Baschet

Creșterea în joc a „galben-albastrelor”, insuficientă pentru evitarea primului eșec în LNBF: CSM Constanța – FCC UAV Arad 87-79





Seria pozitivă a FCC UAV Arad s-a oprit la patru victorii în Liga Națională de Baschet Feminin Getica. Restanța de la Constanța a fost adjudecată fără prea mari emoții de gazde, cu toate că diferența de scor și mai ales de joc nu a fost atât de mare precum în manșa secundă a turului inaugural din Cupă, din urmă cu aproape două luni. Tabela Salii de Sport „Simona Amânar” s-a oprit la 87-79 (22-15, 19-16, 24-22, 22-26).

La felul cum au decurs ostilitățile în marea parte a disputei s-ar spune că startul de meci a cântărit decisiv în stabilirea câștigătoarei. Formația de pe Litoral s-a dus rapid la 7-0 în special pe mâna austriecei Koizar, după care a început să joace și „galben-albastrele”, ziua excelentă a Andreei Mititelu văzându-se de…dimineață. Doar că experimentatele Irimia și Godri-Părău și-au dat și ele drumul la mână și CSM-ul avea să câștige la 7 puncte primul sfert: 22-15.

Vestea sfertului doi este că americanca Taylor Murray a adus calitate certă pentru echipa lui Popov, care funcționează destul de bine la construcție. La finalizare, în schimb, lucrurile nu stau la fel de bine, însă nici amfitrioanele nu au excelat la acest capitol în doua repriză mică. S-a marcat puțin și pentru cele două apărări au funcționat destul de bine. Mititelu a rămas constanta din prestația FCC UAv-ului, Easley sau Voica Nagy spunându-și și ele cuvântul.

Ceva mai mult spectacol după pauză, cu realizări frumoase de ambele părți. Murray, Voica-Nagy, Easley, Vitulova (mai bună la recuperare în această partidă) sau Mititelu s-au bătut toate cu pofta de puncte a Gabrielei Măginean, care a marcat din toate pozițiile, inclusiv de după linia de 6,75 metri. Fiindcă CSM-ul a câștigat toate cele trei sferuri, ultimele zece minute au început de la scorul de 65-53.

Mai mature și beneficiind și de avantajul terenului propriu, elevele lui Alexandru Olteanu au stat mai mereu între +8 și + 12, cu toate că americancele Murray și Easley au apăsat pe accelerator și și-au ținut cumva echipa în joc. Andreea Mititelu a încununat și ea evoluția foarte bună cu un „covrig” de toată frumusețea, care a și scris concluzia meciului:  87-79.

Până la urmă, calculele hârtiei au fost respectate, însă creșterea din jocul Aradului e evidentă. Marea problemă este că asta nu ar putea ajunge în următoarea partidă, una și mai grea, pe terenul mutiplei campioane, Sepsi Sfântu Gheorghe. Confruntarea din „Sepsi Arena” va avea loc sâmbătă, de la ora 19.

Formații și marcatoare:

CSM Constanța: Mărginean 27 (3×3), Zivkovic 14 (1×3), Părău 14, Koizar 7, Irimia 7, Podar 3, Croitoru 1. Au mai jucat: Ghizilă, Vaida, B. Fota. Antrenor: Emilian Olteanu

FCC UAV Arad: Mititelu 20 (3×3), Easley 20 (1×3), Murray 17 (1×3), Vitulova 9, Voica-Nagy 7, Biszak 2, Ghiță 2, Fleșer 2, Cucu. Antrenor: Miroslav Popov

Arbitri: Michael Nicoară (București), Alexandru Stamate (Ploiești), Cristina Anuței (București)

Comisar FRB: Anton Cuțov (Tulcea)

FOTO: CSM Constanța Baschet (facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button