UTA Arad

Apostu nu îi rămâne dator lui Rednic în 2023: „E simplu, cred că rezultatele ne judecă pe toți în viața asta”







În anul ce se încheie, UTA nu a mai făcut marea parte a transferurilor prin Bogdan Apostu, ci a mers, în principiu, pe mâna lui Mircea Rednic. Experimentatul tehnician l-a înlocuit în luna aprilie pe banca „roș-albă” pe Laszlo Balint și el unul dintre antrenorii reprezentanți de Apostu și în unele intervenții publice „Puriul” chiar a trimis săgeți către precedesorul său și impresarul hunedorean legat de calitatea fotbalistică și morală a jucătorilor aduși.


Adevărata „revoluție” a fost făcută în vară, când mulți dintre fotbaliștii reprezentați de Bogdan Apostu au plecat de la Arad și au mai venit doar doi, italianul Cooper și grecul Stroungis. Ultimul a jucat un singur meci, după care i s-a descoperit probleme la inimă, iar puternicul „vârf” a fost criticat deseori, iar acum este pus și el pe lista posibilelor plecări. Apoi, pe la jumătatea turului, Mircea Rednic l-a atacat fără perdea pe Apostu, amenințându-l cu „concedierea” de la Corvinul dacă dă el un telefon…


Într-un interviu dat pentru colegii de la iamsport.ro, Bogdan Apostu a ajuns din nou și la acel episod, dar întrebarea inițială a fost legată de numărul mare de jucători pe care UTA îl schimbă în acest sezon. „Se știe că domnul Meszar atunci când face un proiect cu cineva îi dă credibilitate, libertate acelei persoane”, iar reporterul adaugă: ”Adică lui Rednic” și răspunsul impresarului a fost: „Bineînțeles, se știe cine a făcut lucrul acesta și mă rog…Mai departe, voi vedeți lucrurile astea. Dacă voi vedeți că UTA a avut o creștere fabuloasă anul ăsta după ce a schimbat 30 de jucători înseamnă că au avut dreptate ei și nu eu. E simplu, cred că rezultatele ne judecă pe toți în viața asta, întotdeauna. ”

Apoi, Apostu s-a referit la războiul declarațiiilor cu antrenorul UTA-ei: „Mereu o să-mi apăr jucătorii și o să-mi apăr meseria mea și sunt corect. Am fost atacat și doar am răspuns unor atacuri, după care lucrurile au escaladat cumva, dar nu din cauza mea. Eu am fost cu bun simț și am explicat. S-au spus unele neadevăruri, hai să nu spun minciuni, ca să nu mai lovesc în cineva. Am fost atacat într-un mod urât, murdar, suburban, nici nu am cuvinte. Evident că nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla nimic și nu va putea nimeni să dea nici un telefon să mă dea pe mine afară de pe nicăieri, dar principiul și felul în care s-a exprimat a fost deranjant”.

Care sunt diferențele?



Până la urmă și în anii în care campania de achiziții era orchestrată de Bogdan Apostu și Laszlo Balint, numărul de jucători schimbați în perioadele de transferuri era ridicat, în medie 8-9 jucători plecați și cam tot atâția veniți, dar – într-adevăr – cifrele din acest sezon le bat pe precedentele. În ceea ce privește rezultatele, respectiv numărul de puncte obținute de UTA în precedentele sezoane în Superligă după 21 de etape acestea au fost: 27 (în sezoanele 2020-2021 – locul 8 și 2021-2022- locul 9), respectiv 19 (în sezonul 2022-2023 – locul 15, penultimul), când – însă – cel care a antrenat echipa între rundele 1-16 a fost Ilie Poenaru, antrenor pentru care nu a girat Apostu. Acum, după 21 de etape, „Bătrâna Doamnă” a strâns 24 de puncte și este pe locul 12. Într-adevăr, se mai pune problema și de costuri, respectiv bugetul salarial, doar că s-ar putea ca erorile Markov, Vucenovic, Holst, Leidsman, Marku sau Roganovic să fie plătite mai scump sau cel puțin să ajungem cam tot pe acolo când se trage linia.

4 comentarii

  1. Deși diferite ca opțiuni ambele curente au avut și părți comune. Apostu avea și el jucători acceptabili, unii greu de acceptat ca preț. Adevărul ca pe la mijlocul celor patru sezoane, s-a cam aruncat cu banii. Nu ca am fi făcut mai mult, dar plapuma financiara a devenit un pled scurt și transparent. A contat și conducerile tehnice. Pierzătoare și fără ieșire tehnica. La Rednic cu revoluție încă în vigoare, s-a văzut, chiar dacă inconstant, un joc pe care îl dorim. Asta cu numărul schimbărilor, observați ca la echipele din primele locuri, transferuri se fac și in timpul campionatului. La Rednic, e în voga speranța, și tot e ceva. Sigur ca rămâne regretabila ieșirea la Apostu.

    30
    3
    1. domnul(cu d mic ca nu merita ) Apostu este tare si mare ca îi iese afacerea cu Corvinul dar sa nu uite c este doar in Liga a II-a , el sa vorbeasca cind va promova in Liga 1 ! Atunci să-și aducă jucători de valoare sa vedem dacă are , ca la UTA au venit doar resturi !

      23
      9
  2. un copil APOSTU…minte mică, nu a adus niciodată plus valoare echipei UTA!!!!, DOAR CEVA MEDIOCRU….adică se poate fără el, lăudăros…..dar minte mică…cam atât….drum bun….și lasăne cu jucătorii tăi bombă…

    1
    1
  3. și dacă ar fi greșit MISTER REDNIC, TREBUIE SĂ AI DECENȚA SĂ TACI!!! sau să treci cu vederea, nu să vorbești tu apostol, care nu ai adus plus valoare echipei UTA!!! clar..și punct!

    1
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button