Baschet

„Galben-albastrele” au surclasat campioanele și păstrează șanse la locul 2: FCC UAV Arad – Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 63-47

Fiindcă la Sala Sporturilor Victoria din Arad se desfășoară în weekend un concurs de robotică, derby-ul etapei a 13-a Ligii Naționale de Baschet Feminin a fost devansat pentru această seară. Campioana Sepsi Sfântu Gheorghe și participantă în Euroligă pleca mare favorită în duelul cu FCC UAV Arad, însă „galben-albastrele” au fost extraordinare și au știu să taxeze o seară mizerabilă a trupei din Secuime. Ca și cu Constanța, aceasta a plătit tribut calității scăzute a jucătoarelor românce pe care le-a tot rotit, Mikes, Armanu, Cătinean și Belegante, însă și „stranierele” au fost de nerecunoscut. Prin urmare, la finalul celor 40 de minute, cei aproximativ 600 de spectatori au aplaudat un succes cu 63-47 (13-7, 23-8, 16-9, 11-23) al favoritelor.

Ziua catastrofală a campioanei s-a văzut din primul sfert

Primul sfert a fost cu totul și cu totul atipic. S-au marcat doar 20 de puncte, în condițiile în care după 5 minute de joc, scorul era unul de polo: 2-1. Apărările nu au funcționat extraordinar, cât a contat inspirația la finalizare a celor două combatante, care au ratat din poziții ideale. „Tripla” lui Murray și coșul lui Vitulova le-au deblocat puțin în special pe gazde, care au reușit să câștige primul sfert cu 13-7. Ineficacitate cruntă pentru covăsnence, care nici măcar în Euroligă nu au avut o primă repriză mică atât de slabă.

„Galben-albastrele” au apăsat pe accelerator și au făcut show

Zoran Mikes a luat pur și simplu foc, și-a certat elevele pe bancă la prima pauză și se părea că lucrurile intră pe făgașul normal pentru echipa sa prin „tripla” lui Hristova din sfertului doi. Doar că „galben-albastrele” s-au repliat rapid și, cu ajutorul unui public entuziast, a făcut spectacol. Murray, Easley, Mititelu și chiar Ghiță au făcut legea în ofensivă, astfel că după 18 minute de joc tabela arăta un neverosimil 30-12!? Vitulova a pus +20 pe tabelă, Pasic a marcat prima sa „triplă” a partidei, dar concluzia primei reprize a scris-o americanca Easley, tot de la distanță. Coș cu fault, „liberă” transformată și la cabine s-a intrat cu 36-15. Record negativ istoric pentru Sepsi cu doar 15 puncte marcate în 20 de minute!

Gazdele au ținut lucrurile sub control și – practic – au decis duelul

Show-ul FCC UAV Arad a continuat și la reluare și tot cu jucătoarele americance în prim plan, Andie Easley marcând o nouă „triplă”, fiind imediat copiată de Vitulova. 46-17 era scorul primelor 25 de minute. Apoi, amfitrioanele s-au pierdut puțin în ștință și Sepsi l-a obligat pe Popov să ceară time-out la 48-22. La o greșeală a lui Mititelu, Murray a comis cea de-a patra sa greșeală personală când mai erau 12 mimute de joc, dar Vitulova a avut grijă să mențină o diferență liniștitoare înainte de ultimul sfert: 52-24. Iar media punctelor înscrise pe sfert de Sepsi era de exact 8!?

Tresărire tardivă de orgoliu a fetelor de la Sepsi

Era clar că singura șansă a echipei din Sfântu Gheorghe deveneau aruncările de la distanță, iar Cătinean a reușit una în start de sfert, iar Jankovic a înscris și ea trei ori din căciulă și scorul era 54-32. Easley a liniștit din nou lucrurile cu o aruncare de după linia de 6,75 metri, Ghiță a punctat și ea pe o contră și meciul era jucat. „Alb-verzile” s-au trezit de abia în ultimele 4-5 minute, profitând și de relaxarea gazdelor ce nu prea a convenit băncii tehnice, care a cerut time-outul când mai erau de jucat 90 de secunde. Pasic, Armanu sau Jankovic au făcut diferența de scor ceva mai rezonabilă, dar tot a arătat foarte rău pentru campioane.

Victorie cu 63-47 pentru FCC UAV Arad, care îi ia fața la rezultate directe lui Sepsi. Aceasta din urmă câștigase în tur la 9 puncte diferență. Însă, ca să intre în play-off de pe locul 2, echipa lui Miroslav Popov are nevoie de un succes al liderului din Constanța la Sfântu Gheorghe. Evident pe lângă un succes, de altfel, scontat la Târgu Mureș.

Formații și marcatoare: 

FCC UAV Arad: Easley 20 (5×3),  Vitulova 19 (1×3), Murray 16 (1×3), Ghiță 6, Mititelu 2, Bizsak, Voica-Nagy, Fleșer.

Sepsi: Pasic 14 (2×3), Jankovic 11 (3×3), Green 7, Hristova 6 (1×3), Cătinean 3 (1×3), Armanu 2, Gereben 2, Nystrom 2, Belegante.

FOTO: Ciprian Petcuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button