Cluburi polivalente

Gimnaștii arădeni au semnat șapte din cele opt medalii tricolore la Europenele de aerobic: Melissa Fărcuța, de patru ori campioană!După ce sâmbătă am contabilizat și în dreptul sportivilor arădeni titluri de campioni și vicecampioni europeni la gimnastică aerobică, cu Melissa Fărcuța, Maia Balogh și Alexandru Berbece medaliați cu aur alături de echipa de juniori a României, respectiv Darius Branda și Vlăduț Popa, argint alături de echipa tricoloră de seniori, astăzi am consemnat alte medalii prețioase în dreptul României la Europenele din Antalya (Turcia), cu gimnaști din Arad în prim-plan. Una din performerele delegației tricolore a fost arădeanca Melissa Fărcuța, de la CSM Arad, ea contribuind la toate cele patru titluri europene ale României! A devenit duminică triplă campioană europeană de junioare pe probe: la trio alături de Raisa Alexe și Emma Rotaru, ele formând România 2, la grup – alături de Alexandra Andrei, Raisa Alexe, Emma Rotaru și Maria Vrâncianu Panciu și la aerobic dance – alături de Alexandra Voicu, Maria Vrâncianu Panciu, Isabel Colioglu, Maria Dragomir, Bianca Cimpan, Alexandra Andrei și Maia Balogh, cea din urmă și ea legitimată la CSM Arad.CSM Arad, în top: Fărcuța – de trei ori aur în finalele pe probe, Maia Balogh a mai luat și ea un aur

Așadar, Melissa Fărcuța încheie Europenele cu un bilanț excelent, patru medalii de aur, iar Maia Balogh cu două medalii de aur. Alexandru Berbece, campion și el cu naționala de juniori, s-a clasat în cele două finale în care s-a calificat pe locul 7 la proba de pereche, cu Alexandra Andrei și pe 8 la individual masculin. A fost o muncă titanică, cu multe sacrificii pentru acești sportivi care au obținut aceste rezultate extraordinare. Dorința lor de a excela și de a deveni campioni europeni a devenit realitate! Antrenoarele lotului național de juniori sunt Cristiana Spînu și Mariana Mezei! Felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor care au contribuit la obținerea acestor rezultate, dar și părinților care au sprijinit și au susținut sportivii la acest Campionat European, spune antrenoarea de la CSM Arad, Elza Fărcuța, care e și o mamă împlinită, fiica sa, Melissa, făcând o competiție perfectă! Elza Fărcuța face echipă în staff-ul tehnic al CSM-ului cu Alexandra Cicirean, cele două antrenoare având meritul de a descoperi și a crește acești sportivi de top.

StudențiiPopa și Branda au urcat și ei pe podium în ultima zi

Ultima seară a Europenelor a fost rezervată seniorilor, iar CS Universitatea Arad a avut și ea reprezentanți pe podiumul continental. La trio, Mădălin Boldea, Vlăduț Popa (CSU Arad) și Antonio Surdu s-au clasat pe locul 6 în finală. La perechi mixte, Daria Mihaiu și Darius Branda (CSU Arad) au luat bronzul, urcând pe treapta a treia a podiumului, fiind devansaţi de reprezentanţii Bulgariei şi Italiei 2. O zecime a făcut diferenţa între aur şi argint în ultima finală a Europenelor. Locul al doilea și argint la aerobic dance pentru Sandra Dincă, Larisa Șuiu, Claudia Ristea, Daria Mihaiu, David Gavrilovici, Mădălin Boldea, Vlăduț Popa (CSU Arad) și Antonio Surdu. Gimnaştii români au fost devansaţi doar de Ungaria, iar pe locul al treilea s-a clasat Italia. Așadar, Vlăduț Popa și-a mai adăugat un argint în palmares, după cel de sâmbătă în competiția pe echipe a seniorilor, iar Branda un bronz, tot după argintul cu echipa. Cei doi gimnaști sunt pregătiți la club de antrenoarea Ramona Haidu.

Perspective excelente pentru viitoare medalii olimpice!

Delegaţia României va reveni în ţară luni 20 noiembrie, ora 19:50, pe aeroportul Henri Coandă, cu opt medalii câştigate: 4 de aur, toate având și semnătura arădencei Melissei Fărcuța, 3 de argint şi una de bronz. Practic, doar într-o finală, în proba de trio a seniorilor, unde România a cucerit medalia de argint, Aradul nu a avut reprezentant, în rest sportivii cluburilor CSM Arad și CS Universitatea Arad punându-și amprenta pe restul de șapte medalii! Iar gimnastica aerobică poate deveni în curând sport olimpic, cu mari șanse de a contabiliza cele mai importante medalii în dreptul sportivilor arădeni!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button