Stranieri aradeniUTA Arad

Arădenii Iurasciuc și Melniciuc încearcă să prindă ultimul tren la naționala U19, spre Turul de Elită





În perioada 4-7 februarie se va organiza o acțiune de selecție în rândul jucătorilor născuți începând cu 1 ianuarie 2005, coordonată de selecționerul Adrian Dulcea. Acțiunea se va desfășura la Centrul Național de Fotbal Buftea, aceasta urmând să se încheie cu un meci amical împotriva formației Progresul Spartac din Liga 2, programat miercuri, 7 februarie, de la ora 11:00.

Selecționerul a convocat și doi jucători arădeni pentru această acțiune, pe fundașul Darius Iurasciuc, de la UTA și pe atacantul Alexandru Melniciuc, împrumutat de Universitatea Craiova în Liga a II-a, la CS Tunari.

Evident, Adrian Dulcea are ideile clare cu privire la o mare parte dintre jucătorii pe care îi va convoca la Turul de Elită, ultima etapă a calificărilor înainte de turneul final EURO 2024. Printre aceștia se află și utistul Rareș Pop, care rămâne la Arad să-și dispute etapă de etapă un tricou de titular la UTA cu Cristian Mihai. În cărți se mai afla și Fabiano Duarte Cibi, dar „închizătorul” împrumutat de UTA la Dumbrăvița este accidentat destul de grav.

Lotul convocat pentru această acțiune:

Portari: Patrik Kis (ACS Târgu Mureș), Andrei Jercălău (ACS Petrolul 52), Eduard Chioveanu (CS Afumați)

Fundași: Luca Stancu (AFC Câmpulung Muscel 2022), Leonardo Ferroni (Genoa / Italia), Darius Iurasciuc (UTA Arad), Robert Bădescu (FC Rapid 1923), Luca Pătrășcoiu (Agricola Borcea), Denis Benga (Universitatea Craiova), Răzvan Călugăr (Universitatea Cluj)

Mijlocași: Victor Stancovici (FC Unirea Dej), Matei Marin (CSA Steaua), Cosmin Costea (CS Tunari), Mario Bobea (Sheffield Wednesday / Anglia), Andrei Ciobanu (Valenciennes / Franța), Andrei Mihăilă (Metaloglobus București), Giovani Ghimfus (Concordia Chiajna), Miguel Constantinescu (Vizela FC / Portugalia), David Păcuraru (Farul Constanța), Iulian Cărăușu (FC Botoșani), Alexandru Ionică (Unirea Bascov)

Atacanți: Ștefan Moraru (Metalul Buzău), Alexandru Melniciuc (CS Tunari)

Turul de Elită pentru calificarea la EURO, în martie

În perioada 18-26 martie, naționala U19 a României va evolua la Turul de Elită, ultima etapă a calificărilor înainte de turneul final EURO 2024. România va juca împotriva Turciei, Germaniei și Croației, aceasta din urmă fiind și gazda miniturneului de calificare.

Programul meciurilor:

  • Miercuri, 20 martie: Turcia – România
  • Sâmbătă, 23 martie: Germania – România
  • Marți, 26 martie: România – Croația

Se califică la turneul final câștigătoarele celor 7 grupe de la Turul de Elită. Turneul final va fi găzduit de Irlanda de Nord în perioada 15-28 iulie.

Naționala României a mai participat la două ediții EURO U19, în 2011 și în 2022. În 2025, turneul final U19 va fi găzduit de România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button