Superliga

SuperLiga, etapa a 18-a: Neamțul Storck câștigă duelul cu croatul Kopic, antrenorii aflați la debutul în fotbalul românesc!





Vineri

FC Voluntari – Petrolul Ploiești 0-0

Echipa lui Ilie Poenaru și Marin Dună a avut destule ocazii să câștige meciul de pe „Anghel Iordănescu” cu Petrolul Ploiești, dar au trebuit să se mulțumească cu remiza. Doru Andrei și Armaș au avut fiecare câte două ocazii, dar Dumiter și Rață au ratat și ei din poziții bune, în timp ce dincolo Grozav a avut singura șansă mare de a marcat pentru Petrolul. Ambele echipe au avut câte un eliminat, iar ilfovenii l-au pierdut și pe Dumiter, poate cel mai în formă fotbalist al echipei, pentru o accidentare destul de gravă la gleznă. FC Voluntari își joacă accesul în turul următor al Cupei României marți seara contra UTA-ei, la Oradea.

Politehnica Iași – Farul Constanța 2-3

Un nou meci nebun la Iași, după remiza lui Poli (3-3) cu CFR Cluj. De această dată, elevii lui Leo Grozav au pierdut toate punctele în compania campioanei Farul, care  – însă – a tremurat pe final, după ce a avut 3-0 pe tabelă. Pe lista marcatorilor pentru moldoveni a apărut pentru a cincea oară în aceste sezon și ex. utistul Alin Roman, dar echipa lui Gică Hagi a scăpat – în sfârșit – în câștigătoare după 7 partide consecutive fără victorie. „Marinarii” au urcat lângă Hermannstadt, la cota 25 de puncte, pe locul 6, dar – evident – sibienii au de jucat încă cu UTA în runda cu numărul 18.

Sâmbătă

UTA Arad – FC Hermannstadt  2-0

Arădenii s-au acomodat mai bine condițiilor de joc grele de la Oradea și au încheiat invincibilitatea celor de la Hermannstadt, care dura din 4 august. Inclusiv Marius Măldărășanu a recunoscut superioritatea teamului de pe Mureș, care s-a jucat cu ocaziile, prin Pop (două bare), Omondi și Luckassen, înainte ca același Luckassen să dezghețe tabela, după care să marcheze și Mivoschi al patrulea său gol la UTA. După ultimul fluier, echipa lui Rednic ajunge la doar trei puncte de formația sibiană, aflată (încă) pe ultimul loc de play-off.

FC Botoșani – FC Rapid 1923 0-0

Giuleștenii par în pierdere de turație după a treia etapă la rând fără victorie în SuperLigă. Remiza albă de pe terenul „lanternei” din Botoșani e chiar un rezultat bun la ce ocazii au avut moldovenii. Pe de altă parte, Soni a reușit să marcheze în contul trupei lui Bergodi, însă VAR-ul a văzut hențul comis de atacantul camerunez și a anulat reușita. Nu numai că a pierdut șansa să treacă pe locul 2, în locul CFR-ului, ci Rapidul a fost depășită pe locul 3 de U. Craiova.

Universitatea Craiova – CFR 1907 Cluj 1-0

Și mai adâncă pare a fi criza CFR-ului, care ajunge la patru meciuri fără victorie, dintre care două înfrângeri. Ultima a sosit sâmbătă seară, pe „Ion Oblemenco”, deși „feroviarii” au făcut un meci solid și ar fi meritat să conducă. Grecul Tachtsidis a fost ghinionistul partidei cu cele două bare lovite, dar un atac la limita eliminării al lui Screciu. Oaspeții au avut și un gol anulat, în dreptul lui Avounou, iar reușita de trei puncte a oltenilor a venit în minutul 90, de la bosniacul Koljic, care l-a învins pe Sava cu un șut puternic cu stângul din 12 metri.

Duminică

Universitatea Cluj – FCU Craiova 1948   2-1 

„Șepcile” roșii au profitat de înfrângerea lui Hermannstadt în fața UTA-ei și a ajuns pe locul 6, de play-off, după succesul intern cu Craiova lui Mititelu. Atacanții Stoica și Popa au fost oamenii victoriei ai echipei lui Ovidiu Sabău, ultimul înscriid spectaculos, din întoarcere, cu un adversar în spate. Reușita lui Bahassa a fost una dintre puținele realizări ofensive ale oltenilor, U. Cluj mai având și alte ocazii, inclusiv o bară, prin Doukoure.

FCSB – Oțelul Galați   0-2

Seară magică pentru Oțelul pe Arena Națională, pentru una dintre marile surprize ale campionatului. Ca și pe UTA, la Sibiu, echipa lui Dorinel Munteanu a luat-o tare pe FCSB, cu pressing avansat, iar golul de 0-1 s-a născut repede, la o recuperare a lui Teles în careul lui Târnovanu în fața lui Ov. Popescu. Liderul SuperLigii a avut ocazii de egalare, dar Șut și Miculescu au fost hipnotizați de Dur-Bozoancă. Italianul Cisotti a făcut 0-2 pe o contră rapidă și meciul practic era gata, căci Oțelul face din pregătirea sa fizică aur. Coman l-a păcălit pe Bârsan să-i dea al doilea cartonaș galben pentru a nu juca în Cupă, dar să fie în teren în derby-ul de la Cluj, cu CFR. Marea câștigătoare a etapei pare U. Craiova, care ajunge pe podium și se apropie la 5 puncte de echipa lui Becali.

Luni

Sepsi OSK Sf. Gheorghe  – Dinamo București 2-1

Duelul antrenorilor debutanți în SuperLigă a fost câștigat de neamțul Bernd Storck, în fața croatului Zeljko Kopic. Sepsi a adâncit și mai mult criza lui Dinamo, după „dubla” lui Ștefănescu. Prima reușită a „mijlocașului de buzunar” chiar a fost o „bijuterie” preluare din alergare și lob elegant din 15 metri: bară-gol. Ghezali a aprins speranța pentru „câini” în debutul reprizei secunde, dar ocazia reprizei secunde i-a aparținut lui Safranko, care a ratat incredibil din 6 metri cu toată poarta în față. După ce a câștigat sâmbătă, UTA a pierdut două locuri până la finalul etapei, după victoriile celor de la Oțelul și Sepsi cu marile rivale bucureștene.

Vineri, 1 decembrie

FC Voluntari – Petrolul Ploiești 0-0

Cartonașe roșii: Matricardi 88 (Voluntari) / Diomande 77 (Petrolul)

rezumat video

Politehnica Iași – Farul Constanța 2-3

Harrison 56, Roman 64 / Budescu 10, Rivaldihno 16, Munteanu 45+8

rezumat video

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Sâmbătă, 2 decembrie

UTA Arad – FC Hermannstadt  2-0

Luckassen 79, Micovschi 82

rezumat video

Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu Hermannstadt!

FC Botoșani – FC Rapid 1923 0-0

rezumat video

Universitatea Craiova – CFR 1907 Cluj 1-0

Koljic 90

rezumat video

Duminică, 3 decembrie

Universitatea Cluj – FCU Craiova 1948   2-1 

Stoica 19, P. Popa 53 / Bahassa 38

rezumat video

FCSB – Oțelul Galați   0-2

/ Teles 7, Cisotti 64

Cartonaș roșu: Coman 96 (FCSB)

rezumat video

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Luni, 4 decembrie

Sepsi OSK Sf. Gheorghe  – Dinamo București 2-1

Ștefănescu 11, 30 / Ghezali 51

rezumat video

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Clasament

 

Etapele următoare:

Etapa a 19-a

Vineri, 8 decembrie

Ora 19.00 Politehnica Iași – UTA Arad

Sâmbătă, 9 decembrie

Ora 20.00 FC Rapid 1923 – FC Voluntari

Duminică, 10 decembrie

Ora 14.00 FC Hermannstadt – Universitatea Craiova

Ora 17.00 Farul Constanța – Petrolul Ploiești

Ora 20.00 CFR 1907 Cluj – FCSB

Luni, 11 decembrie

Ora 17.30 FCU Craiova 1948 – FC Botoșani

Ora 20.30 Dinamo București – Universitatea Cluj

Marți, 12 decembrie

Ora 17.00 Oțelul Galați – Sepsi Sf. Gheorghe

NOTĂ Sunt meciuri în Cupa României care trebuie să se joace în aceeași zi. E o situație nemaiîntâlnită până acum, care impune necesitatea de a se juca simultan toate meciurile din fiecare grupă. Din aceasta cauză, nu am putut programa decât un meci vineri și unul sâmbătă. Am ținut cont ca Oțelul și Sepsi OSK să aibă timp de recuperare până la ultima etapă (intermediară) din 2023.

Etapa a 20-a

Vineri, 15 decembrie

Ora 17.30 FC Voluntari – FCU Craiova 1948

Ora 20.30 Petrolul Ploiești – FC Rapid 1923

Sâmbătă, 16 decembrie

Ora 14.00 UTA Arad – Farul Constanța

Ora 17.00 Universitatea Craiova – Politehnica Iași

Ora 20.00 FCSB – FC Hermannstadt

Duminică, 17 decembrie

Ora 15.00 Universitatea Cluj – Oțelul Galați

Ora 21.00 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – CFR 1907 Cluj

Luni, 18 decembrie

Ora 20.00 FC Botoșani – Dinamo București

Etapa a 21-a

Marți, 19 decembrie

Ora 17.30 FCU Craiova 1948 – Petrolul Ploiești

Ora 20.30 Politehnica Iași – FCSB

Miercuri, 20 decembrie

Ora 17.30 UTA Arad – Universitatea Craiova

Ora 20.30 Farul Constanța – FC Rapid 1923

Joi, 21 decembrie

Ora 17.30 FC Hermannstadt – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Ora 20.30 CFR 1907 Cluj – Universitatea Cluj

Vineri, 22 decembrie

Ora 17.30 Oțelul Galați – FC Botoșani

Ora 20.30 Dinamo București – FC Voluntari

FOTO: prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button