UTA Arad

UTA a confirmat plecarea lui Cooper în Kazahstan, Rednic insistă pentru transferul nigerianului Imoh Ezekiel







Așa cum vă informam vineri, UTA se desparte – până la urmă – de Godberg Cooper (26 de ani). Italianul cu origini ghaneze nu s-a transferar în Iran, la Foolad, ci la o altă echipă din Asia. Este vorba despre dubla campioană a Kazahstanului, FC Tobol.


Astăzi a venit și anunțul oficial al clubului UTA cu privire la plecarea atacantului care a fost primul transfer al verii al lui Mircea Rednic, de la Chindia Târgoviște:


”Mulțumim, Godberg Cooper!

UTA și FK Tobol Kostanay au ajuns la un acord cu privire la transferul definitiv al jucătorului Godberg Cooper.
Atacantul în vârstă de 26 de ani a evoluat 23 de meciuri în tricoul roș-alb, a înscris trei goluri și a oferit două pase decisive.

Îi mulțumim și îi dorim multă baftă în viitor!”

Când se credea că italianul va pleca în Iran, Mircea Rednic dezvăluia și condițiile despărțirii dintre părți. „Vă spun sigur, UTA nu a cerut niciun ban iranienilor, după ce jucătorul a renunțat la trei salarii. Se ajungea la 18.000 de euro, cât s-a vehiculat că ar cere UTA”, spunea antrenorul arădenilor, care apoi a venit cu o precizare legată de restanțele jucătorilor săi: „Văd ca toată lumea a înțeles că sunt restanțe, dar nu e așa,  băieții sunt cu salariul la zi. Au fost jucătorii pe care nu mă mai baza și am încercat și noi o șmecherie, adică să nu le dăm salariile, ca să renunțe la ele când pleacă în această iarnă. Unii au renunțat, vreo doi-trei, alții nu, nu suntem în pierdere. Cei care au plecat am înțeles că și-au găsit echipe, deci nu mai avem cheltuieli, noi plătim doar din urmă”. 

De-a lungul anilor, la Tobol au evoluat și doi fotbaliști români, Ciprian Deac (2016-2017) și Ionuț Larie (2018-2019). La UTA, în locul lui Cooper, ar trebui să sosească Imoh Ezekiel. „Puriul” a mai lucrat cu atacantul nigerian de 30 de ani în urmă cu 11 ani la Standard Liege, iar clubul arădean a făcut deja demersurile pentru obținerea vizei.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button