UTA Arad

João Pedro a luat tricoul lui Carp, cu cine își joacă portughezul postul la mijlocul terenului?





Mircea Rednic a renunțat la doi mijlocași centrali și a adus alți doi. În locurile lui Cătălin Carp și Frederik Holst au sosit alți doi fotbaliști străini, uruguayanul Ariel Lopez și portughezul João Pedro.

Sud-americanul a debutat deja în „alb-roșu” chiar cu o ratare mare pe „Arena Națională”, la scorul de 0-0 cu FCSB, în timp ce fotbalistul lusitan a ajuns aseară la Arad și astăzi a făcut primul antrenament la noua sa echipă. Înainte de a ajunge cu colegii săi pe „ICRTI”, Pedro a semnat contractul ce-l leagă de „Bătrâna Doamnă” până în vară, cu opțiune de prelungire din partea clubului și și-a ales tricoul cu numărul 8.

Acesta i-a aparținut lui Carp, prima rezervă a lui Rednic la mijlocul terenului. Cel puțin deocamdată, acesta pare să fie statutul portughezului care a fost coleg cu Zlatan Ibrahimovic sau Ashley Cole în MLS, la Los Angeles Galaxy, atâta timp cât Mircea Rednic a recunoscut că pe Lopez îl ia în calcule și pentru postul de fundaș central după plecarea lui Stroungis.

Crescut de Vitoria Guimaraes, João Pedro a debutat la seniori pentru echipa secundă a clubului, iar între 2014 și 2017 a jucat la prima echipă. În 2017 s-a transferat în MLS, la Los Angeles Galaxy, unde a petrecut un an și jumătate. A aparținut de formația de peste Ocean până în 2020, de unde a fost împrumutat de două ori, mai întâi în Grecia, la Apollon Smyrnis, iar apoi în țara natală, la Tondela. În ianuarie 2020, mijlocașul a semnat definitiv cu Tondela, club la care a petrecut doi ani și jumătate, iar în vara lui 2022 a rămas liber de contract după ce echipa a retrogradat în divizia secundă portugheză. Timp de șase luni nu a avut echipă, iar în ianuarie 2023 a semnat cu prim-divizionara Chaves, pentru care a evoluat până la începutul acestui an. În prima parte a acestui sezon a adunat doar 403 de minute în 13 partide.

În total, João Pedro a strâns 154 de prezențe în prima ligă portugheză, marcând 19 goluri și oferind șase pase decisive, iar în divizia secundă are trei goluri și un assist în 95 de meciuri. În MLS a marcat o singură dată și a oferit două assist-uri în 31 de partide. Portughezul e cotat la 400 de mii de euro pe transfermarkt.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button