc, la Oradea eu cred ca ei nu puteau sa-si faca jocul chiar asa), e usor sa comentezi si sa faci observatii critice de afara, caci orice fotbal dinamic si in viteza se face numai daca stii sa antrenezi toate elementele constitutive, renunti la o stabilitate statica si iti asumi riscuri sa cazi intr-un haos dinamic si sa fii prins pe contre. Insa asta-i responsabilitatea si sarcina antrenorului, de aceea ei sunt „meseriasii”, asta-i farmecul fotbalului ca sa reusesti sa schimbi in spiritul vremii, sa implementezi noul, cateodata esuezi (si esti demis), alteori reusesti, incanti fanii si esti erou (daca are cineva timp si sursele de vizionare, sfatuiesc sa urmareasca ce a facut Bielsa cand a venit la Leeds United, foarte multa lume il adora si acum dupa plecare, a facut istorie).
        Altfel, eu cred ca majoritatea jucatorilor actuali ai UTA-ei pot juca fotbal dinamic si modern, insa pentru asta ar trebui o alta viziune si metode de antrenament la UTA, ceea ce nu exista momentan, de aceea este chiar inutil sa ne agitam ca de ce nu joaca UTA ca si Galatiul…asta avem acum, cu asta defilam, sa speram ca nu va iesi (asa) rau, poate vor veni si alte timpuri in care se va vorbi mai putin, mai putina caterinca si mai multa viziune si munca eficienta. Pana atunci tinem cu UTA asa cum este.

        1
        0
  4. Pe Stolnik il vad mai mult actor decat fotbalist si apropo la Oradea Capusa a salvat golul nu Stolnik iar pe Cristian Mihai nu vad de ce il fortam atat, la golul doi nici nu a avut bunavointa sa sara la cap la corner, Rares Pop este cu mult peste Cristi Mihai care daca ne uitam a gresit grav in mai multe randuri, cateva imi vin in minte : la Galati, la Craiova, acuma cu Otelul etc.

    2
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button