UTA Arad

UTA riscă să joace pe „orezărie” cu Hermannstadt și Voluntari, ce șanse sunt ca arădenii să revină la Arad cu Farul și U. Craiova?



UTA a decis să revină pe arena „Iuliu Bodola”, din Oradea, cel puțin pentru următoarele două meciuri considerate pe teren propriu. Adică cel cu FC Hermannstdat, de sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 14 și confruntarea decisivă pentru calificarea în sferturile Cupei României, de marți, 5 decembrie, de la ora 19.

La ceea ce s-a văzut cu ocazia partidei de acum două zile, dintre FC Bihor și Poli Timișoara, adică un teren trasnformat în „orezărie”, decizia nu pare prea inspirată. E adevărat că până la confruntarea dintre arădeni și sibieni, gazonul are timp să-și revină puțin, căci echipa orădeană își dispută ultimele meciuri ale anului în deplasare, dar – până la urmă – totul depinde de vreme. Dacă aceasta va fi ploioasă și se pare că va fi, terenul se va transforma rapid într-un „ogor” de genul celora cu care Aradul s-a făcut de râs în ultimele două ierni.

Pe de altă parte, Oțelul le-a dat arădenilor cu terenul în cap pe „biliardul” de la Sibiu, iar UTA a înregistrat minimul istoric ca și asistență la o partidă considerată acasă din istoria partidelor din Liga 1. Sigur, vorbim despre un meci disputat luni seara, la 300 de kilometri de Arad, pe când cu Hermannstadt se joacă sâmbătă la amiază. Doar că Mircea Rednic a spus din capul locului că nu-și dorește să se dueleze cu trupa lui Marius Măldărășanu chiar în casa ei și de aceea pare să-și asume riscul unui teren prost la Oradea.

Ce șanse sunt ca UTA să joace Arad cu Farul și U. Craiova?

În paralel, pe arena „Francisc Neuman” continuă lucrările pentru noul covor de iarbă, garantat Sport Fields, în schimbul a 12 milioane de lei. Instalația de degivrare a fost montată și testată, așa că se trece la etapa de acoperire a terenului cu nisip și cu un strat de zeolit. Vorbim despre un substrat ce conține minerale vitale pentru gazonul ce urmează să fie adus din Italia. Practic, plecarea rulourilor din Peninsulă spre Arad va fi, oarecum, punctul culminant al „operațiunii”, căci asta înseamnă că totul e pregătit pentru montarea sa. Marea miză ar fi disputarea meciurilor cu Farul (de pe 16 decembrie) și U. Craiova (de pe 20 decembrie), doar că nimeni nu se hazardează cu privire la acest lucru. Și, până la urmă, chiar cele trei zile dintre partidele menționate ar putea fi extrem de prețioase, așa că ceva șanse ar fi mai ales pentru disputa cu oltenii preluați de bulgarul Ivaylo Petev.

FOTO 1: Politehnica Timișoara (facebook)





3 comentarii

  1. Nu va faceti sperante , nu vom juca la arad pana in 2024 veti vedea ca nu vor fi gata lucrarile etc

    11
    5
    1. Lucrările vor fi gata , problema este ca nu se va putea juca pe noul covor atît de repede, îl vor strica ! Gazonul trebuie să stea cel puțin 3 săptămîni pt o prindere mai profundă a ierbii ! Dacă joci pe el atît de repede cum vrea Rednic îl face praf ! După întreruperea ,,turului și a celor 3 etape din retur atunci ar fi perfect să se joace pe el! E păcat să-l calce în picioare acum !

      10
      2
  2. Din pacate,eu zic sa nu ne imbatam cu apa rece….Un gazon nou,in timpul verii,cu ziua lunga si mult soare,plus irigare continua,are nevoie de 2-3 saptamani ca sa se „lege”,dupa ce a fost montat…(fara sa fie calcat)
    Ramane sa speram in minuni si ca ne putem intoarce acasa.Pe iarba verde de acasa..:-)

    16
    3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button