UTA Arad

Petrolul – lovită de suspendări la nivelul jucătorilor defensivi pentru meciul cu UTA, Pârvu ar putea schimba sistemul de joc!

UTA are din nou o șansă mare să urce în zona play-off a SuperLigii dacă o bate sâmbătă, în fața propriului public, pe Petrolul Ploiești. Echipa prahoveană e chiar cea pe care arădenii ar putea să o întreacă pe locul 6 și – pe hârtie – misiunea nici nu este chiar atât de dificilă, ținând cont și de problemele de lot cu care se confruntă Florin Pârvu.

Apărarea este cel mai afectat compartiment, căci succesul cu 2-1 în fața celor de la Poli Iași a venit cu sacrificiul a doi fotbaliști. Este vorba despre fundașii centrali Paul Papp și Bart Meijers, care au încasat „galbenele” ce-i suspendă pentru partida de la Arad. Aceeași soartă o are, însă, și „închizătorul” Ismael Diomande, fotbalist care – însă – nu a fost titular etapa trecută. Dacă mai adăugăm la toate astea și accidentarea fundașului dreapta Seniko Doua, e clar că Petrolul va trebui să improvizeze mult pe faza defensivă.

Este posibil și ca Pârvu să renunțe la sistemul cu trei fundași centrali, ținând cont că pe lângă Marian Huja, mai are un singur apărător central de meserie apt, pe brazilianul Guilherme Garrutti.  Și, cum spuneam, Diomande care putea fi improvizat în centru, e și el suspendat. Ar fi varianta Dumitriu – fundaș central, dar și el ar fi o mare improvizație.

Vineri, delegația Petrolului se deplasează pe ruta Ploiești – București cu autocarul și din capitală cu avionul până la Timișoara.

Și UTA are o absență importantă chiar în centrul defensivei, prin suspendarea lui Ibrahima Conte. Totodată, Albert Stahl este accidentat.

FOTO: FC Petrolul Ploiești (facebook)

4 comentarii

 1. Cinci pentru un loc 6, ca la admiterea la medicina.! Calcule relative spun ca ar trebui câștigate, pentru asta, cam trei din patru.In acest caz, sigur ca o partida acasă, e capitala. PETROLUL. Nici prea tare, dar nici slaba. Imprevizibila cât încape !! Cu imprevizibili, necesita atenția și volumul de munca tot atât de furibund ca la cei puternici. Au secvente ireale de lovire decisiva. Acest Petrolul în care remarci doar portarul, ascunde conexiuni aparent întâmplătoare. De fapt e munca antrenorului, un,, truditore” fără nume, dar bine ancorat în rezultate Asa au strâns gazarii puncte în perioade de acalmie a adversarilor. Cu ei UTA, are de trecut un examen de maturitate. Al doilea după o permanenta meritorie în liga. Prin, X” se amână o poziție râvnita, adică ,, vrabia din mana „. Este și motivul pentru care pledam pentru ,, 1” solist. Ar fi coronita de flori de primăvară la statuia baronului. BAFTA.!!

  14
  0
 2. Chiar si in formula ideala, apararea Petrolului nu pare a fi comfortabila la mingiile lungi ale adversarului aruncate in jumatatea lor de teren. Mai ales contra unor atacanti dotati fizic !

  Iasul le-a pus multe probleme pe faza lor defensiva prin aducerea a 6-7 jucatori in careul lor la fazele fixe.

  In schimb aparatorii lor par mai confortabili pe faza ofensiva avind mingea la picior sau atunci cind sint trimisi intr-un numar foarte mare in careul advers la faze fixe. Este necesar un presing cit mai avansat in faza lor de constructie spre poarta noastra.

  Irobiso, Musi, Jair, Grozavu sint jucatori care fac diferenta pe tabela de marcaj, insa pericolul real vine din aripi, prin centrari mai mult decit decente in preajma sau in careul advers ! Au jucatori cu sut periculos pe asezari din interiorul si afara careului.

  Dublarea in triunghi in margini, stinga-dreapta cu aportul fundasilor si mai ales a mijlocasilor nostri laterali in faza defensiva, trebuie sa functioneze perfect.

  Cu alte cuvinte trebuie blocati pe toate fronturile in drum spre poarta noastra, si evident sa inscriem cit mai multe goluri posibile care sa ne confirme noua suporterilor si bancii tehnice ca in sfirsit avem un lot de play-off !

  13
  0
 3. Nu stiu de ce am plange dupa Rednic…. aici, voi dati, toata tactica si strategia necesara castigarii meciului! Revenim! Daca jucatorii nu pun osul, nu isi doresc glorie si prime …. degeaba ne punem noi creierii pe moate! Acuma, intrebare….! La cate puncte or adus …. este bani pt prime!? ….si salarii! … si ….!?

  2
  2
 4. @Nealcosu:
  „Daca jucatorii nu pun osul, nu isi doresc glorie si prime …. degeaba ne punem noi creierii pe moate! Acuma, intrebare….! La cate puncte or adus …. este bani pt prime!? ….si salarii! … si ….!?”

  Sint absolut convins ca Rednic isi doreste intrarea in play-off anul acesta. Nu este placere mai mare pentru Rednic decit sa iasa la interviuri dupa meciurile cistigate. La fel si jucatorii, cum adica sa nu-si doreasca glorie si prime ? Tocmai aceste doua elemente punctate de tine sint ingredientele care fac liantul antrenor-jucatori puternic convergent ! Si se vede prin ultimele rezultate pozitive. Dar, cu certitudine, avem in continuare nevoie de multa munca in armonizare, cursivitate, automatism si rutina in joc, un pic de bafta, si arbitraje echidistante !

  Sint sigur ca daca echipa v-a fi in stare sa intre in play-off se v-or gasii resurse financiare sa compenseze meritul sportiv al jucatorilor nostrii ! Drepturile de televizare v-or fi superioare celor din play-out, iar ca urmare, sponsorizarea clubului v-a deveni oarecum „obligatorie” daca firmele potente financiar din Arad doresc expunere la nivel national si international.

  2
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button