Superliga

Roger jr. se întoarce în SuperLigă la U. Cluj, fostul utist a mai fost ofertat și de Dinamo!





Universitatea Cluj încheie anul 2023 cu două transferuri din Brazilia. După fundașul Thalisson Kelven, „șepcile roșii” au anunțat cu trei ore înainte de Revelion și revenirea în SuperLigă a lui Roger Junio Rodrigues Ferreira (27 de ani). Polivalentul mijlocaș mai jucase la UTA (între ianuarie 2021 și februarie 2022, dar și în partea secundă a stagiunii trecute) și la CFR Cluj timp de un an, februarie 2022 – februarie 2023. În vară, arabii Al Taraji îi plăteau 50 de mii de euro UTA-ei pentru transferul lui Roger, care – însă – după doar patru luni în liga secundă arabă a câștigat un proces la FIFA pentru justă cauză. S-a ales cu 200 de mii de euro compensații, dar a și devenit liber de contract.

De câteva săptămâni, presa centrală a scris că braziluanul este intens curtat de Dinamo, dar în această seară a venit anunțul oficial al lui ”U”, pe pagina de facebook: ”FC Universitatea Cluj a bifat al doilea transfer al iernii. Roger Junio Rodrigues Ferreira (27 de ani) este noul jucator al echipei noastre. Mijlocasul ofensiv brazilian are în palmares doua titluri de campion in Letonia si unul în România, dar si peste 80 de meciuri in Superliga”.

În cele 17 luni petrecute în tricoul UTA-ei, Roger a bifat 69 de prezențe în tricoul „roș-alb” și a strâns 11 goluri. În februarie 2022, CFR Cluj le plătea arădenilor 75 de mii de euro pentru ca fotbalistul să vină mai repede sub comanda lui Dan Petrescu, fără să fie folosit prea mult în sezonul în care formația din Gruia câștiga al 8-lea său titlu de campioană din istorie. În prima parte a sezonului 2022-2023, brazilianul a fost reintegrat în lot de Petrescu, jucând printre altele și în 5 partide din grupele UEFA Conference League. În luna ianuarie a acestui an, Roger jr. și-a denunțat unilateral contractul cu CFR pentru că a fost scos de pe lista LPF și a și obținut compensații de 140 de mii de euro înainte de a se întoarce sub comanda lui Laszlo Balint la UTA.

Bogdan Apostu, impresarul fotbalistului, susține că a avut un  rol important în intermedierea transferului. „După ce a reziliat contractul în Arabia Saudită, unde – într-adevăr – a mers pentru bani mulți, Roger a ales să se întoarcă în România. Aici a avut mai multe oferte, iar cea de la U. Cluj a fost cea mai convingătoare, fiindcă e echipa ce-i poate ooferi cele mai bune condiții pentru a se lupta cu șanse reale la obiective importante. Am jucat și eu acolo, știu ce înseamnă U. pentru Cluj și fotbalul românesc și l-am sfătuit și eu să aleagă așa. Roger joacă trei-patru poziții diferite și lucrând și eu cu Neluțu Sabău știu ce ar vrea de la el, iar în cel mai scurt timp va deveni unul dintre cei mai apreciați jucători ai echipei din Cluj”, a spus Apostu.

După ce a început fotbalul în Brazilia la Vila Nova și a mai jucat în țara natală la Botafogo PB, Goiânia și Atlético Clube Goianiense, Roger a făcut trecerea în fotbalul european în 2018. La începutul sezonului 2018/2019 a ajuns în Albania, fiind unul dintre principalii marcatori din campionat. Primele trofee le-a cucerit în Letonia alături de FC Riga, câștigând campionatul în 2019 și 2020. A evoluat timp de un an și jumătate pentru Riga, bifând 40 de partide, șapte goluri marcate și cinci assist-uri.

2 comentarii

  1. U Cluj devine o nuca tare in campionat. Noi doar visam sa ajungem acolo sus. E de inteles alegerea lui Roger, desi ca atmosfera va regreta tot timpul despartirea de UTA. Insa, a cam umflat buzunarul cu procesele castigate. Ii urez bafta si cand expira contractul poate ne mai aduce aminte..?

    13
    2
  2. Roger sau cavalerul tristei figuri. Nu personajul lui Cervantes. Trista figura pe unde a fost. Niciodată nu stătea locului să-i pui un calificativ cuprinzător. Îl avem în minte alergând. Nu e un defect, fără realizări, nici calitate. La început te feliciți, apoi rezerva și despărțirea. Poate ăștia de la Cluj sa dețină vreo arta, în speță Sabau, și sa citească în profunzime și răbdare ce e de fapt valoarea lui Roger. Poate. E nevoie de jucători la UTA, cu randament palpabil și constant. Nu e timp de descifrat tipi de genul lui Roger. Cei drept purtător de blazon al unui fotbal de elita.

    18
    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button