UTA Arad

Ce atacanți a ratat UTA în această iarnă? Arădenii mai stau după Placca și Vaca





Încă de la finalul anului trecut, Mircea Rednic a spus că-și mai dorește neapărat un atacant la UTA. Între timp, i-a dat o șansă lui Vlăduț Morar (30 de ani), care a și debutat duminică la Cluj, evoluând o jumătate de repriză în locul lui Fabry, ca și mijlocaș ofensiv sau al doilea atacant.

Însă, arădenii au mai fost pe urmele unor fotbaliști cu o cotă importantă, de care – însă – nu s-au putut apropia din punct de vedere salarial. De exemplu, Albian Ajeti (26 de ani, foto dreapta), cotat la 1,3 milioane de euro, a revenit în această iarnă la Basel (unde mai jucase în alte două perioade) după despărțirea de Gaziantep, formație pregătită de Marius Şumudică. A trecut în carieră pe la mai multe cluburi importante, precum West Ham United, Celtic şi FC Augsburg, iar între 2018 şi 2020 a strâns 11 prezențe pentru naționala de seniori a Elveției, marcând un gol.

Apoi, Abat Aymbetov (28 de ani, foto stânga), cotat la 800 de mii de euro, a semnat cu Adana Demirspor, formație din prima ligă a Turciei, după despărțirea de FC Astana. Are 34 de selecții şi nouă goluri pentru echipa națională a Kazahstanului.

Sunt doar două nume aflate pe lista de achiziții a „Bătrânei Doamne”, care încă așteaptă răspuns de la togolezul Fessou Euloge Placca (29 de ani). Acesta măsoară 1.87 metri și e cotat la 400.000 de euro. De-a lungul carierei, togolezul a jucat și în prima ligă belgiană, pentru Beerschot și Lierse, acolo de unde Mircea Rednic și-a luat referințe despre el, iar ultima oară a îmbrăcat tricoul lui Sahtior Soligorsk, fosta campioană a Belarusului. Pentru reprezentativa statului Togo, Fessou Euloge Placca a jucat în 30 de meciuri și a înscris 9 goluri. Echipa georgiană Dinamo Batumi e și ea interesată de fotbalistul togolez.

Nici pista Ramiro Vaca, mijlocașul ofensiv bolivian de 24 de ani, nu este defintiv abandonată. Vaca a debutat în țara natală la Quebracho, după care a semnat cu The Strongest, iar în vara lui 2021 a fost cumpărat de belgienii de la Beerschot pentru 150 de mii de euro. După un sezon și jumătate a revenit în Bolivia, la Bolivar. Cifrele sale din campionatul intern al țării natale sunt remarcabile: 18 goluri și 22 de pase decisive în 89 de partide. În Belgia, țară în care Mircea Rednic are relații, a evoluat un sezon în prima divizie, oferind trei assist-uri în 26 de meciuri, iar în liga secundă are la activ două pase decisive în 14 partide. Totodată, Ramiro Vaca (cotat la 650 de mii de euro pe transfermarkt) are 12 prezențe și două assist-uri în Copa Libertadores, cea mai importantă competiție inter-cluburi din America de Sud, iar la echipa națională a Boliviei are 29 de selecții și trei goluri, fiind o prezență constantă în ultimii doi ani și jumătate.

6 comentarii

  1. Auziti, nu-i mai futeti directia nici lui Rednic cu tot felul de fantasmagorii.Avem in atac Omondi, Micovski, Lukasen, Cooper, Rares Pop, Ofosu,portughezul venit acum, etc.Goluri mai da si Fabry, Freitas si oricare altul care ajunge in pozitie de finalizare.Important este sa castigam meciurile cu Botosani, Voluntari, Petrolul, Craiova 48 si Dinamo.Poate smulgem si un egal la Rapid.Hai sa fim obiectivi si optimisti .Haide UTA Succes Rednic !

    16
    6
    1. Fantasmagorii zici? 5 victorii din 6 meciuri și egal la Rapid? Asta nu mai e optimism…asta e visare și din păcate cu pretențiile astea ale unora se pune o presiune imensa pe echipa și sunt șanse mari să clacheze daca nu se opresc din astfel de pronosticuri. Ar fi ceva fantastic sa se întâmple așa ceva, nu e imposibil însă e greu…cu toții visam dar ar fi bine sa fim un pic mai reținuți.

      6
      12
      1. Important este ca Meszar sa fie fair-play, sa se tina de cuvant vis a vis de plata salariilor la zi si a primelor pentru rezultate.Daca el cu conducerea si cu sponsorii rezolva aceasta speta (ca nu sunt bani putini) atunci putem visa toti utistii ceea ce anticipez eu !

        10
        3
      2. Nu Meszar joaca in teren, banii se dau daca sunt rezultate, jucatorii si antrenorul fac trebuie sa faca prima data rezultatele, apoi mai vedem, degeaba ai banii pregatiti, daca nu ai ce premia.

        7
        4
      3. Lăsați-l in pace pă cetățean, că doar o fo’ ” jucătoru’ etapei”, în opinia unora.Bănui că n-or găsit altă…rimă!?
        HAIDE UTA!!!

        1
        4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button