Fotbal feminin

Academia UTA pune preț și pe fotbalul feminin, elevele lui Mărcuș și Calalb vor să promoveze în Liga 2 și anunță primele achiziții!





În anul în care AC Piroș Security s-a retras din Liga 1, ștafeta în fotbalul femin arădean a fost preluată de Academia UTA. Impulsul l-a dat Federația Română de Fotbal prin impunerea cluburilor din SuperLigă să aibă cel puțin o echipă de senioare și două de junioare. Gruparea „roș-albă” avea și varianta să-și „închirieze” formațiile, așa cum au făcut și alte competitoare din elită, între care și CFR Cluj, care joacă în seria arădencelor cu fetele de la Baia Mare, dar a dorit să facă lucrurile ca la carte.

Păcurar: „Le creăm fetelor condițiile pe care le au și echipele de băieți ale Academiei”

Prin urmare, UTA are echipă în seria 1 a Ligii a III-a, unde e și lider cu 19 puncte și mai are în față la primăvară un tur pentru a rămâne acolo și a urca în eșalonul secund. Junioarele U15 activează în seria a 4-a a Ligii Elitelor, unde sunt ultimele fără niciun punct după 7 etape, în timp ce fotbalistele sub 13 ani activează în Campionatul Național. „Am decis să le creăm și fetelor condițiile pe care le au și echipele de băieți ale Academiei. Echipa din Liga a 3-a a avut deplasări și înainte cu o zi la meciuri, am dotat toate grupele cu echipamente, mingi, iar baremurile sunt baremuri. Așa, la un simplu calcul, echipele feminine ne costă undeva între 50 și 75 de mii de euro pe an și – probabil – cheltuielile vor crește dacă echipa de senioare va promova în Liga 2. O vom susține cu tot ceea ce putem să-și îndeplinească obiectivul fixat în vestiar, căci, altfel, noi nu le-am impus promovarea. Profesorul Daniel Mărcuș este cel care gestionează secția de fotbal feminin, în strânsă colaborare cu Valentina Calalb, antrenoarea senioarelor, Dumitru Buruiană și Laura Mihăieș. Aceasta din urmă se ocupă de echipa sub 11 ani care este în formare. Acum rămâne de văzut dacă va reveni în club și Eliza Bozian, care este în concediu post natal, dar mai multe vom știi în februarie probabil”, a spus Cristian Păcurar, directorul Academiei UTA.

Calalb: „Ne-am fixat ca obiectiv promovarea”

Campionatul Ligii a 3-a se va relua în martie, iar „roș-albele” se vor reuni în februarie pentru a pregăti sprintul final spre promovare. „Din această iarnă le vom avea sută la dispoziție pe fetele de la Piroș, Eli Bozian, Carla Kugler și Andrada Jarnea, dar și trei fete noi. În primul rând este vorba despre Diana Gomoi, mijlocaș polivalent crescut de Crișul Chișineu Criș, care a jucat și pentru Olimpic Star Cluj. Tot la mijloc vine și Cătălina Ciobanu, dar și atacantul Alissya Roman, care – zicem noi – ne vor ajuta sută la sută să ne luptăm pentru promovare. Acesta este obiectivul pe care ni l-am fixat chiar noi și vom face totul să-l îndeplinim”, spune Valentina Calalb, antrenor și portar al fetelor de la UTA.

Clasamentul seriei 1 a Ligii a III-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button