Baschet

Bianca Voica – Nagy, despre cheia succesului din derby-ul de podium FCC UAV Arad – U. Cluj: „Apărarea a făcut diferența”

O singură repriză, prima, a fost echilibrat derby-ul pentru locul 3 în Liga Națională de Baschet Feminin. După 34-31 la pauza mare, FCC UAV Arad a s-a distanțat treptat pe tabelă în fața clujencelor de la Universitatea, care – practic – stau în trei-patru jucătoare, iar când acestea încep să obosească lucrurile devin clare.

Uiuiu: „Am început să cedăm în sfertul 3, poate din cauza oboselii”

Elisabeth Pavel a fost MVP-ul oaspetelor, în timp ce cealaltă jucătoare care a îmbrăcat maioul „galben-albastru” în trecut, Alexandra Uiuiu nu a prins o seară grozavă. „Mă bucur mereu să fiu aici, îmi aduce aminte de vremurile adolescenței mele, să zic așa. Mă simt bine în sala asta, mă simt acasă, sincer. Nu aș știi să îmi explic acum la cald înfrângerea, cred că am început să cedăm în sfertul 3, poate din cauza oboselii, poate o mică lipsă de concentrare. Cert e că astăzi ele au fost mai bune și de abia aștept meciul următor să demonstrăm contrariul”, a spus baschetbalista ajunsă la 34 de ani.

Voica-Nagy: „Personal cred că puteam să joc și mai bine”

Ca și Uiuiu, Bianca Voica – Nagy, extrema FCC UAV Arad și-a trecut 6 puncte în contul echipei sale, fiind cea mai bună marcatoare româncă a gazdelor. „Nu a fost un meci foarte ușor, însă ne-am pregătit foarte bine, ne-am dorit victoria și drept dovadă am și câștigat. Tot ce am plănuit și am vrut să punem în practică am pus și se vede și pe tabelă acest lucru. Cred că diferența a făcut-o apărarea noastră agresivă și faptul că la un moment dat noi, când nu am mai avut soluții pentru atac, apărarea ne-a ajutat foarte mult. Personal cred că puteam să joc și mai bine, am încercat să fac la fel de bine ambele faze și poate nu mi-a reușit tot timpul”, afirmă jucătoarea care pe 4 ianuarie a împlinit 33 de ani.

Trei echipe cu 14 puncte, dar Sepsi și CSM Constanța mai au de jucat meciul direct

Tot ieri, în cadrul rundei inaugurale a returului sezonului regular al LNBF s-au mai înregistrat rezultatele: CSU Olimpia Brașov – Rapid București 73-77, CSM Târgoviște – CSM CSU Constanța 70-79 și ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe – CSM Targu Mureș 108 – 52. Trei echipe au strâns 14 puncte în fruntea clasamentului, respectiv Sepsi Sfântu Gheorghe, CSM CSU Constanța și FCC UAV Arad, dar trupa de pe Mureș are un meci mai mult disputat, în timp ce primele două clasate mai au de disputat meciul direct, pe Litoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button