Baschet

Baschetbalistele de la FCC UAV Arad se antrenează și în ultima zi a anului, pe 6 ianuarie au meci oficial! Ciotir – out cel puțin o lună





Odată cu runda disputată înaintea Crăciunului cortina a coborât peste turul sezonului regular al Ligii Naționale de Baschet Feminin Getica. Nu avem o campioană de toamnă, pentru simplul fapt că derby-ul CSM Constanța – Sepsi Sfântu Gheorghe a fost reprogramat și cele două echipe au numărul de puncte al FCC UAV Arad (12), formația de pe locul 3.

Iar teamul pregătit de Miroslav Popov este cel care sparge primul gheața pentru sportul arădean în 2024. „Galben-albastrele” încep returul pe 6 ianuarie, într-o zi de sâmbătă, începând cu ora 18, în fața Universității Cluj. Fetele de pe Someș sunt imediat în spatele arădencelor, pe locul 4 și se anunță o partidă complicată pentru gazdele din Sala Sporturilor Victoria. Iar meciul este tratat extrem de serios de tehnicianul sârv al FCC UAV, care în seara zilei de 27 decemebrie a condus primul antrenament de după zilele libere de Crăciun. „Stranierele” Murray și Vitulova au ajuns la Arad cu o zi întârziere, în timp ce Andie Easley a petrecut Crăciunul la Târgu Jiu cu soțul său, tot americat, tot baschetbalist și tot conducător de joc. Dimitrius Paul Underwood evoluează cu succes pentru formația olteană, fiind MVP-ul ultimei partide disputată în LNBF, cu nu mai puțin de 26 de puncte marcate și 5 assisturi.

FCC UAV Arad e în căutarea unui pivot, mai ales după accidentarea lui Ciotir

Înainte de Crăciun, Miroslav Popov și-a obținut și viza, el încadrându-se până acum în cele 90 zile legale în care nu a avut nevoie de așa ceva pentru munci în România. Pentru cel 4-5 săptămâni, sârbul va avea o problemă deloc neglijabilă de efectiv. Anamaria Ciotir s-a accidentat la gambă în meciul cu echipa din Târgu Mureș pe un post oricum deficiar la FCC UAV Arad, cel de pivot. Conducerea clubului studiază de săptămâni bune piața, dar deocamdată nu a găsit nimic conform standardelor. „Căutarea nu e deloc simplă. Avem nevoie de un pivot bun, care să facă diferența, din Europa, la un preț pe care ni-l putem permite, care să fie și liber de contract. Avem antenele ridicate, întrebăm în stânga și dreapta, dar încă nu avem nimic pe listă”, a spus președintele grupării „galben-albastre”, Marcel Urban.

Baschetbalistele Aradului au programat antrenament și duminică, în ultima zi a anului, singura zi liberă fiind cea de 1 ianuarie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button